Reklama

Reklama

Salvage

  • USA Gruesome
Akční / Horor / Thriller / Mysteriózní
USA, 2006, 80 min

Obsahy(1)

Mladá studentka Claire si po škole chodí přivydělávat jako obsluha benzínové pumpy. Noční směny jsou však ubíjející a nudné, jenže horší je, že se následně nemá jak dostat domů, a tak ji jezdí vyzvedávat její přítel Jimmy. Dnešní ráno však jeho autem přijede někdo úplně cizí. Zrzavý muž s párátkem v ústech se představí jako Duke a tvrdí, že je Jimmyho kamarád. Unavená Claire i přes menší rozpaky nasedne a nechá se odvézt domů. Neodbytný Duke se po celou dobu chová podivně, a tak si dívka zhluboka oddychne, když konečně zastaví před jejím domem. Vystrašená dívka za sebou zamyká dveře, ale neodbytný zrzek se dovnitř dostává zadními dveřmi, Claire brutálně napadne a s nožem v ruce ji odvleče do sklepa…V tu chvíli se Claire probouzí a zjišťuje, že šlo jen o zlý sen. Jenže byl to skutečně jen sen, zlá předtucha nebo varování? Od této chvíle se totiž tato brutální vize několikrát opakuje, jen je vždy trochu pozměněná. Claire má pocit, že ji Duke pronásleduje na každém rohu a ona pomalu, ale jistě přichází o zbytky zdravého rozumu… (SOLOM.)

(více)

Recenze (3)

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Opäť ďalší zo série spackaných a prekombinovaných hororov o holke, ktorej prijebáva. Ešte že to nevidel užívateľ Livingdead, mal by migrénu dobrý týždeň. A ten záver, to ako čo malo byť? Hororová sračka tisícročia, fakt. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Únavový syndrom a narušená psychika dokáží nadělat pěknou paseku, o čemž jsme se již mnohokrát mohli přesvědčit v nejednom filmovém zpracování, ale i v klasickém životě. Tvůrčí představivosti se však meze nekladou a tak se nejednou dočkáme i takových podívaných, při kterých se nám nejednou protáčejí panenky, objeví se mrazení na zátylku, nebo nám nad nimi zůstává nejednomu divákovi rozum stát. A to je bohužel i tento případ. Což je tak trochu škoda, protože jsem tady každopádně zaregistroval zajímavou myšlenku, jen to celkové zpracování už tak dobré nebylo. Musím souhlasit s názory, že to bylo místy až moc překombinované a chaotické. Mám rád pořádný filmový teror, ale tady nám to bylo podáno dost amatérským způsobem a navíc v menších dávkách, než by mi bylo po chuti. Úvodní konfrontace s psychopatickým zrzkem nevypadala vůbec špatně a i když se následně ukázalo, že jde jen o „sen“, měl jsem z toho dobrý pocit. Hlavní hrdinka mi byla docela sympatická, záporák s párátkem správný slizoun a já se těšil, jakýmže se tento příběh vydá směrem. Jenže následně počáteční atmosféra začala lehce uvadat. Tu a tam se objevila nějaká ta scéna s dalším napadením, ale jinak jsem se začal nudit. O něco lepší to bylo ve chvíli, kdy se začala poodkrývat skutečná podstata tohoto filmu, ale právě v těchto okamžicích popustili tvůrci uzdu své fantazii natolik, že z toho udělali totálně překombinovanou událost. Pochopil jsem jejich úvahu o očistci vraha vs. jeho obětí, ale způsob jakým mi to bylo podáno, mi tedy zrovna moc nevoněl. Některé věci nedávaly moc smysl, ani když se nám je tvůrci snažili vysvětlit, ale tak to záleží na každém, jak si to přebere. Po psychologické stránce se mi to však líbilo více, než po stránce technického provedení a amatérského přístupu některých zúčastněných (policajti, detektiv, nebo matka – ti všichni podali opravdu žalostné výkony). Takže ve finále to vidím na slabší průměr. 40% ()

Reklama

Reklama