Reklama

Reklama

Občan pes

Trailer

Obsahy(1)

Stydlivý vesnický kluk Pod se vydá do Bangkoku, rozhodnutý prorazit ve velkém městě. Najít tady zaměstnání není tak těžké: brzy začne pracovat v rybí konzervárně na lince na zpracování sardinek. Nešťastnou náhodou tu však přijde o prst. Začne se potloukat po městě ve snaze najít plechovku, v níž by mohl jeho uříznutý prst být. To je ovšem pouze začátek surrealistické pohádky plné absurdního humoru a vizuální virtuozity. Bohaté používání digitálních triků proměňuje šedivý Bangkok v město jasných, téměř kýčovitých barev a podivných prostředí. Film vychází z knížky, kterou napsala režisérova manželka Koynuch (a kterou on pak ilustroval), přičemž nebere sám sebe příliš vážně a obsahuje neobvykle vysokou dávku sebeironie. Jako kdyby chtěl říct: Smějte se mi! Přesto je ale zároveň dojemný, originální a vtipný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Psát, že je Občan pes originální, asi není moc ... originální, ale i když jsem moc thajských filmů neviděla, je to první, co při pohledu na ten gejzír barev, nápadů a poblouzněně hravé poetiky napadne. A pak: krásné a milé. Ale jako všechno, co má tyto vlastnosti v takové palbě, rychle vyšťaví. Taky se občas vznáším, někdy dokonce létám, ale na Občana psa jak vidno ne dost vysoko. 3,5*. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už to sice bylo vyřčeno xkrát ale podobnosti s "Amélií z Montmartu" se tato thajská podivnost opravdu nevyhne. Pro normálního konzumního diváka naprosto nestravitelná podívaná, kde je normální úplně všechno a po chvilce sledování vám nepřijde divné, že se zde objevují takové věci jako živý plyšový medvěd, obrovská hora z plastových lahví uprostřed města a spousta dalších. Avšak oproti již zmíněné "Amélií" je zde opravdu moc pozoruhodností, které film posouvají spíše do "halucinogeních" stavů než do zvláštní filmové podívané. A přišlo mi, že ke konci už veškérá tvůrčí hravost mizí a film začne ztrácet na působivosti. Pokud ale máte chuť na něco neobvyklého jste tu správně a film si možná užijete více než já. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Občan Pes mě sice nedojímal jako Amélie, ani jsem se u něj nezasmál tolik jako u Nauky o snech, ale zase tu bylo asi dvakrát tolik nápadů, než v těchto dvou filmech dohromady. Je to snímek bezpochyby pro hračičky a infantily, ale já se k ním hlásím. Dát si jednou za čas něco milého a nápaditého - byť vlastně o ničem - určitě neškodí. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Thajská verzia Amélie z Montmartu, ktorá sa snaží podobne ako jej francúzska sestra ťažiť z absurdných situácii plných šarmantnodetinského humoru. Problém je ale v nevyváženosti a nekonzistencii jednotlivých scénok ako celku. Všetko je akoby robené na efekt a aj napriek tomu, že som bol vyzbrojený poriadnou dávkou nadsázky veľmi veľa scén len narúšalo vlastné plynutie tohto filmíku. Celkovo sa človek nasmeje, občas aj nadchne, či dojme ale všetky tieto atribúty sú udržované len na štartovacej čiare z priemeru, a nezachráni to ani celá paleta farieb do ktorej sa film ponoril pred nahraním na celuloid.3,5* ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

tak ako minuly rok (2005, taste of tea) aj tento rok (2006, Citizen Dog) jeden z najelspcih filmov roka prisiel hned v jeho uvode. tak ako minuly rok (2005, shimotsuma monogatori) aj tento rok (2006, citizen dog) je jeden y naj film roka mozne prirovnat k azijskej amelii z mormartru. teda, bodovi z bangkokoku. vyzera to, ze mam rad dokonale a pri tom fantazijno uchylne romanticke komedie s dorazom na silnu vizualnu a farebnu stranku. take, ktore su plne humuru, fantazije, napadov, divnych uletov, sirokouhlych komickych zaberov, pestrych farieb a v neposlednom rade plne CLOVECENSTVA. kiez by takych filmov bolo rocne viac. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Film je natočen podle stejnojmenné novely, kterou napsala Siripan Techajindawong, manželka Wisita Sasanatienga. (Raztubyl)
  • Chuck Stephens, který ztvárnil Petera alias Andreho, byl autorem anglických titulků k filmu. (Terva)
  • Na soundtracku se podílela i skupina Saliva Bastards, jejíž zpěvák Mahasamut Boonyaruk ve filmu hraje Poda. Několik skladeb pro film složil také režisér Wisit Sasanatieng. (Raztubyl)

Související novinky

Filmasia 2006

Filmasia 2006

04.11.2006

Ve dnech 30. 11. - 3. 12. 2006 se v pražských kinech Světozor a Aero uskuteční již druhý ročník asijského filmového festivalu Filmasia, letos zaměřený na Tchajwanskou kinematografii. Ta v posledních… (více)

Reklama

Reklama