Reklama

Reklama

Hory mají oči

  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer

Poklidné automobilové putování se v hrůzyplném remaku klasického hororu Wese Cravena mění v boj o holé přežití! Osamělá rodina se v poušti Nového Mexika stává obětí zvráceného klanu krvežíznivých mutantů. Film Hory mají oči, ve kterém není nouze o kaluže krve a strašidelné scény, vás napětím nenechá ani na chvíli vydechnout! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (866)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja se svým prvním hororem zařadil mezi mé oblíbené tvůrce. Noc s nabroušenou břitvou je dokonalým úkazem perfektně zvládnuté hororové režie. Jako divák jsem byl napnutý od samotného začátku, velice chytré titulkové sekvence, až do naprostého konce, i když ten tak kvalitní nebyl. Proto se není čemu divit, že jsem s napětím očekával jeho nový film, remake Cravenova krváku Hills Have Eyes, nadšeně sledoval zahraniční hodnocení a četl články na fanouškovských webech, kterých se vyrojilo opravdu spousta. Dokonce i první kritiky u nás se zdály velice kladné, vyzdvihovaly brutalitu snímku a spekulovaly o tom, kolik diváků nejspíše opustí sál a to se mi velice líbilo. Jenže veliké očekávání také může přinést přímo obří zklamání, o čemž vás přesvědčím v zápětí. Jak už má Aja ve zvyku, dříve než nám pustí úvodní titulky předsunuje nám nějaký záběr, abychom se mohli pořádně natěšit na věci příští. Tentokrát je to pohled na poušť, kamera se nechává unášet vodou a nakonec můžeme sledovat vládní techniky při jejich práci. Právě krajina bylo to co mě zarazilo. Je to sice paradoxní, ne že bych nevěděl, kde se bude příběh odehrávat, ale nečekal jsem, že i poušť dokáže být tak pustá a nezajímavá. Maxime Alexandre sice dělá co může, ale to se mu daří spíše jen v těch částech, které se odehrávají v temnotách nebo mimo samotné dění. Například záběr na opalující se dívku je opravdu povedený, tady musím pochválit všechny, herečkou počínaje a kostyméry konče. Jenže to jsou asi tak všechny klady. Ve dlouhé stopáži se objevila jediná opravdová lekačka, při které jsem vyskočil metr vysoko a tím končí i hororovost. Je mi velice líto, že to musím takhle naostro říct, ale Hory mají oči jsou opravdu nuda. Baxter a Maxime sice odvádějí svou práci, ale zbytek štábu jakoby zaspal. Marnost nad marnost. Alexander se snaží ze scénáře vytěžit co nejvíce jde, ale doplácí na neuvěřitelnou tupost MPAA, která tvůrce film donutila přestříhat. Nedočkáme se tak žádného (!) brutálního záběru, zato si však dosyta užijeme kolísající atmosféry, která je nevyrovnaná převážně mezi klidovými mezifázemi a bijáckými scénami... Musím naprosto souhlasit s Tuxedem, který v krátkém komentáři naprosto shrnuje všechny mé pocity, především pak soundtrack, který je netradičně zoufalou mutací westernového brnkání a hororového bouchání. Zároveň si však myslím, že snímek nemůže zklamat každého, proto vám doporučuji, abyste moc neočekávali a nechali se pomalu unášet příběhem. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že dobrý režisér se pozná, když i ze spoustukrát vytěženého tématu dokáže udělat zajímavý film. A Hory jsou nejen zajímavé, ale i brutálně napínavé (a napínavě brutální) a párkrát dokonce i překvapivé. Škoda toho trochu přepáleného závěru, ale ani ten nijak neumenšuje zjevný důkaz Ajaova filmařského talentu. Jeden z nejlepších hororů posledních let... P.S. Zapomněl jsem se zmínit o skvělé práci se zvukem, něco tak působivého tu taky dlouho nebylo (resp. jsem si toho asi nevšiml :o)) ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja je maník a remakem klasického díla Wese Cravena Hory mají oči přinesl hororovým fanouškům patřičnou dávku brutální a krvavé podívané, přesně ve svém "Ajovském" stylu. "Teen/Family Slasher" tradičního formátu, kde se setkává americká rodinka se zmutovanými kreaturami, které provozují "gore" praktiky na náhodných turistech. Začíná boj o přežití. V určitých místech mi film připomínal Dům voskových figurín a taky sem spadla "kapka" z Texaského masakru. Celkově se jedná o kvalitní příspěvek do daného žánru v rámci (nejen) remakeů, který se však nedokáže vyhnout některým klasickým klišé. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ajaov remake klasického Cravenovho hixploitationu premostil priepasť medzi nekorektnosťou a rodinným filmom s posolstvom. Ponúkol tiež najnamakanejšieho filmového vlčiaka za posledných 3O rokov, poriadny revenge movie nášup, najdrsnejšieho predajcu mobilných telefónov na svete a pôsobivú odpoveď na otázku "Prečo nemať karavan?". Krv do žíl a rodina, s ktorou nebude nikto vyjebávať. Cravenov originál si vážim (je to pilier hixploitation, môjho obľúbeného hororového pod-žánru), ale až remake (hoci sa jedná o relatívne PRESNÝ remake, samozrejme po vizuálnej stránke vyzerá stokrát lepšie, ako nízkorozpočtový originál) sa mi páčil. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc krve, ale to se dalo tušit, když je v tom namočený Craven. :-) U hororů upřednostňuji "bu-bu" atmosféru, než monstra a krev, ale i tak tomu dám 4 hvězdičky, byť na čisté 4 to není. Hlavně proto, že mezi horory posledních 10 let, které až na čestné výjimky stály za psí štěk (v těch horších případech pak za psí ho***) má tenhle celkem solidní gradaci napětí, pár podařených lekaček, no a v jedné z hlavních rolí předvádí výborný výkon psí hrdina (konečně nějaké sympatické neuslintané psisko :-) ). No a pro fandy LOSTu (což já jsem) tady hraje i sympatická Emilie De Ravin (jinak Claire). Takže 70%. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (36)

  • Bobby Carter (Dan Byrd) má zbraň Beretta 8045 Cougar ráže .45 ACP. Muž, který pracuje na čerpací stanici (Tom Bower), má zbraň High Standard Model K-1200 Riot Deluxe Model ráže 12 gauge. Bob Carter (Ted Levine) má zbraň Taurus Model 66 ráže .357 Magnum. (dc125)
  • Na dvě minuty filmu bylo vystřiženo, aby film získal rating R. (Karlos80)
  • Na place se stalo zvykem, že si štáb v prostojích mezi natáčením jednotlivých záběrů krátil dlouhou chvíli inscenováním zápasů se zbraněmi, které byly používány jako rekvizity. (imro)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Reklama

Reklama