Reklama

Reklama

Poslední let raketoplánu Columbia

(TV film)
  • Velká Británie Horizon: Last Flight of Columbia
všechny plakáty
Velká Británie, 2003, 49 min

Obsahy(1)

1. února 2003 americký raketoplán Columbia při návratu z kosmu ve výši 61 kilometrů nad zemí explodoval. Celá sedmičlenná posádka zahynula, trosky vesmírného plavidla pokryly stovky čtverečních kilometrů. Na svůj poslední, osmadvacátý let, se Columbia vydala 16. ledna 2003. Vše probíhalo zdánlivě podle plánu. Během mise byly úspěšně provedeny desítky vědeckých experimentů. Návrat do atmosféry však pouhých 22 minut před přistáním skončil tragédii. Film BBC se zabývá vyšetřováním katastrofy a možnostmi, jež NASA měla k tomu, aby astronauty mohla zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

ripo 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina sa zaoberá priebehom letu a následnou katastrofou. Zvyšok je o tom, ako sa vyšetrovala príčina tejto katastrofy ..... Desivé boli zábery na Space Control Room a na šialené ticho po viacerých výzvach na kontakt s Columbiou .... ()

Ratherfly 

všechny recenze uživatele

no škoda jich, byli to vesměs sympaťáci..o to víc to zamrzí, když si člověk uvědomí, že by se USA mohly raději věnovat daleko závažnějším věcem (než-li posílat lidi kontrolovat, zda-li je vesmír pořád černý) a zaměřit se na opravdu podstatné problémy: například vyrovnání pohledávky mého kontokorentu u české spořitelny. Za některé své filmy mi to vyloženě dluží.. ()

Reklama

Reklama