Reklama

Reklama

VOD (1)

Po Tarantinově thrilleru Auto zabiják přichází druhý film z projektu Grindhouse. Manželé Dakota a William pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní šichta vypadá spíš na funus. Čekárnu zaplavuje dav lidí, jejichž symptomy jsou podezřele shodné: nepřítomný pohled a odpudivé hnisající rány. Mezi zraněnými je i tanečnice Cherry, která přišla o nohu při jednom z útoků. I když bez nohy, Cherry ještě nezatančila svoje poslední číslo. Budoucnost nenabízí nic než miliony nakažených a nespočet mrtvých. Jen několik šťastných hledá poslední bezpečné útočiště na planetě Teror. (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 034)

novoten 

všechny recenze uživatele

S láskou, humorem, ironií, nadhledem a hlavně radostí natočené. Při každém druhém záběru mi před očima běžela představa nadšeného Rodrigueze, jak poskakuje za kamerou a těší se na každou další klapku. Jenže mi až moc často docházelo, že časy, kdy Robert uměl udržet svoje nápady na uzdě a dát jim takovou formu, abych nemusel protestovat proti přeplácanosti a míře vkusu, jsou dávno pryč. Ano, Planetu Teror si lze užít i bez toho, že by se vám nějak extra líbila. Uteče to, Bruce Willis si občas dýchne plynu, Naveen Andrews parádně zahlásí a Freddy Rodriguez si zastřílí tak, až vám půjde hlava kolem. K tomu přidejte dokonalé scény typu "největší machr celého filmu nasedá na dětskou motorku" a zjistíte, že se děj prostě nezastaví. Jenže je to splatter. A s tím přichází krev, sliz, mrtvoly, puchýře, sliz, nechutnosti, zvrácenosti a extra várka slizu k tomu. A to mi dokáže zábavnou jízdu srazit na úroveň lehce podprůměrné (byť perfektně svižné) jednohubky. 55% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

