Reklama

Reklama

Vánoční stromeček

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Psychologický
Československo, 1968, 8 min

Obsahy(1)

Hermína Týrlová ve vlněné hravosti vypráví pohádku o vánoční štědrosti a harmonické lásce člověka k přírodě. (tomtomtoma)

Recenze (6)

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak všichni ke spokojenosti přišli, lidská rodina, lesní zvířátka i vánoční stromeček. Z vlněných příběhů je tenhle tuším poslední (nechci se plést). Docela škoda, tento je vrcholně roztomilý a pěkně barevný. Mám na sobě vypozorované, že vždycky během sledování se mi pusa spolehlivě rozjede od ucha k uchu, ať chci, nebo ne. Prostě, jako obvykle Hermína Týrlová rovná se zázrak. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Kdo z nás by nezatoužil po tom – ne jen pochopit, ale hluboce prožít – během vánočních svátků zázrak znovuzrození. Pak by mohla být i zima věčná, protože by už nikdy nepřestaly padat hvězdy. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Vánoční stromeček je vlněnou pohádkou o láskyplnosti a přirozeném rozšíření skutečné vánoční nálady. Hermína Týrlová zapojila své bohatství fantazie a hravosti do služeb lásky vánočního času. Výtvarník Ludvík Kadleček si vzal již tradičně na starost vizuální podobu díla, Evžen Illín svými komponovanými notami šíří vánoční lásku po celé zasněžené krajině, laská duši člověka i zranitelnou nevinnost zvířátek. Vánoční stromeček je poetickým představením vlny, fantazie a zaručeně pravé vánoční nálady. Rozkošná to vlněná hravost. ()

Reklama

Reklama