Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lewis je geniální kluk z dětského domova se zálibou v šikovných technických vymoženostech. Během jedné schůzky s potencionálními adoptivními rodiči jim chce předvést jeden ze svých přístrojů. Ten se ale rozbije a rodiče si Lewise nakonec nevezmou. Proto se rozhodne sestrojit přístroj pro vybavování vzpomínek, aby ze své paměti dostal podobu své maminky a mohl konečně zjistit, jak vypadala, což by mu pomohlo ji najít. Jeho nezdolné hledání jej jednoho dne zavede na místo, které by si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech - do budoucnosti, kde už termín "nemožné" dávno zmizel ze slovníku. Když se Lewis setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson, čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (149)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Nezáživný animák, který stál na cestování v čase a i když poukazuje, že lze změnit budoucnost, tak v mnoha situacích tu skutečnost ignoruje. Ač se to dá ještě pochopit, když si uvědomím "cílovku" tohoto filmu. Avšak i děj samotný zde není bůhví co, postavy též, vtipu minimum a animace je jen obstojná. Celkově slabší dílo a jen 2z5. ()

Petrozkoz 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu fakt neni jasný, pro koho je. Děti budou zmatený a dospělý se budou 96,5 % filmu nudit. Je tam sice určitě pár světlých bodů (každopádně meeting s rodinou uprostřed filmu a celkem mě pobavil i bezradnej tyranosaurus v rohu u domu), ale ve srovnání s ostatními současnými animovanými filmy nachází se tento zcela jistě pod průměrem. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $97,822,171Tržby Celosvetovo $169,333,034Tržby za predaj DVD v USA $78,206,700 //počet predaných kusov 4,471,663║ Pri tejto rozprávke si veru moc srandy neužijete, je to akésy moc preplácené a nesúrodé. /videl v kine: 40%/ ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ještě jednou ne. Disney už naprosto ztratil cit pro emoce, všechno to sladkobolné je hrozně umělé a násilně našroubované na vše ostatní, přičemž to zabírá snad třetinu filmu. Díky zvolenému stylu vážně netuším, komu je film určen. Dítě naprosto nepochytí časové hrátky a pro dospělého je tam minimum vychytávek. Prostředí psycho pasáž s procházkou domu má sice své kouzlo, ale rozpačitý výsledek nezachrání. Prostě další slabý animák, snažící se těžit čistě z kouzla 3D animace, jejíž komerční potenciál již dávno vyčichl… ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Ani ve snu by mě nenapadlo, že Disney někdy přijde s tak bezduchým a sterilním animákem, u kterého si ani na první dobrou nejsem jistý, komu je snímek vlastně určený. Děti jistě ocení sladké postavičky, děj jim však podle mě téměř nic neřekne, naopak dospělému publiku, tedy i mně, zoufale chybí humor a také nějaké hlubší emoce, které jsou pro většinu disneyovek tak typické. Musím přiznat, že ani jednotlivé postavy mě nikterak nezaujaly, vytvořit si alespoň k někomu nějaký vztah je takřka nereálné, nebavil mě ani příběh, který je zbytečně překombinovaný, máloco v něm funguje, tím pádem se divák akorát tak nudí a ona nezáživnost se prolíná prakticky celým filmem. Už dlouho jsem neviděl tak přihlouplý animák, ve své podstatě zcela zbytečný, který absolutně selhává ve všech ohledech, zkrátka jeden velký přešlap, čehož si musí být vědomi i pánové a dámy ze studia Disney. 3/10. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (10)

  • Práva na knihu studio Disney původně zakoupilo se záměrem natočit hraný snímek. Pak ale námět objevilo oddělení celovečerních animovaných filmů a uvědomilo si, jak obrovský potenciál skýtá kombinace futuristického světa, který byl popsán v knize, a téměř neomezených možností dnešní filmové animace. (Siriuss)
  • Film vznikal v době, kdy se šéfem Disneyho animačního oddělení stal John Lasseter z Pixaru. Na jeho popud režisér Robinsonových změnil dobrou polovinu téměř dokončeného filmu : přibyly nové postavy i zápletky. (Siriuss)
  • Slogan firmy dospelého Lewisa Robinsona - "Choď stále dopredu" (Keep moving forward) - bol zároveň životným krédom Walta Disneyho. (Smok)

Reklama

Reklama