Reklama

Reklama

Princezny nejsou vždycky na vdávání

(TV film)
  • angličtina Princess Are not Easy to Get Married (festivalový název)

Obsahy(1)

„Tu si neber, to není ta pravá,“ radí kouzelný zvoneček princi Marianovi, když si donucen otcem a tetou Aurelií přivede domů na námluvy první princeznu. Ta druhá dopadne úplně stejně. Nakonec si ale princ přece jen tu pravou královnu svého srdce najde a není ani tak daleko. Madlenka, jeho kamarádka z dětství, není sice ani vznešená, ani bohatá, ale je hodná, pracovitá a hlavně už dávno ho má ráda. A princ si konečně uvědomí, že i on tu prostořekou kamarádku miluje... Veselou pohádku se zpívajícím zvonečkem natočila režisérka Jiřina Pokorná-Makoszová s Dagmar Veškrnovou a Ondřejem Havelkou v hlavních rolích. Tetu Aurelii ztvárnila Laďka Kozderková. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní pohádka o princi Marianovi, který si vybíral nevěsty mezi princeznami s charakterovými vadami a nakonec se dle očekávání oženil s chudou kamarádkou z dětství, obyčejnou pracovitou ženou Madlenkou (D. Veškrnová). Nesmělý princ O. Havelka na nátlak svého otce krále P. Nárožného a především tety Aurélie (L. Kozderková) se s pramalým nadšením uchází o tři princezny na třech různých královských dvorech a přestože je každému troubovi na první pohled jasné, že ani jedna z princezen není vhodná coby partnerka, všechny pozve na pokračování námluv do svého království. Nad dveře do přijímací komnaty však moudrá madam Aurélie umístila kouzelný zvoneček, který pravdivě zazpívá, co je vstupující osoba zač a je-li vhodná jako budoucí královna. V komických rolích princezen se objevily J. Paulová, jež se zajímala pouze o bohatství a honosnou prezentaci její osoby, extrémně ospalá a líná N. Konvalinková a zlá a krutá M. Fišerová. V malých rolích otců těchto nepovedených dcer, zcela v područí jejich rozmarů, se objevili velké herecké osobnosti J. Bláha, J. Větrovec a J. Abrhám. Jak už je u paní režisérky J. Pokorné-Makoczové dobrým zvykem, natočila opět pěknou a zábavnou pohádku, z níž musí mít každý příjemný pocit. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Kouzlo dřívějších tzv. Hodinových pohádek bylo v tom, že i přes minimální výpravu a rozpočtově skromné pojetí, dokázala spousta z nich přinést divákovi tu pravou atmosféru a věrohodnost příběhu tak, jak to známe od pana Erbena, paní Němcové apod. . I tato Hodinovka mě dokázala díky výborným hereckým výkonům upoutat, pobavit i dojmout. Navíc krásný nápad v podobě zvonečku, který příjemným popěvkem (autor písně Ladislav Štaidl) na princezny vždy "práskne", jestli je ta pravá pro legračního, avšak kvalitně zahraného prince v podání Ondry Havelky. ()

Reklama

Erestarchos 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka je jednou z těch, na které si vzpomínám ze svého dětství. Je sice jednoduchá a ve studiovém provedení, ale i tak má své kouzlo. Nejlepší je asi chytlavá písnička, kterou zpívá zvoneček. PS: Jsem jediný, koho zajímá, co by zpíval zvoneček o princezně, kterou hrála Markéta Fišerová? Nějaký odhad bych měl, ale i tak ... ;-) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Pohádková komedie těží především z pitvoření ústředních párů tetičky Aurelie (Laďka Kozderková) s králem (Petr Nárožný) a Madlenky (Dagmar Veškrnová) s Marianem (Ondřej Havelka). I další postavy princezen a jejich královských otců smysluplně utvářejí příběh. Svižně plynoucí dialogy, velmi dobrá studiová výprava, zdařilý hudební doprovod Ladislava Štaidla - zvoneček si notuje povedenou písničku. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní pohádka z 80. let s otřesnými interiéry za pár korun. Zřejmě pan režisér má rád bláto, protože všechno je do hněda, a to se mi fakt nelíbilo. Začne to tak, že ušišlaný Petr Nárožný v roli krále se rozhodne oženit svého syna. Bohužel žádná z princezen není vhodná. Jedna je líná, furt by jen spala, další zase jen na peníze.... Nakonec se tou pravou stane obyčejná holka. Princ sice to sám ví, ale i tak mu musí poradit k výběru zvoneček. To byla asi taková největší zajímavost v pohádce, ačkoliv jeho zpívání strašně skřípalo do uší. A pak samotný princ? Jako Havelka? Ne, to fakt ne. Ten se hodí do pohádek na obyčejný chasníky, ale ne na prince. [871. hodnocení, 37. komentář, 62%] ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama