Reklama

Reklama

Dobytí Everestu

  • Velká Británie The Conquest of Everest

Obsahy(1)

Celovečerní anglická barevná reportáž o výstupu výpravy horolezců, vedené plukovníkem Huntem, na nejvyšší horu světa Mont Everest. Film sleduje přípravy na cestu a postupné zdoláváni jednotlivých etap výstupu který se uskutečnil na jaře 1953. (Filmový přehled)

Recenze (8)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Samotné dosiahnutie vrcholu z logických dôvodov film nezobrazuje, i tak je ale plný unikátnych objaviteľských záberov, umocnených dobou vzniku. 85% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Skvělý a podrobný dokument o cestě na nejvyšší horu světa. Jedná se o výpravu, ve které byli úspěšní slavný Novozélanďan Hillary a šerpa Tenzing. První dobytí Everestu. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Ha, já jsem až donedávna nevěděl, že z toho prvovýstupu existujou i videomateriály. A jaký. A do jaký výšky natáčeli! I co se týče plánování výpravy a obtíží při výstupu překvapivě informativní. I mě jako fanouška vysokohorskýho lezení tam lecos překvapilo. Paráda. (80%) ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Dokument, zajímavý nejen pro samotný obsah, ale pro dobu vzniku. Navíc tady, narpzdíl od mnoha novějších dokumentů, vidíte ODKUD se na ten kopec leze. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Pôvodný dokument zachytávajúci prvý úspešný výstup na Mount Everest z 1953ho, samozrejme v podobe Hillaryho a šerpu Tenzinga. 80 minút v plnej farbe mapuje kompletnú výpravu, od samotných príprav v Anglicku, cez cestu z Kathmandu k úpätiu kopcov a finálne výstupy na Mount Everest, to všetko s dobovou kamerou, ale aj grafickými popismi cesty, aby sa divák lepšie zorientoval. A to všetko nahovorené pôvodnými členmi výpravy. Žiadne senzácie, žiadny Hollywood, len čistá príroda. Je až neuveriteľné, ako sa pred takmer 60timi rokmi niekde v 8000m nad morom podarilo takto výpravu zdokumentovať. ()

darthboal 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná o téměř 70 let starý dokument, dozvěděl jsem se o prvovýstupu více než ze všech dokumentů tohoto století dohromady. Podrobné zmapování od plánování expedice, testování nových věcí a zakládání táborů až po hledání cest k vrcholu. Může se zdát, že informací tam je mnoho a bude to nuda, ale opak je pravdou a těch 78 minut uběhne jako voda. Doporučuji ()

Reklama

Reklama