Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Awake začína ako zaujímavý atmosférický psycho horor, ktorý sľubuje buď tú psychológiu, alebo nečakané dejové zvraty. Tie nakoniec ponúkne, lenže pri nich vypláva na povrch prekombinovanosť zápletky a celková béčkovosť námetu. Nebyť postavy Leny Olin a jej dilematu, film by nestál za reč. Ale atmosféru má slušnú a kvitujem Christensenovi, že sa snažil po Star Wars hľadať úplne iné herecké polohy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hezký námět totálně pohřbený tuctovým režijním přístupem a nevychtralým scénářem, který každý zvrat překládá až chvíli poté, co už jej lze předjímat. Svým promrhaným potenciálem mě to až štvalo. Ani jeden z herců navíc - řekněme si to upřímně - není zrovna extratřída, takže jsem celou dobu viděl pouze postavičky na šachovnici, s nimiž si scenárista šoupe podle předem jasně daného plánu (který navíc, jak už jsem zmínil výše, není úplně obtížné prokouknout), nikoli životné postavy. Ve výsledku je tak Awake sterilním moderním thrillerem bez špetky atmosféry, z něhož jen občas vykukuje vysoký potenciál. Tvůrčí kreativita holt začala i skončila v jednom bodě - při vymýšlení výchozího námětu. Natahovat to na delší stopáž, klesl bych v hodnocení až na dvě hvězdy. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Idilku lásky a přátelství naruší neodvratná transplantace srdce. Ale jenom nakrátko...poté bude přeci vše, jako před "spánkem" nebo snad né? Je lehké někomu věřit, dokud jste šťastní. Ale pokud zjistíte, že Vás někdo ranil, důvěra se těžko získává zpátky. V tomto případě se pravdu dovíme, až když usne...Zajímavý příběh, jehož napětí se stupňuje do poslední minuty.75% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je Awake celkem šikovně budovaný thriller s fajn prvky a nezatratitelnou atmosférou, ale na stranu druhou je zde až mnoho přešlapů, absolutních nesmyslů a bullshitu na to, aby byl film dobrý (lidé chodící na operační sál jak se jim zachce, některé zvraty přitažené za vlasy, nereálnost chování postav apod.). Z výsledku jsem pak lehce v rozpacích, protože některé pasáže působily velmi kvalitně, ale jako celek je to takové “jednou nahoře, jednou dole” a ve výsledku se řadí “jen” k průměru a nikam výš to nedotáhne. A přitom nápad je jeden z těch nejoriginálnějších, který bychom si mohli přát… ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Příběhový potenciál tam je, ale tím to bohužel končí. Jak už zde napsalo mnoho uživatelů, chtělo by to lepšího rejžu i scénáristu. V těchto směrech je film opravdu na nízké úrovni a je to škoda. Nicméně vyloženě zklamaný taky nejsem, Jessica s Christensenem to odehráli solidně a díky slušné stopáži jsem se nenudil, takže nakonec za 3 hvězdičky. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Film neměl žádnou novinářskou projekci. (Othello)
  • Časti filmu sa natáčali v kampuse Fordham University 's Lincoln Center v New Yorku, ktorý bol prerobený tak, aby vyzeral ako nemocnica. Iné časti sa natáčali v originálnej nemocnici Bellevue, tiež v New Yorku. Obdobie natáčania trvalo od 31. októbra do decembra 2005. (Arsenal83)
  • Úvodná štatistika je značne skreslená oproti realite. Podľa nej by sa až 0,14% prípadov (30 tisíc z 21 miliónov) počas narkózy prebúdzali/boli pri vedomí. Realita je 1 z 14 až 42 tisíc prípadov, teda 0,007 až 0,021%. (Arsenal83)

Reklama

Reklama