Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

No nevím, přišlo mi to takové strašně nudně natočené. Scénky mohly být určitě mnohem víc zábavnější, než byly. Jestli to někdo bere jako horor, tak fakt ne. Dám dvě hvězdičky za realitu, to je vlastně to jediné, co mě nutilo to dokoukat. Aspoň kdyby se nebáli ukázat brutálnější scénku s přepadením, ale ani to ne… ()

k212 

všechny recenze uživatele

Děj nic moc... lehce naťuknutá motivace, sem tam náznaky psychologizace, ale jinak spíš průměrný thriller, který se odehrává v neokoukaných reáliích. "Velká" myšlenka jakoby vystrkuje růžky (rýpnutí do nadnárodních korporací, no budiž), ale ve výsledku působí tak nějak samoúčelně až násilně. Inu člověk se alespoň trochu přiučí španělsky a podívá se na docela hezké obrazky nehezkých slumů, když už ne nic jiného. 50%. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Téma filmu velmi vážné, avšak zpracování hodně na pováženou. Zejména Jennifer Lopez je velkým mínusem kvůli své neschopnosti zahrát vážnou roli. On je ale problém i se scénářem, kdy to celé moc nedrží pohromadě, a režie také dost hapruje. Námět by to byl velice silný, ale jeho potenciál byl přetaven do spíše jen průměrného filmu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Moderné otroctvo na mexickej hranici a na jeho pozadí vraždy mladých dievčat - to všetko ale bez napätia a emócií. Hranica smrti je skôr hranicou medzi nudou a apatiou a letmé zlepovanie očných viečok preruší len zábavný song Juanesa "La Camisa Negra", ktorý akoby do filmu ani nepatril. Vylepšený záver ale priniesol tomuto thrilleru bez zvláštneho pôsobenia na nervovú sústavu aspoň priemerné hodnotenie. Bola tam totiž nejaká myšlienka. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Bordertown je zvláštní snímek. Za prvé ten příšerný český název, ale co už. Za druhé polodokumentárně zpracovává zajímavé téma o vraždách mexických žen. Za třetí zdatně kombinuje prvky dramatu, thrilleru, horroru i kri-mi. A za čtvrté je to další spolupráce Gregoryho Navy a Jennifer Lopez - a těm dvěma to šlape. Bordertown patří mezi ty slušnější filmy daného žánru, ačkoli je příliš roztahaný a jeho tempo kolísá. Nava naštěstí umí vytvořit atmosféru i napětí, uvěřitelně vykresluje náladu a prostředí z mexického městečka Juaréz. Herci slušní, J.Lo je v té roli sympatická, Banderas potěší a Maya Zapata je slibný talent do budoucna. 7/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Gregory Nava byl za scénář k tomuto filmu na Berlínském filmovém festivalu nominován na Zlatého medvěda. (Terva)
  • Natočeno podle skutečnosti. (M.B)

Reklama

Reklama