Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 2
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Videa (243)

Trailer 2

Recenze (422)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela mi vadí ty vědecké nesmysly, jako je ten procesor a ty bleskurychle stvořené 3D modely, i když seriál se v tomhle ohledu tváří neuvěřitelně vážně. Abyste se nezlobili, musím uznat, že ty nesmysly jsou pro dobro věci, ale mě osobně to dost kazí zážitek. Zápletky se navíc neustále opakují a stejně jako u NCIS mi vadí prvoplánové postavy jak podle šablony, jejichž chování je neustále stejné a předvídatelné. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

(27.2.2007)Zatím je to slibně rozehráno, lepší díly se střídají s horšími, morbidní humor často hraničí s nechutností, proto je asi tak zábavný. Dějová linka odhalující minulost Brennenové se zatím příjemně spojuje v náznacích. Nesleduji CSI, proto nemůžu posoudit, nakolik Bones Csi kopírují. (3,5,2007) Začíná to tak trochu více upadat do stereotypu a asi by to potřebovalo nějak oživit. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Najoblúbenejší seriál na tomto svete. Niektoré veci preháňajú. Zvyčajne ženy, ktoré sa vedia brániť a bojujú nemám rada, ale v tomto prípade na to zabúdam.Booth a Brennenová sa krásne doplňujú. Ďalej sa mi páči, že v týme majú rozdelené úlohy a nevie každý všetko. Okrem toho Boothove otázky aby mu to povedali normálne, čím to vlastne vysvetlia aj divákovi sú veľmi takticky pridané do scenára. 85% ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Jako detektivní seriál o aplikaci moderních vědeckých metod v kriminalistice patří Sběratelé kostí k tomu lepšímu ze soudobé produkce. Za největší slabinu však považuji rozhodnutí navléci to celé na na nit "kontroverze" mezi chladným rozumem představovaným antropoložkou Brennanovou a upřímnou vírou vtělenou do postavy agenta Bootha. Tyhle figury jsou v tomto ohledu žalostně ploché a snaha o korektní poskytnutí stejného prostoru a váhy oběma postojům i v otázkách, kde je prostě dávno rozhodnuto, je vyloženě pitomá a vyznívá směšně. Naštěstí se tohle ze seriálu postupně vytrácí a v jiných ohledech jsou nejen Brennová a Booth charaktery dost poutavé na to, aby vytáhly Sběratelé kostí nad bahno průměrnosti. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Bones nepřinášejí nic nového do televizní zábavy, odpovídají současnému trendu krimi-sérií, tzn. hi-tech provedení a s moderní vědou v popředí (tady soudní antropologie). Naštěstí to není dokonalost pusta lidského faktoru. Na diváka je totiž aplikován křesťansko-americký model společnosti. Proč? Inu protože do popředí se nám hrne rodina a víra. Booth je vlastně takový chrabrý a čestný kovboj, občas lehce rozervaný (to když mu ve výkonu spravedlnosti brání nějaký byrokratický šiml nebo má dilema volby mezi nejbližšími). Prostě a jasně správňák, po kterém každá ráda skočí. Svoji existenci opírá hlavně o víru jak v Boha tak v rodinu. I přes výše řečené mu ovšem nedělá potíže se chovat lidsky se všemi možnými slabostmi a nedostatky, takže s jistotou střídá v posteli své dvě ex, rád popíjí v baru atd. Oproti tomu Brennenová je mírně řečeno nesocializovaná a nadlidská díky své totální víře ve vědu. Její jednání je leckdy šokující, neboť říká pravdu obnaženou na dřeň bez ohledu na to komu a v jakém rozpoložení. Trochu problém. Zprvu netvárný materiál -zahleděný do své inteligence- aka Kůstka se dostává pod lidský vliv svého parťáka a rovněž asi buditele do říše normálního života. A jak seriálový čas plyne tak divák nabývá nefalšovaného pocitu, že hlavní hrdinka je polidšťováná, že lehce přetavuje své hodnoty. Její "vysvoboditel" je na stranu druhou neustále ujišťován, že věda může sloužit lepšímu dobru a není určená jen kroužku ujetých magorů. No a koneckonců přichází očekávání, kdy si oba hlavní hrdinové padnou do náručí, což se samožřejmě se stoupajícím počtem dílů stává častěji a častěji, ale nikdy ne doopravdy. Kosti nejsou typickým CSI seriálem, už jen pro svůj druhý celkem spletitý plán, dokonce se ani neberou tak vážně. Právě díky konfrontaci vědy a lidství nastává řada absurdně vtipných až černohumorných situací, obzvlášť ve chvíli, kdy má Kůstka proslovy ohledně lásky, sexu a víry v Boha. No a jako třešnička na dortu - Stephen Fry coby psycholog Gordon Gordon v druhé polovině druhé série. Těchto pár dílů stojí za shlédnutí, protože patří asi k tomu nejlepšímu, co Kosti můžou nabídnout. BTW časem vlastně diváka vůbec nezajímá, co v tomhle seriálu řeší za případ, ale vyloženě se těší na brutální průpovídky a slovní přestřelky, jj starý dobrý osvědčený mustr a-lá Moonlighting. 70% ()

Galerie (3 029)

Zajímavosti (74)

  • U antropologičky Temperance Brennan (Emily Deschanel) sa objavuje väčšina charakteristík spájaných s Aspergerovým syndrómom. (ČSFD)
  • Eric Millegan, který hraje studenta postgraduálu Zacka Addyho, jenž je o několik let mladší než ostatní vědci, s nimiž pracuje, je ve skutečnosti o rok starší než T.J. Thyne (Dr. Jack Hodgins), o 2 roky starší než jeho učitelka Emily Deschanel (Dr. Temperance Brennanová) a o 4 roky starší než Michaela Conlin (Angela Montenegrová). (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama