Reklama

Reklama

Černá komedie natočená na základě cen Darwin Awards. Toto ocenění vzniklo na základě Darwinovy evoluční teorie přirozeného výběru. Vítězové jsou vybíráni z řad lidí usmrcených při idiotských nehodách, které si zavinili díky vlastní hlouposti. Zásluha těchto jedinců pro živočišný druh Homo Sapiens tak spočívá v tom, že své geny nadobro vyřadili ze hry. Policejní detektiv Michael (Joseph Fiennes) a Siri (Winona Ryder), která dělá pro pojišťovnu, se vydávají pátrat po lidech, jejichž největším nepřítelem jsou oni sami. Ale postavit se blbosti možná není nejchytřejší nápad. Adepty na ocenění si zahráli také David Arquette, Juliette Lewis, Tom Hollander a Alessandro Nivola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

TO 

všechny recenze uživatele

Námět třebas zajímavý, ale zpracování ho celkem zdařile zabíjelo. Nijak zvlášť jsem se nebavil, film zapadá do tisícovky rutinních jednou zkouknutelných komedií, jaké bych si do své filmotéky natrvalo nezařadil, a Winona mě celou svou rolí v tomhle filmu nezaujala ani z desetiny tak jako onehdy svou zlodějskou příhodou. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

No zklamání, čekal jsem něco ve stylu podrobnějšího Nezvratného osudu:), a dostalo se mi jen trochu nezáživné romatnické komedie s občas probleskujícími dobrými nápady... Skore zvedá skvělé obsazení, ale kdyby se autoři soustředili na samotné Darwinovy ceny jako takové, mohla by vzniknout parádní ujetá tragikomedie, ale todle je promarněná šance. 50% ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Asi nadlouho mi zůstane záhadou, jak vůbec mohl z takového námětu a s takovým obsazením vzniknout tak jalový film. Zatímco samotná ‚idiocie umírání‘ je notoricky známá z kdejakých internetových fan stránek, její obrazové provedení nenabídne ani špetku inovace. Z nevytěžených charakterů utkví matně v paměti leda tak ňouma Fiennes a dvojka ‚MythBusterů‘. Ve zručnějších tvůrčích rukou by z toho byla pamětihodná řachanda pro další generace, tohle ale leží právem v zapomnění. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasický problém trojhviezdičkových filmov - dobrý, originálny nápad a zároveň jeho podpriemerné využitie. A potenciál bol o to vyšší, že aj herci sa očividne snažili. Za Metallicu by som dal aj o hviezdu vyššie, ale to by som nebol objektívny. Ale aspoň viem, že kvôli tomu si túto skľudnenú šialenosť rád ešte niekedy pozriem. 60%. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Darwinovy ceny jsou bohužel děsně fádní film, vlastně bez jakéhokoliv děje. Z vyloženě zajímavého tématu, kterým Darwinovy ceny jsou, se nepodařilo vytěžit vůbec nic. Chabý děj, zasmál (spíš jen usmál) jsem se za celou dobu tak dvakrát třikrát, což je na hodinu a půl k uzoufání málo, to se nasměji možná i víc, za tu dobu, koukáním z okna. Herci mě také nebavili. Ale abych jen nekritizoval, nenudil jsem se...a to je docela důležité, film má bavit a mě bavil i přes neduhy, kterými Darwinovy cany trpí. Snad někdo v budoucnu z tohoto velice zajímavého a vtipného tématu něco vytříská. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Keď je Michael (Joseph Fiennes) v knižnici, objaví sa za ním muž čítajúci knihu s názvom "Darwinové ceny", čo je zbierka príbehov podobných tým vo filme. (beso74)
  • Prodávající ve skladu vojenského arsenálu si zahrála známá dvojice "Bořičů mýtů" Adam Savage a Jamie Hyneman, kteří ve svém pořadu často s podobně "extrémními" předměty pracují. (sg.sysel)
  • Vo filme sa objavili zábery z koncertu skupiny Metallica, v závere filmu si členovia kapely navyše zahrali menšiu scénku. (surfound)

Související novinky

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

15.05.2006

Slyšeli jste už někdy o Darwinovi? Charlesi Darwinovi, chlapíkovi, který formuloval evoluční teorii o vývoji druhů a různé další z toho odvozené práce, na něž připadl na Galapágách při pozorování… (více)

Reklama

Reklama