Reklama

Reklama

Setkání Lyly (Keri Russell) a Louise (Jonathan Rhys Meyers) v New Yorku je osudové a noc, kterou spolu tato krásná violončelistka a irský kytarista stráví, je pro oba nezapomenutelná. Lylin otec o jejich lásce ale nechce slyšet a vezme dceřin osud do svých rukou. Díky němu se tedy Lylin a Louisův syn Evan „August Rush“ (Freddie Highmore) dostane hned po narození do sirotčince, kde sní o svých nepoznaných rodičích. Evan má obrovský hudební talent, hudbu slyší všude kolem sebe a jednoho dne ho dovede i do New Yorku, kde nezůstane dlouho bez povšimnutí. Začne studovat na prestižní hudební konzervatoři a díky hudbě se dostane dokonce i k vytouženému cíli, kterým je setkání s jeho rodiči. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (469)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Příběhově by to byl film za tři hvězdičky, je však výborně zahraný. Freddie Highmore v roli kluka hledající své rodiče a věřící, že ho chtěli a jednou se k němu vrátí, Jonathan Rhys Meyers v roli muže, který kdysi nalezl ženu svého života a zas ztratil, Keri Russell v pozici matky, která (SPOILER) věřila 11 let, že její dítě zemřelo při porodu a náhle zjistí, že žije a je odhodlána udělat cokoli, aby ho našla (KONEC SPOILERU), ti všichni jsou uvěřitelní. Zajímavý je Robin Williams v pozici záporáka (přestože i na něm je maličko sympatického). To celé podtrhnout faktem, že se jedná o hudební a hudbou emoce burcující film. Příjemné. Sice maličko nerealistické, ale když budete očekávat pohádku (která při extrémní shodě okolností nemusí být vyloženě nereálná), podíváte se na to docela rádi třeba ještě jednou. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

"Jako malý kluk jsem mluvil s měsícem..." - silné kafe, což? Hned po této větě (kterou uslyšíme v prvních asi deseti minutách) jsem měl sto chutí Melodii mého srdce vypnout, ale odolal jsem. Naštěstí. Ano, příběhově jde o neskutečně laciný a místy i kýčovitý film televizního vzezření, který zaručeně vytočí každého dobrého muzikanta, který ke svým dovednostem nepřišel pouhým mávnutím proutku. Na druhou stranu - je to vlastně jenom pohádka, nenáročná, naivní, hloupoučká, která rychle uteče a ani příliš nenudí. K tomu skvělá hudba a talentovaná Keri Russell... nestěžuji si, ale podruhé už toto raději ne. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nedhladiac na pár nereálnych elementov a dianí (hranie na orgáne/varhanoch za pár minút) je August Rush jeden veľmi podarený a dojemný film. Keby to nebolo až tak schematické a predvídateľné, miestami až gýčovité, mohlo sa jednať o jednom z mojích obľúbených filmov. Je to však určené skôr pre televízneho diváka, a to je bohužial cítiť aj na prevedení. Hercom však nie je čo vytkúť. Freddie Highmore to má rozbehnuté (už od Karlíkovej továrne) a Robin Williams ukazuje, že vie zahrať aj záporáka, nie len výborného showmana na pódiu s Bobbym McFerrinom (album Spontaneus Inventions pesníčka Beverly Hills Blues... ;) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro odrostlejší s roztomile talentovaným Freddiem Highmorem a zdaleka ne tak roztomile chatrným příběhem. Ten slouží víceméně jen jako kostra pro vykreslení motivu postavy nového Mozarta, případně ještě tak jako lis na emoce citově křehčích diváků. Vysoká koncentrace patosu a sladkobolu k typu tohohle filmu sice patří, ale na opravdovější zážitek mi to nestačí. Dvě hodiny po závěrečné zatmívačce jsem nevěděl, proč jsem vlastně Louisovi a Lyle tu jejich osudovou lásku věřil a jediné co mi v hlavě zůstalo je zas jenom ten Freddie... a možná tak ještě Van Morrisonův Moondance. Průměr. 50% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Pán scenárista sa rozhodol vypotiť nadpozemsky náhodnú romantiku a od samého začiatku filmu začal tvrdo útočiť na moju zatvrdnutú metalovú dušu, zrejme s cieľom do polhodiny ma rozplakať. Skoro sa mu to aj podarilo, keby až tak príliš netlačil na klávesnicu a nevysmolil pár "náhodičiek", ktoré už som nebol ochotný mu zožrať. Celý film je na môj vkus silne precukrovaný, veď už len plagát k filmu vyzerá ako zátišie z nášho kostola. Aj tak ale mi je dostatočne zrejmý odkaz tvorcov a to, že hudba ľudí spája. Poznámka: Dychovku a novodobý sedlácky komerc hip hop za hudbu nepovažujem. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Když Evan (Freddie Highmore) hrál na varhany stupnici od hlubokých tónů, ozývala se stupnice opačně od vysokých. (inachisio)
  • Muž z odboru péče o děti píše Freddimu Highmorovi (Evan Taylor) na vizitku své telefonní číslo. Když je ale tahle vizitka ukázána na kameru, je vidět, že na vizitce je číslo vytištěné, a ne psané rukou. (Terva)
  • Robin Williams se při vytváření svojí postavy Wizarda inspiroval vzhledem a chováním zpěváka Bona z U2. (Morien)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama