Reklama

Reklama

VOD (1)

Po Tarantinově thrilleru Auto zabiják přichází druhý film z projektu Grindhouse. Manželé Dakota a William pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní šichta vypadá spíš na funus. Čekárnu zaplavuje dav lidí, jejichž symptomy jsou podezřele shodné: nepřítomný pohled a odpudivé hnisající rány. Mezi zraněnými je i tanečnice Cherry, která přišla o nohu při jednom z útoků. I když bez nohy, Cherry ještě nezatančila svoje poslední číslo. Budoucnost nenabízí nic než miliony nakažených a nespočet mrtvých. Jen několik šťastných hledá poslední bezpečné útočiště na planetě Teror. (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 034)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia. Má celkom dobrý príbeh o mestečku, v ktorom kvôli vojenskému plynu začne zombie epidémia a tak sa musí tajomný cudzinec spojiť so svojou bývalou láskou, tanečnicou a zvyškami preživších, aby sa dostali do bezpečia. So spracovaním som nadmieru spokojný, ale k takémuto grindhouse štýlu sa samozrejme musí pristupovať úplne inak, ako k seriózne ladeným filmom. Spočiatku to vyzerá perfektne, trailer na Machete a úvodný tanec určite potešia, ale už samotný film ma najprv trochu sklamal, pretože sa spočiatku nájde viacero slabších scén, ktoré len zoznámia so všetkými dôležitými postavami, ale od masakru pri policajnej stanici sa to skvelo rozbehne a síce stále sa občas nájde nejaká kratšia slabšia scéna, ale to sa ľahko stratí, pretože už je to celé jedna dlhá, mimoriadne zábavná a krvavá akčná jazda, na ktorú sa len tak nezabúda. Akcie je tu dosť a vo svojej kategórii je perfektná. Tvoria ju hlavne samé veľkolepé prestrelky s množstvom zabitých a správne prehnanými drsnosťami a výbuchmi. Najviac sa mi páči celá záverečná akcia alebo čistka v nemocnici pomocou nožov, no všetka akcia je na tom veľmi dobre. Ale najväčším kladom tohto filmu je jeho miestami až neuveriteľná zábavnosť a nápaditosť, toľko skvelých hlášok, dobre načasovaných momentov a nápadov, hlavne ten samopal miesto nohy sa len tak často nevidí a ani nezabúda. Herecké obsadenie je výborné, veľmi príjemná Rose McGowan, Freddy Rodriguez, Michael Biehn, Jeff Fahey a mnoho iných. Jedine Bruce Willis a Quentin Tarantino mi tu moc nesadli, ich postavy ma tu vôbec nebavili, ale našťastie aj tak nemali moc priestoru. Réžia a technická stránka sú perfektné, Robert Rodriguez vo svojej najlepšej forme. Škoda, že tá prvá polovica je ešte taká slabšia, ale inak tu takmer ani nemám čo vytknúť, skvelá paródia na klasické béčkové filmy a omnoho lepší film ako Tarantinov Auto zabijak. Objektívna kvalita filmu- 76%, film sa páči mne na 79%. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Rodriguez svého "bratra" Tarantina porazil na hlavu ne proto že by byl lepší režisér, ale proto že se narozdíl od do sebe zahleděného individua rozhodl natočit film nejen pro své vlastní bulvy, ale i pro diváky. A podařilo se mu to takřka na jedničku. Planeta Teror je hláškami nabítá, třeskutá akční jízda, v níž se první polovina zaměřuje hlavně na postavy, aby v té druhé rozjela efektní show, plnou rozstřílených zombíků, zvrácených výjevů a fascinujícím způsobem zábavných momentů. Takhle měl Grindhouse vypadat celý. Jako totálně céčkové dílo bez hlubší myšlenky, ne jako film sobce, jenž se snaží celému světu ukázat, kolik filmových "klenotů" zná. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

DEATH PROOF obsahoval plno ženských dialogů, skvělého napětí o kterém se postaral kaskadér Mike se svou železnou karoserií, výborný scénář a zachycení období 70. Let (hudba, ruční poškození filmové pásky, filtry, šum). PLANET TERROR je jiný - obsahuje akční splatter bez slitování, černý humor (zejména Tarantinovi koule), krásné ženské pohledy a pěkné prdelky (podoba Death Proof). Ve výsledku těchto dvou filmů je mi ale bližší Tarantinův DEATH PROOF, protože není tak prázdný. Rodriguézův TERROR mě trochu připomněl krvavý Braindead a závěrečnou vyvražd’ovačku v From Dusk Till Dawn (trochu čerpal z vlastního srdce), takže velký plus! Série GRINDHOUSE je jen komerční záležitost a s popcornem v ruce si ho jako neutrální divák užívám na maximum! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez se vrátil tak jak ho mám nejraději. A že už bylo po dětinských SPY KIDS a vyprávěcímu SIN CITY na čase. PLANET TERROR má grády. Bobtnající zombíky, hláškující týpky a akci, po které se mi od dob, kdy jsem poprvé viděl DESPERÁDA stýskalo. Herecká sestava je taky výborná. Záporácký Bruce Willis, nádherná Rose McGowan a drsňák Freddy Rodríguez, který se po HARSH TIMES předvedl ještě v lepším světle a věštím mu slibnou budoucnost. Čistokrevná zábava, která GRINDHOUSEry potěší mnohem víc než Tarantinův kousek. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhá půlka jednoho celku. Planet teror se hlásí do služby a doplňuje tak Death proof. Společně tvoří Grinhouse a pokud budete chtít a na internetu (youtube) si najdete zbylé fake trailery, budete mít konečně stejný pocit jako měli "Ti šťastní" američané, když na obojí dohromady šli naráz do kina. Osobně jim nezávidím, protože nejsem člověk, co má v pokoji 4 plakáty Pulp Fiction (pokaždé s jinou postavou a to jen proto, že mi ostatní neprodali ...) a spí s Biblí od Quentina Tarantina pod polštářem (a to jsem vynechal originální kytaru Banderase z Desperada koupenou na eBay). To se mě opravdu netýká a QT je pro mě jen obyčejný pošuk, který potkal jiného pošuka, který dřív uměl točit, ale teď všechen svůj talent snaží ztratit na šílených snímcích jako jsou Spy kids nebo Žraločák a Lávovka. Zpět k Planet teroru. Bál jsem se, že tato pocta Béčkovým snímkům bude totální kravina, při které se ukoušu nudou stejně jako u předešlé části, death proofu. Pravda byla však jinde a chvílemi jsem se bavil velmi zvráceným humorem, ale hlavně díky mnoha vtípkům, kterým je film propleten(např. ztracený kus filmu, "ten, co nikdy nemine..."). Všechny "béčkárny" včetně vzhledu celého snímku se povedli, ale i tak nemohu říct, že snímek nějak výrazně funguje a je skvělý. Zasmál jsem se, párkrát se ironicky pousmál a tak to pro mě končí. Nic víc nic méně. Jako poctu to beru a snímek ukazuje schopnosti Rodrigueze natočit dobrý film. Bohužel musím hne dodat, že jsou vidět i jeho obrovské slabiny v tempu, celkovém napětí a akčních scénách, které kdyby nebyly jen "Bum Bum" tak by je pravděpodobně nezvládl. S tímto vědomím, že RR nikdy asi nenatočí pořádný Áčkový snímek musím doufat, že aspoň nebude točit pastelově barevné 3D slátaniny s Quentinem v roli vypravěče. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (45)

  • El Wray (Freddy Rodríguez) hovorí Cherry (Rose McGowan) "palomita", čo v preklade zo španielčiny znamená "holubička". Je to tiež tetovanie, ktoré zdobí jeho zápästie. (BlackTom)
  • Robert Rodriguez přišel s myšlenkou natočení Planety Teror už když při práci na filmu Fakulta (1998). Řekl tehdy Elijahu Woodovi a Joshi Hartnettovi, že zombie filmy se jednou významným způsobem vrátí. Chtěl u toho být první, a tak začal připravovat scénář, ale zasekl se ale na 30. straně. Když se pak pustil do dalších projektů, zombie filmy se vrátily - přesně, jak předpovídal. (HappySmile)
  • Efektu nohy s kulometem bylo dosaženo tak, že Rose McGowan (Cherry Darling) chodila se zafixovanou nohou, aby ji měla strnulou. Navíc ji měla omotanou zelenou nebo šedou bandáží. (HappySmile)

Související novinky

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Conan Nezfilmovatelný?

Conan Nezfilmovatelný?

01.07.2007

Třetí návrat svalnatého barbarského šermíře se pořád dokola propírá už dobrých sedm let. Nejdříve se o vzkříšení fantasy hrdiny snažil sám John Milius, režisér uctívaného i zatracovaného Barbara… (více)

Hříšní lidé města temného

Hříšní lidé města temného

09.04.2007

Hororové kombo Grindhouse je připravené na start a Robert Rodriguez se může konečně pustit do dlouho slibovaného Sin City 2. Premiéra byla původně plánovaná už na léto 2006, ale z rychlovky, kterou… (více)

Robert Rodriguez Competition

Robert Rodriguez Competition

12.03.2007

Někteří jedinci se sice ještě nestihli zpamatovat z toho, že v evropských zemích nebude Grind House uveden jako dvoufilm, ale tvůrci jim to chtějí řádně vynahradit - Quentin Tarantino plánuje… (více)

Reklama

Reklama