DEATH PROOF obsahoval plno ženských dialogů, skvělého napětí o kterém se postaral kaskadér Mike se svou železnou karoserií, výborný scénář a zachycení období 70. Let (hudba, ruční poškození filmové pásky, filtry, šum). PLANET TERROR je jiný - obsahuje akční splatter bez slitování, černý humor (zejména Tarantinovi koule), krásné ženské pohledy a pěkné prdelky (podoba Death Proof). Ve výsledku těchto dvou filmů je mi ale bližší Tarantinův DEATH PROOF, protože není tak prázdný. Rodriguézův TERROR mě trochu připomněl krvavý Braindead a závěrečnou vyvražd’ovačku v From Dusk Till Dawn (trochu čerpal z vlastního srdce), takže velký plus! Série GRINDHOUSE je jen komerční záležitost a s popcornem v ruce si ho jako neutrální divák užívám na maximum! ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborná brutální oddechovka a naprosto nejpovedenější splatter za poslední dobu... Opravdu, tohle beru jako poctu starým krvákům, romerovkám, splatterům, video nasties atd. Je to prostě jízda, kterou člověk naprosto nemůže brát vážně a jen koukat a bavit se, pokud je zrovna ten typ diváka ... kterému tyto filmy nevadí, právě naopak. Výtvarně naprosto geniálně ztvárněné, nápad se "zaprášeností" filmu je perfektní, role Toma Savinniho, paráda ... Jen bohužel humoru jsem se jaksi nedočkal. S mnoha méně triky, omáčkou, efekty a jednodužším prostředím (opuštěný bar-chata) si vystačili nedávno tvůrci podobného úletu "Krvavá hostina", který mne po pravdě bavil víc, už díky naprosté ujetosti a hlavně alespoň občasnému humoru, který tady na mne jaksi nezapůsobil (a byl zde vůbec?), krom naprosto skvělého Tarantina a jeho hlášek ... Jinak ale "Planeta Teror" naprosto super. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Chujáda...strašná chujáda...ale strašne zábavná chujáda, ktorá v miere zvrhlo „vyprázdnenej“ zábavnosti prekonáva aj nedávnych Bayových Transformerov. Rodriguez sa zobudil a spravil to, čo mu ide najlepšie – zábavný a „zlý“ film. Príbeh ? Vezmeme to najprevarenejšie čo v béčkach existuje. Postavy ? Pridáme pár splatterových a béčkových archetypov a celé to domyslíme na štýl Desperada a From Dusk ´till Down (Roberto zjavne ulietava na „gun-(dis)membering-u“). Výsledkom je asi najáčkovejšie béčko (céčko, déčko ....) všetkých čias. Rodriguez zachováva všetky znaky pokleslých filmov, kašle na logiku a hrá sa ako malé dieťa na obľúbenom pieskovisku. Jeho radosť z možnosti natočiť si niečo takéto je vidieť v každom políčku a ak ste pozitívne naladení na vlnu druhej polovice FDtD nemôžete byť sklamaní. Krásne ženy, drsní chlapi, veľké autá, rýchle motorky, črevá, krv , mozgy ...to všetko tu je, lenže režisér to stihne všetko ešte zábavne zhodiť „pridanou hodnotou“ - krásna Rose s guľometom namiesto nohy, homosexuál pilotujúci vrtuľník sekajúci vrtuľou zombíkov, pocket motorka so zrýchlením z 0 na 100 za 5 sekúnd a na nej najväčší tvrďas El Wray čo „never miss“ kosiaci zombíkov „pětačtyřicítkou“, klobásky, omáčka a Fergie bez mozgu (inak divím sa že to tu nik nespomenul, ale ona lesbická kamoška s vyžratým mozgom je Fergie z Black Eyed Peas.....dobre jej tak :-) ), či prepatetizovaný „new beginning“ záver, to všetko sú Rodriguezove hračičky, ktorými ma neuveriteľne dobre bavil. A o tom je PT v prvom rade ...o zábave pre publikum holdujúce splatteru, béčkam , céčkam a zetkám a ich zvrhlej zábave. Nečakajte Shakespeara ani nič s mozgom, vypnite sa a bavte sa. Roberto totiž patrí vďaka Planet Terror na súčasný splatterový trón. 9/10 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Grindhouse, část druhá. A jednoznačně zábavnější (nehty na levačce vydržely). Drsnější, krvavější, hustější. Měl jsem možnost nakouknout Robertu Rodriguezovi přes rameno, když psal scénář - nikomu to prosím Vás neříkejte, měl to na 4 řádky, ale to skoro vůbec nevadí. Hlavně, že je před kameru přihráváno nekonečné množství zmutovaných klátivců s krvavými jebáky velikosti pingpongového míčku a že je hlavní hrdinové mohou porcovat střelnými zbraněmi, automobily nebo vrtulí vojenské helikoptéry. A že jsou ústřední postavy výborné, i když v ani jednom případě ne tak cool, jako byl Kurt Russell v Death Proof. Michael Biehn střílí trefné hlášky plné černého humoru, Freddy Rodríguez předvede špičkovou akrobatickou sekvenci s noži a Rose McGowan dovede spojení ženskosti a brutality k dokonalosti. Film je zaplněn šílenými nechutnostmi, takže po dvaceti minutách se možná někdo z Vás odporoučí se slovy: "A velebnosti, du blejt!" Jo a Quentin Tarantino je úchylák! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (45)

  • Robert Rodriguez přišel s myšlenkou natočení Planety Teror už když při práci na filmu Fakulta (1998). Řekl tehdy Elijahu Woodovi a Joshi Hartnettovi, že zombie filmy se jednou významným způsobem vrátí. Chtěl u toho být první, a tak začal připravovat scénář, ale zasekl se ale na 30. straně. Když se pak pustil do dalších projektů, zombie filmy se vrátily - přesně, jak předpovídal. (HappySmile)

Související novinky

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Conan Nezfilmovatelný?

Conan Nezfilmovatelný?

01.07.2007

Třetí návrat svalnatého barbarského šermíře se pořád dokola propírá už dobrých sedm let. Nejdříve se o vzkříšení fantasy hrdiny snažil sám John Milius, režisér uctívaného i zatracovaného Barbara… (více)

Hříšní lidé města temného

Hříšní lidé města temného

09.04.2007

Hororové kombo Grindhouse je připravené na start a Robert Rodriguez se může konečně pustit do dlouho slibovaného Sin City 2. Premiéra byla původně plánovaná už na léto 2006, ale z rychlovky, kterou… (více)

Robert Rodriguez Competition

Robert Rodriguez Competition

12.03.2007

Někteří jedinci se sice ještě nestihli zpamatovat z toho, že v evropských zemích nebude Grind House uveden jako dvoufilm, ale tvůrci jim to chtějí řádně vynahradit - Quentin Tarantino plánuje… (více)

Reklama

Reklama