Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Developer ji přinutil vystěhovat se z domu. Se šikovným kamarádem z dětství proto vymyslí odvážnou loupež, se kterou jim pomůžou různé technické vychytávky. (Netflix)

Recenze (2)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Unavený a zvadlý film o dvou sourozencích - vynálezcích. Nevím, kterou vylízanou hlavu napadlo obsadit zrovna Brasseura a Deneuveovou do komediálních rolí, ale dopadlo to právě tak špatně, jak se dalo očekávat. 30% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný komediální sci-fi úlet, který má žel slabší rozjezd v první třetině a jeden velký kámen úrazu v Catherine Deneuve. Nemám proti ní vůbec nic, ale komediální herečka to vážně nikdy nebyla a kromě hezkého vzhledu tady už nepřispěla ničím dalším k tomu, aby tento typ filmu dokázala pozvednout. Naproti tomu Claude Brasseur tu vedle ní celkem ušel a snad mě nikdo z jeho případných fanoušků neukamenuje, ale on se prostě se svým obličejem do podobných bizárů přímo hodí a narozdíl od Catherine mě tu vícekrát dokázal i rozesmát, nejvíc během akce v rybářském převleku. Scénář pro crazy komedii kombinující krimi a sci-fi zápletku má světlé momenty a nápady, z nichž některé (včetně množství kuriózních technických vynálezů a jejich ještě kurióznějších využití) fungují i vtipně. K zábavným epizodkám patří i ty s groteskní dvojicí nabubřelých podnikatelů, samotný děj má pravidelně čím překvapit a dokonce se tu zase objeví i jeden parodický odkaz na Carrie (byť s modrou a nikoliv červenou krví :D). Je však trochu na pováženou, stává-li se nejspolivějším hercem v komedii s hvězdným obsazením elektrický robot a jednu z nejlepší scén tvoří pak dlouhé putování hračkařské dodávky s nákladem po silnici. :o) Jako oddechovka na relax a spíše jedno použití ujde, jenom škoda zčásti promrhaného potenciálu + nevyužitého Yvese Roberta a jeho postavy otce – vynálezce dosahujícího kontakt s mimozemšťany... u něj jsem přeci jen doufal, že se do děje mimo úvodní prolog ještě vrátí naplno. [55%] ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama