Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dalším dokumentu z cyklu Příběhů slavných vám režisérka Světlana Lazarová přináší pohled na život "božského skeptika" Václava Vosky. V Národním divadle hrál Voska po válce celých pět let. Nebylo jeho vinou, že musel odejít a stal se později v Městských divadlech pražských tím, čím byl Národnímu divadlu svým herectvím Karel Höger. Voskův umělecký vzor, s nímž ho spojoval nejen podobný pohled na život a na umění, ale nakonec taky podobný životní osud. Na velkého charakterního herce a člověka Václava Vosku vzpomínají dcery Eva a Markéta, Jaroslava Adamová, Věra Galatíková, Svatopluk Beneš, Radovan Lukavský, Viktor Preiss, Boris Rösner a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tom, jaká ona která osoba byla, hodně napoví vzpomínající osazenstvo. Zde Victor Preiss, Boris Rosner, Svatopluk Beneš, Věra Galatíková... A všichni jsou ve svých slovech velmi noblesní a moudří. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marthos postihl meritum věci. Václav Voska byl mezi českými herci oduševnělým osvícenským monarchou a současně akademickou osvícenou hlavou, patriarchou svého druhu. Neméně skvělý byl i konferenciér. Budil dojem, nezávisle na tom, co uváděl, jakoby byl přímou součástí představení, inscenace, filmu. Herec jeho formátu a typu desetiletí schází. Bolestně. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Václav Voska, herec, který o sobě neustále pochyboval. Epizoda z volného televizního cyklu Předčasná úmrtí nabízí poměrně přehlednou galerii vzpomínek a především několik vzácných ukázek z divadelních inscenací, ve kterých Voska účinkoval. Voskovo předčasné úmrtí je dodnes jednou z nejcitelnějších ztrát pro českou divadelní scénu. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama