Reklama

Reklama

Mary Bryantová

(TV film)
  • Česko Útěk z konce světa (více)

Obsahy(1)

Mary Bryantová, dcera chudého rybáře z Cornwallu se roku 1786 dopustí z hladu drobné krádeže. Je odsouzena k trestu smrti, ale král Jiří jí udělí milost a pošle ji na sedm let do na druhý konec světa, do australské trestanecké kolonie Botany Bay. Dívka netuší, co ji čeká. A aby toho nebylo dost, zjistí, že čeká dítě. Po nějakém čase Mary v kolonii zorganizuje útěk malé skupiny trestanců a vydává se na krutou, čtyři tisíce mil dlouhou cestu ke svobodě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

xxlch 

všechny recenze uživatele

Ta jedna * je za snahu.Bohužel jsem nucena konstatovat že se jedná o jakousi nedokonalou napodobeninu a slátaninu historického filmu,.No videla jsem i horší filmíky a tady to trochu zachránila výprava.Pokud bych strávila ty skoro 3 hodiny,které filmík trvá něčím jiným,nebyla by to škoda.Todlenc rozhodně nemohu doporučit. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Dvojdielny miniserialik nicim specialne neohuri, ani vobec nesklame. Je to vidiet, ze je to spichnute televiznym spracovanim. Aj ked je to natiahnute do neuprosnej dlzky, tak som z toho vobec nemal dojem, ze by ma to nebavilo, ale celkom ma to aj zaujalo. Strastiplne dobrodruzstvo zenskej menom Mary Bryant, by som urcite nechcel zazit. V tej dobe to muselo byt peklo zit v jej kozi. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

ČÁST PRVNÍ. CITÁT : Hlad vám nenechá místo na přemýšlení. Tento příběh byl inspirován skutečnými událostmi. Jedna věc mi tam docela vadila - hlavní hrdinka Mary Briantová je neustále ve vodě, dcera rybáře, ale je stále špinavá v obličeji a to i když je neustále ve vodě. Takto jí to vydrželo asi dvacet minut filmu. Posádky lodí a vězňů plujících hledat nové anglické kolonie dorazí na pevninu a začnou budovat nové město. Je to Ráj nebo Bohem zapomenuté místo. Každý si užije své. Jo a hlavní hrdinka už je zase špinavá. Ceremoniál oddávání je rychlí, žádné cavyky. Pak přijde bída, úroda se neurodí, ryb je málo, je čas na útěk z konce světa. ČÁST DRUHÁ. Aneb čeho všeho je člověk schopen udělat pro jídlo a kariéru. Útěk je nutný, člověk touží po svobodě. CITÁT : Podívej poprvé v životě běháš svobodná. 4000 mil po moři, šest mužů, jedna žena a dvě děti. Když přežijou tuto cestu, určitě nepřežijí sami sebe. Svízelná cesta za svobodou plná nesnází, přátelství i nenávisti, odhodlání, zrady i pomsty, smutku a žalu. Cesta do Timoru není žádná slast. A co myslíte, jak to dopadne ? Inu podívejte se. Nemůžeme - li být, to co jsme, je to jen další vězení. Roku 1792 jsem brečel. ()

siki37 

všechny recenze uživatele

veľmi slušný televízny film, úžasné exteriéry, príroda, pláže, perfektné kostýmy, ozajstná plachetnica a hlavne pútavý príbeh podobný Motýlkovi, tento je však podľa skutočnej udalosti. fakt sa mi to ľúbilo. Mary Bryantová je zlodej a musí byť potrestaná. nezáleží na tom, že ukradla len kúsok chleba, krádež je smrteľný hriech vždy! vďaka milosti jej veličenstva však Mary dostane šancu žiť, a to v trestaneckej kolónii v Austrálii, ktorú má založiť. cesta odsúdenca bola napínavá, cesta utečenca dobrodružná. možno, že osud Mary inšpiroval aj Sama Chalúpku pri písaní veršov ....a vôľ nebyť ako byť otrokom! ()

eva.sa 

všechny recenze uživatele

Už delší dobu jsem neviděla film, který by mě tolik na.ral jako tento. Námět filmu výborný, ale filmařsky bohužel ne úplně zvládnutý. Místy dost toporné herecké výkony, nesmyslné dialogy a chybějící emoce. To všechno bych s přimhouřením oka i trochu odpustila( a dala vyšší hodnocení), ale co nemůžu odpustit, je konec filmu. 3 hodiny sledovat něco, co skončí takhle?... Ne to fakt ne. Pro mě vzorová ukázka typu filmu na jedno shlédnutí. Protože proč na to koukat znova... Víc jak ** prostě dát nemůžu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo po dobu 12 týdnů v celkem 22 lokacích. (oje)

Reklama

Reklama