Reklama

Reklama

Slavná alba: U2 - The Joshua Tree

  • USA Classic Albums: U2 - The Joshua Tree (více)

Obsahy(1)

Příběh nejprodávanějšího alba slavné irské kapely... Album "Joshua Tree" kapely způsobilo po svém vydání v roce 1987 značný ohlas. Během roku se stalo nejrychleji a nejlépe prodávaným albem roku. Navíc v průběhu let neztrácelo nic ze své oblíbenosti a dnes je stále nejprodávanějším dílem slavné irské skupiny. U2 a jejich producenti Brian Eno a Daniel Lanois přistoupili k nahrávání alba jako k experimentu a využili ho jako příležitost pro každého z nich prozkoumat své vlastní hudební, politické i osobní myšlenky. Ve druhé polovině 80. let ovládané převážně syntezátory byla deska "Joshua Tree", vycházející z rockových, bluesových, folkových i gospelových základů, mimořádným počinem, který vybočoval z řady. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Martanecek007 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument, který potěší každého fanouška U2. Takovému "nefanouškovi" také nemusí být proti gustu, nicméně, pokud se chtěl dozvěděl nejdříve něco o U2, tenhle dokument mu to nenabídl. Nabízí nám totiž hlubší informace o vzniku, realizaci konkrétní, všemi uznávané, pro mě nejlepší desky - The Joshua Tree. Samozřejmě, že se dozvíme i něco víc než jen o této desce, ale motá se to prostě kolem ní a to je (pro mě) fajn. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

U2 jsem nikdy neposlouchal, na koncert bych nešel. Ale změnil jsem trochu názor na virtuálním koncertě U2 v Imaxu Flora v Praze, kam mě vzala kamarádka. S 3D brýlemi jste se ocitli mezi desetitisíci fanoušky někde v americké hokejové hale¨. Chvíli byli mezi ostatními v publiku, chvíli vedle Bona na pódiu a fanynky se svýma nataženýma rukama se vás skoro dotýkali. V tomto dílu jsem pochopil co mi na této hudbě vždy vadilo. Při skládání písniček kapela hodiny džemuje a vybírají melodie. Výsledek pak připomíná džemování. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když vezmete v potaz, kolik desek jsme prodali a slyšíte mě vyprávět o tom, jak ta muzika byla v té době neohrabaná, máte možná chuť mi jednu vrazit." Bono, tobě nikdy. Ty zachraňuješ delfíny, chlácholíš chilský matky a bojuješ proti veškerýmu zlu světa. Respekt! Nicméně jsem zklamán, že jsem se o vzniku jednoho ze svejch nejoblíbenějších alb nedozvěděl nějaký pikantnosti. To na kvalitě alba nic nemění, ale očekávaný orgasmy se nedostavily. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Za mě rozhodně záživnější než Nirvana... Je to hodně tím, že U2 mnohem víc poslouchám a taky mnohem víc respektuju, přecijen dali Světu mnohem víc a mnohem víc promakanější hudby než imrwhere vysmaženej Kurt. Jedna osobnost vedle druhý, to se mi na nich líbí. Jsou jen 4, nehrajou kdovíjak složitou hudbu, ale maj neskutečný charisma. Za mě nejvíc Age, ten nejen originálně hraje na elektriku, ale perfektně dvojhlasuje Bona. Škoda, že se tady člověk nedozví víc o tom, jak se vlastně ty písničky skládoj, kdo je autorem hudby, textů atd... Jako záběr ze studia, kde si jen tak kroutěj čudlíkama mě prostě nerajcuje. Ale fajn. Už si tohle CD brzy poslechnu celý :o) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama