Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sergiu chtěl studovat vysokou uměleckou školu, nakonec je nucen nastoupit vojenskou službu a pro odpor jejích rodičů ukončit vztah s milovanou dívkou. Nedaří se mu na nic, umírá mu otec, práce kulturního vedoucího a referenta na vsi mu přináší jen pohrdání vesničanů, které si ovšem získá na svou stranu během pozdější plynofikace obce. Po návratu do města se vrací na školu a i k Lauře.

Generační výpověď v duchu lyrické romance je ukázkou rumunské nové vlny 60-tých let. (pm)

(více)

Recenze (4)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hodnocení si říkám, jestli jsem viděl alespoň trochu podobný film jako ostatní. Už dlouho jsem neviděl snímek, který by na mě dýchnul tak silně svou atmosférou, v tomto případě 60. let. Vřelost považuji za velmi svěží, reálný a uvěřitelný film, příběh dvou mladých lidí, kteří k sobě opět najdou zdánlivě ztracenou cestu. ()

Véča 

všechny recenze uživatele

Vřelost je příněh o lásce dvou mladých lidí oddělených od sebe svým okolím. Příběh se věnuje především opuštěnému mladíkovi a sleduje jeho osudy. Příběh se nese v duchu nové vlny a to především zabývání se osudem jedince, mladíka,kterého opustila dívka. Nejvýraznější kapitolou v příběhu byl pobyt mladíka jako kulturního pracovníka na venkově. Byla zde i naznačena kritika totalitního režimu, kde komunističtí vůdci byli představeni jako lidé jdoucí za mocí, které jen tak něco nezastaví a pokusí se kohokoliv nepohodlného odstranit,mladíka nevyjímaje. Poetické vložky ve filmu na mě působí spíše otravně, sice film lyrizují a poetizují, ten tím ale ztrácí na svém tempu a prakticky ty vložky působily jako něco co je ve filmu navíc,co zbytečně prodlužuje délku filmu. K samotnému rozuzlení příběhu můžu říct, že takovýhle konec mi opravdu nepřipadá reálný a celý film pro mě sráží dolů. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Sergiu je čerstvým absolventem gymnázia. Miluje svou přítelkyni Lauru, hlásí se na uměleckou vysokou školu a prožívá báječný život plný nadějí. V zápětí ale přichází studená sprcha. Na jeho vysněnou školu ho nepřijmou a čeká ho tedy branná povinnost. Intenzivně si dopisuje s Laurou, která má problémy s rodiči a když ji i přes její zákaz přijede navštívit a požádat o ruku, vede to k jejich rozchodu. Po vojně nastupuje Segiu na místo ředitele vesnického kulturního domu. Mezi lidmi není oblíben, protože se na rozdíl od nich nezapojuje do manuálních prací. Když ovšem ve vesnici dojde ke konfliktu ohledně plynofikace a stranické vedení se snaží svrhnout všechnu vinu na něj, vesničané se ho zastanou. Serigu ale i tak odchází zpět do města, kde se vrací ke studiu, tentokrát ovšem medicíny. Brzo se k němu vrátí i Laura a oba si vzájemně uvědomí, že se i přes předchozí konflikty stále milují. ()

traonik 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Asi jsem na ten film měl náladu (proč má tak malé hodnocení)?! Ty poetické vsuvky byly fakt super! Příběh byl přitom jak od Zanussiho, ikdyž nešel tak do hloubky... Jste byli asi všichni z těch projekcí přešlí... :) ()

Reklama

Reklama