Reklama

Reklama

Santa Claus 3: Úniková klauzule

  • USA The Santa Clause 3: The Escape Clause (více)
Trailer

Obsahy(1)

Scott Calvin, který se stal Santa Clausem, a jeho manželka Carol, čekají své první dítě. Bohužel právě ve chvíli, kdy se blíží Štědrý den. Carol ale chybí přítomnost její rodiny, takže Scott se rozhodne pozvat její rodiče na Severní pól. Problém je, že oni netuší, kdo je, a myslí si, že je výrobce hraček v Kanadě. Před Radu Severního pólu je přizván Jack Frost, který hodně žárlí na Santu, a je radou obviněn, že se ho snaží zastínit. Matka příroda navrhuje sankce. Jenže Jack je velmi výmluvný a snaží se své jednání obhájit, což se mu docela daří. Jako trest dostává jen veřejně prospěšné práce. Pod vedením elfů by měl pracovat na přeměně Severního pólu na Kanadskou provincii - to kvůli rodičům paní Clausové. Jenže Frost má jiný cíl. Chce přimět Santu vzdát se svého postavení. (Nova Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (55)

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Někdo si asi neuvědomil, že ždíme hadr, který je už dávno suchý. V podstatě vzali pár momentů z jedničky, pár ze dvojky a bohužel, aby to nějak sedělo dohromady, nemohli vzít ty nejlepší části. Výsledek je asi jako když pejsek s kočičkou vařili dort, nebo v tomto případě kaši. Hodně nastavovanou kaši. Na druhou stranu, když odhlédnu od toho, že se tu odehrávají stále stejná klišé a vidíme jen to, co už jsme dvakrát viděli, není to, v případě sledování z křesla u televize, až taková katastrofa. Tim je v podobných rolích výbornej. Vzhledem k předešlým dílům, 30 % ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Americká vánoční limonáda. Tyhle filmy mají štěstí, že jsou většinou sledovány právě na Vánoční svátky (kdy také jindy koukat na film o Santa Clausovi)...osvobodit ale film od vánoční atmosféry, ihned je kvalita a vše ostatní jinde, pak klidně hodnotím jednou hvězdou nebo odpadem. Jelikož jsou ale právě podobné snímky točeny pro dny pohody a klidu, dávám dvě hvězdy. Jako vánoční komedie pro děti to není zas tak zlé ;), čekat víc by bylo absurdní. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Že si to vzalo pod křídlo Disney vůbec nic neznamená. Film je milý, ale hloupý až běda. Postavy si protiřečí - jednou je vše v pohodě a vzájemně se podporují, najednou přijde nesmyslná hádka a cesta do alternativní současnosti, aby se neřeklo. Na tento prvek se dostává až po víc než polovině filmu a je vlastně tím jediným skutečně dobrým. Zbytek? O něco originálnější, než dvojka, ale jinak blbost na entou, která díkybohu svou životní etapu ukončila ještě zavčasu. 40% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Komentár ku prvej časti tejto vianočnej komédie som ukončil slovami: Tim Allen ako samovoľne sa transformujúci "Santa Claus" je zábavný. Toto konštatovanie som po zhliadnutí snímku "Santa Claus 2" musel negovať. To čo bolo vtipné a zábavné v roku 1994, to už o osem rokov neskôr nefungovalo. Napriek tomu bola o ďalšie štyri roky, v roku 2006, vyprodukovaná ďalšia časť. "Santa Claus 3: Úniková klauzula". Zbytočný pokus, zasa nuda. Dúfam, že spoločnosť Walt Disney Pictures uplatní v tomto prípade klauzulu tri krát a dosť. ** ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Santa Claus z roku 1994 mne mile překvapil a dvojka u mne sklidila ještě o jednu cípatou větší úspěch, takže jsem byl rád, že byl natočen i třetí díl. Měl jsem však obavy, jakou kvalitou bude třetí díl disponovat, jelikož jsem viděl už hodně špatných amerických vánočních filmů a tak bylo pravděpodobnější, že třetí díl spíše propadne a napovídalo tomu i hodnocení zde na ČSFD. Nicméně po dvojím shlédnutí Santa Claus 3: Úniková klauzule jsem nebyl ani zklamán a ani nadšen. Potěšilo mne, že v celé sérii Santa Klausů nechyběl takový atribut jako sníh, což je důležité, protože se opravdu nedokážu vánočně naladit při pohledu na americké pláže a stromečky s cinkrlátky na prosluněné Floridě. Dále snímek nabídl pořádný pytel vánoční atmosféry se vším, co k ní patří, například dárky, stromeček, rodina. Romantika si zde rovněž našla své místo a také mne docela oslovil samotný příběh v němž se špičkový manažer hračkářské firmy Scott Calvin v podání tradičně vynikajícího Tima Allena stal roznašečem vánočních dárků na plný úvazek. Po svatbě v druhém díle s bývalou ředitelkou školy Carol, kterou si zahrála rozkošná Elizabeth Mitchellová, spolu na začátku třetí části čekali dítě. Santa Claus tak měl před vánocemi plno starostí s přípravou dárků i s těhotenskými náladami své manželky, která měla co nevidět porodit. A ještě měl třetí problém a to s Jackem Mrázem, který dělal nepřístojnosti a Santovi záviděl jeho pozici vedoucího pohádkového světa. Rada Severního pólu v čele s matkou přírodou chtěla Jacka potrestat, ale ten svou výmluvností Santu ukecal, aby mu odpustil s tím, že bude pomáhat elfům při výrobě hraček a také při přeměně Severního pólu na Kanadskou provincii. Mělo se tak stát kvůli rodičům paní Clausové, kteří měli na sever přiletět a rozptýlit tak dceru, aby měl Santa více času na vánoční přípravy. Tak se skutečně stalo a právě přílet rodičů na pól byla asi nejvtipnější část celého filmu. Jenže po počátečním nadšení přišly problémy nejen s rodiči, ale i s Jackem Mrázem, který začal škodit elfům a nakonec se .....ale to už nebudu prozrazovat. Každopádně jsem měl dojem, že třetí díl už trochu vařil z vody a děj značně pokulhával. Nicméně jsem se rozhodně nenudil a potěšilo mne, že jsme se nakrátko zase ocitli v roce 1994. kdy všechno začalo. Tyhle návraty v čase mám rád, navíc mne potěšila přítomnost krásné Elizabeth Mitchell v třetím díle a vůbec všechny atributy vánoc, které se v něm objevily. Nechyběly ani staří známí z prvního a druhého dílu, exmanželka se svým chotěm ztvárněným Judgem Reinholdem, kterého jsem si dobře pamatoval ze série Policajt v Beverly Hills. Opravdu jsem byl rád, že třetí díl vznikl a uzavřel celou sérii Santa Clausů, které považuji za tu nejvíce vánoční sérii z americké produkce. Přes tyto klady ode mne Santa Claus 3: Úniková klauzule získal tři vánoční hvězdičky na severním pólu ***, což je nejméně ze všech tří dílů. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Jediný film zo série, v ktorom sa neobjaví Santova (Tim Allen) pravá ruka, elf Bernard. Túto úlohu po ňom prevzal elf Curtis (Spencer Breslin). (m.a.t.o.)
  • V Santovej (Tim Allen) továrni na hračky možno vidieť počítadlo, na ktorom je zobrazené: 378 rokov bez úrazu. (m.a.t.o.)
  • Když nějaký Santa použije Únikovou klauzuli, vrátí se (třeba i s někým dalším, co se ho drží) do chvíle, kdy se stal Santou. Tam Jack (Martin Short) oblékl kabát dříve než Scott (Tim Allen) z 1. dílu a sám se jím stal. Je tedy logické, že když se pak oba vrátí podruhé, měl by Santa vstoupit do okamžiku, kdy si 1. Jack oblékne kabát a v tom by mu musel zabránit. Ve filmu Santa jen držel současného Jacka, aby nechal obléct kabát svoje minulé já z prvního dílu (je tam tedy taky dvakrát). (SpiderBoy)

Související novinky

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

Reklama

Reklama