Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catherine, pětatřicetiletá žena je propuštěna z vězení po patnácti letech. Byla odsouzena ze napomáhání k loupežné vraždě. Aby vězení přežila a měla se na co těšit, nechala si udělat dítě. Nyní se snaží chlapce k sobě připoutat a začít znovu žít. Najde si práci, a dokonce i vztah. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Ty nejlepší roky života jsou vždycky před námi...“  Claude Lelouch podle mě natočil řadu lepších filmů, ale i tady si udržuje svůj vysoký standard, osobitý styl a zaujmul mě svým snímkem po celou dobu. Hravě a s přirozeností dokáže od psychologického dramatu (v několika málo scénách i docela drsného) stále víc přecházet až po romantickou komedii plnou překvapení, kterých se ke konci nahromadí spolu s humorem až v nečekaném množství. Spočátku mě fascinovaly promyšlené dlouhé záběry na hlavní hrdinku, případně z jejího pohledu. S postupnou změnou nálady příběhu se i film stává svižnějším, ale mimo příběh nadále upoutá i krásnými záběry na moře či hory nebo nápaditými prostřihy na hrané ilustrativní pasáže během učitelského výkladu ve škole... a samozřejmě nepřehlednutelným půvabem mladé Catherine Deneuve. Přestože se tak první třetinu nemusí vždy zdát, ve výsledku jde o příjemně pozitivní filmeček plný naděje, který nezakrývá ani možné stinné stránky a smutné chvíle lidského života a zároveň i přes reflexi depresivního prožitku zdůrazňuje nehynoucí naději... aneb znovu vstát a po každé prohře opět pokračovat či začít dál... o tom to je. [80%] ()

John80 

všechny recenze uživatele

Krásna a mladá Diva-Ikona francúzskej kinematografie  Catherine Denevue v úlohe vezenkyne, ktorá sa rozhodne po jej prepustení z vezania začať znova a tak si získať aj späť svoje už skoro dospelé dieťa Starší film ale príjemná podívaná zo života 3* ()

Reklama

patrikus 

všechny recenze uživatele

Citlivý film s krásnou hlavní představitelkou. Na dnešní dobu je film velmi pomalý, ale díky kvalitnímu scénáři a konsternované režii současného diváka jistě zaujme. Pozoruhodné je netradiční herecké obsazení ve vedlejších rolích (Huste, Denner, Villeret). Krásná hudba Francise Laie krásně dokresluje romantickou atmosféru osobního dramatu. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama