Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V obchodním domě je zabita žena. Nic nenasvědčuje tomu, že je to počátek sériových vražd. Dva dny poté policie vyšetřuje další úmrtí. Žena se udusila a jediným důkazem je samolepka princezny Aurory. Ta se později najde i u první oběti. Vyšetřováním jsou pověřeni detektiv Oh Sung-Ho a jeho kolega Kwon Oh-jung. Počet obětí, které nespojuje jen samolepka, stoupá a policie je zatím bezmocná. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (29)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Princezna Aurora je výborný thriller. Bodycout je docela vysoký na poměry takového snímku, herci jsou sympatičtí a nebylo mi z nich nějak na blití. Co se týče hlavní antihrdinky, byla neskutečně nádherná, ale při tom vážně pěkná fena. Jediné co bych vytknul je stopáž, protože já bych film střihnul už tak o 10-20 minutek dříve, ale pořád se jedná o nadprůměrný revenge, který fanoušky Asie a thrillerů určitě nadchne. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Při sledování Aurory jsem byl unešen. Určite nejde o dílo vhodné pro každého, zcela jistě se nemůže líbit hnidopichům hledajícím nepodstatné chyby ve filmech či očekávající překomplikovaný artový děj, ovšem pokud se u filmu opravdu rádi bavíte místo rozebíraní vnitřních souvislostí, doporučuji. V Auroře je použit jeden z mých oblíbených motivů, kdy člověk vidí, že ve filmu jsou kladné i záporné postavy - a přesto alespoň já dodnes nevím, kdo byl vlastně kladný a kdo ne. Zpočátku mou mysl zaměstnávala záhadnost příběhu, a postupem času se záhadnost proměnila v ještě hlubší lidské drama, a jestli tuto složku někdo umí zpracovat, jsou to Korejci. 5/5 ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá kriminálna dráma. Má veľmi dobrý príbeh o žene, ktorá rozpúta sériu vrážd ľudí, ktorí spolu zdanlivo nemajú nič spoločné, ale majú a polícia ju chce dostať. Spracovanie je celkom dobré, ale aj tak na mňa nepôsobí úplne ideálne. Dej zaujme už od začiatku, keďže tu prakticky chýba nejaký rozbehový úvod, prvá vražda príde za okamih a hlavne v prvej polovici sa ich ešte viacero objaví, ale až tak moc mi nesadlo, že vrah je známy okamžite, takže zaujímavosť vyšetrovania tu chýba a ani nad dôvodom takéhoto konania hlavnej postavy netreba až tak moc premýšľať, uvedomiť sa dá po krátkom čase, preto ma ani dej nedokázal až tak moc vtiahnuť, ako by som chcel, napriek tomu, že som hlavnej postave fandil. Ale výnimkou je záverečná dvadsaťminútovka, ktorá sa skutočne vydarila, nielen výborne zobrazí to, čo sa skutočne stalo, ale hlavne záver v psychiatrickej liečebni je perfektný, celá táto časť je jednoznačným vrcholom filmu a má ten správny náboj. Spokojný som aj so samotnými vraždami, o tie tu samozrejme až tak moc nejde, hlavný je dôvod, ale aj tak sú slušne krvavé a niektoré situácie aj obsahovo zaujímavé, hlavne tá v salóne krásy. Herecké obsadenie je na tom dobre, prakticky celý film si pre seba získala hlavná hrdinka Eom Jeong-hwa, ktorá to zahrala výborne a zaujali ma aj jej schizofrenické výstupy, ale nesklamú ani zvyšné postavy. Réžia a technická stránka určite nepatria medzi špičku, ale ten slušný kórejský žánrový štandard si splnia. Podľa mňa sa po scenáristickej stránke dala ešte výrazná časť filmu mierne vylepšiť, ale to je asi to jediné, čo sa tu dá vytknúť, celkovo som dosť spokojný. 76% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Thriller o serii vrazd, ktoreho napatie vdaka poznaniu tvare vraha hned od prveho zlocinu nespociva vo vyrieseni otazky "kto", ale podstatnym sa stava rovnako zaujimave "preco". "Feeling" filmu mi uz od uvodnych minut indikoval "zensku rezisersku ruku", ktora viac ako na akcnu linku vsadila na pretavovanie zanrovych formuliek do hmatatelneho vyobrazenia citov ustrednej hrdinky. Vdaka vytvarnej stylizacii, v ktorej prevladaju teple farby, clivemu hudobnemu podfarbeniu a presvedcivemu hereckemu vykonu nalada filmu uspesne kopiruje jej narastajuci smutok. Sikovny zaver ponuka dve alternativy, zial ani jedna z nich celkom neeliminuje niektore logicke chyby, resp. velke nepravdepodobnosti v pribehu. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Sysel_CZ dal plný počet, May tři hvězdy. Už když jsem viděl toto hodnocení před filmem, tak jsem si říkal, že se mi to asi bude hodně líbit... Popravdě ze začátku jsem nevěděl co si mám myslet ale postupem času mě to začalo vtahovat a nakonec zhruba posledních 20 minut mě naprosto dostalo. Co dokáže zhrzená matka... Skvělý soundtrack. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama