Reklama

Reklama

Yasuwa minyeo

  • Jižní Korea 야수와 미녀 (více)

Obsahy(1)

Min-a Shin (Hae-jo) je slepá a má velice hodného přítele Seung-beom Ryu (Dong-gun), který jí ale neříká pravdu o svém vzhledu, protože se bojí, že by pro ni nebyl dost hezký. Avšak díky operaci může Hae-jo zase vidět. Dong-gun se zamotává do dalších a dalších lží a pořád se mu nedaří dostat se z nich ven. Ke všemu se začne o Hae-jo zajímat policajt Kang-u Kim (Jun-ho), který se do ní zamiluje. O získání Hae-jo tak vzniká zajímavé soupeření. (Laputa)

(více)

Recenze (27)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Chlapík chodí so slepou, ale tá ma šťastie a čaká ju operácia po ktorej bude vidieť. Super no nie? Lenže chlapík nie je žiadny krásavec a tak má strach jak na neho zareaguje a začne sa jej všemožne vyhýbať až si vymyslí, že je kamarát jej milého. Námet poskytuje dostatok príležitostí na zábavné situácie. Ale namiesto prepracovaného situačného humoru tvorcovia stavili na priamočiary prízemný humor na pubertálnej úrovni. Takže postavy všemožne pištia a rôzne sa xichtia a zo sekundy na sekundy vymýšľajú blbosti, aby sa jeden druhému mohol vyhnúť. Takže nakoniec sa v tom stratí aj to, že chlapík podľa mňa nie je žiadny Quasimodo, ktorý by sa musel za svoj vzhľad hanbiť a jeho sok v láske, ktorý a byť za krásavca, mi oveľa krajší nepripadal. Ale možnože to ako chlap neviem dostatočne posúdiť. Aspoň že vďaka hercom sú postavy sympatické, takže aj keď to miestami trochu preháňajú, tak som im držal palce, aby sa dali dokopy. Nádherná Min-ah Shin a celkom vtipný Seung-beom Ryoo. Dokonca aj sok v láske nakoniec nie je žiadny parchant. Za zmienku stojí ešte zábavná postava gangstera, ktorý sa chce pomstiť tomu sokovi za to, že zatkol celý jeho gang a nakoniec sa stane spojencom hlavného hrdinu. Nepáčilo sa mi ešte to, že po odhalení pravdy nasleduje ešte ďalších 20 minút, kým sa konečne hlavný hrdina dokope k tomu, aby sa osmelil a konečne začal o svoju lásku bojovať. Takže celkovo to je taká mierne nadpriemerná pubertálna komédia v ktorej sa vôbec netlačí na citové vydieranie. 6/10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"A ten chlapík, čo ti priniesol kvety sa ti páčil?.., "Nie, si normálny?, vystrašil celú moju rodinu...!" Kórejské romantické komédie mi sedia, sú jednoducho iné, ako to, čo produkuje hollywood. Stačilo mi prečítať dej a hovorím si fajn, slušný námet, určite to bude sranda. Bavil som sa slušne, úsmev občas preruší salva smiechu ako napr. v scénach zo zbabranej plastiky obočia alebo vydarený smiech ala Fantomas, ktorým hlavný hrdina rýchlo maskuje zmenu identity. Záver v romanticky ladených filmoch nikoho neprekvapí a ani tento nie je výnimkou. Dôležitá je však cesta a spôsob ako k nemu dôjdeme a s tým som spokojný. 80%. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Símhle filmem mám problém. Celý nápad (viz obsah) mi připadal pro romantickou komedii víc než vhodný, ale snad už po čtvrt hodině jsem měl dojem, že provedení asi nebude to, co bych čekal - zkrátka jsem si neuměl představit, jak se bude děj odvíjet dál. Bohužel, místo vtipné linie mě čekala místy trapný a nelíbivý děj. Potěšující je, že nešlo o "šablonovou" rom. komedii, nebyla tak čitelná a přímočará, ale bylo to na úkor logičnosti děje. Nebýt kouzelného úsměvu Hae-jo a toho, že přes všechna negativa si snímek udržel svou korejskou laskavost a lidskost, asi bych to vyppnul. 50% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych to nenazývala komedií, protože k smíchu tady toho moc není. Jedná se ale o hezký příběh o lásce. Je třeba brát některé věci s nadsázku..Dong-gun totiž není až tak úplně ošklivý jak hraje a některé situace jsou až moc náhodné. Každopádně pár minut před koncem jsem nevědomky pustila slzu, takže dojemné to určitě bylo. Nechci si ani představovat, jak by tenhle příběh pojali v USA..slabších 5*. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Romantické komédie by nemali len hriať, ale aj baviť. The Beast and the Beauty má ale od tohoto žánru tak, ako ho poznáme v kórejskom jemnom prevedení, predsalen trošku ďaleko. Romantická linka ustupuje do pozadia, a vpodstate slúži hlavne k previazaniu a k podporeniu tej komediálnej. A to akej! Slapstickový humor je tu dotiahnutý do maxima, herci často hrajú viac telom, než vládnu slovami - a i keď je mi tento druh humoru často nepríjemný, tu fungoval DOKONALE. Zásluhu na tom má jednoduchučký, ale zato vypointovaný scenár a kopa humorne napísaných situácií. Pokiaľ mi pri ostatných romantických komédiách (Goodbye UFO, Oh! Happy Day) vadil prílišný humor, bolo to preto, že romantická časť filmu sa brala vážne. Tu to tak nie je. Táto časť je braná s nadhľadom a vôbec sa nesnaží zakryť svoju absurdnosť a miernu prihlúplosť. Film tak vo výsledku zaručene funguje, a pokiaľ nečakáte romantický film, ale čistokrvnú komédiu, budete nadšení. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama