Reklama

Reklama

Sejdeme se v Eurocampu

Obsahy(1)

Jedna z nejvýraznějších osobností nastupujícího českého dokumentu Erika Hníková, mimo jiné autorka filmu Ženy pro měny, tentokrát natočila situační dokumentární film o tom, co v současné době spojuje vesnici Běšiny. Přítomnost mate, tradice téměř vyprchaly a nové příležitosti jsou pro její obyvatele stejně mlhavé jako staré časy. Ve vesnici stále ještě fungují tři ?uniformované? spolky - dobrovolní hasiči, myslivci a sokolové. Otázkou ovšem je, zdali žijí spolu či vedle sebe. Ruina hospody Zenit na návsi je jediným společným bodem, vzpomínkou na časy, kdy to ještě fungovalo, kdy se věci říkaly z očí do očí. Může hospodu jako místo setkání nahradit opuštěná sokolovna či podivný Eurocamp vybudovaný za evropské peníze za obcí? "Sejdeme se v Eurocampu" je filmem o možnostech a paradoxní realitě české vesnice v Evropské unii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím tedy co je to (dle anotace - viz zde "Obsah") "nastupující český dokument" (asi nějaké synonymum pro další metodu jak vcelku bezpracně tunelovat veřejné zdroje - docela by mě zajímal rozpočet filmu), ale každopádně TOTO opět není žádný "dokumentární film"! . . . A já i vcelku chápu že puberťáci a kumpáni pí rejžisejrky tleskají (i když zas tak velké množství - jakkoli - hodnotících zde přes tvrzení jistých mé(r)diálních prodavačů pisskulturní reality /zdravím zvadlou jolku °-/ o genialitě L.J. se kupodivu nenašlo), ale to je asi tak vše, co by na téhle srágoře mohlo být bráno jako pozitivní přínos jakékoli(!) chcete-li >eurodokundamentální< tvorbě. Možná to mohl být desetiminutový žertovný nezávisláček coby jizlivý pamflet či satirka, pak bych si snad i lebedil nad autorčiným inťáckým úšklebkem nad tušašskými lonťáckými balíky, takto ovšem p(r)odáno bylo velké NIC, vykalkulované šmé a filmařská lumpárna hodna hovna odtékajícího po >výronu< rovnou kamsi do kempingové latríny... :-( - - - - - (Poprvé viděno v noční projekci >televize veřejné služby< /sic!/ na >kempingovém prostoru< 7.1.2013, hodnocení 188., komentář zde jako dvanáctý - 7.1.2013) ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nenajdete tu nic aktuálního? Pak bych ale chybu nehledal u režisérky. Divák tentokrát není zasypán údaji (jako ve výborných Ženách pro měny), ale podnětů k přemýšlení a paralel k naší současné společnosti je tu beztak dost. Jen tomu musíte jít naproti. A pomalejší styl vyprávění? Opět není co vytknout! Dokonale se totiž pro zapadlou vesnici hodí. A jelikož dojde i na obrazové vytříbenosti (např. záběr ke 3.obrázku zdejší galerie :)), není důvod proč nedat 5*. (Mimochodem nechápu, proč tolik lidí v komentářích mluví o formanovštině; - že to mělo humorný nádech a bylo tam pár hasičů?!) ............... Režisérka odmítla souvislost s filmem Hoří, má panenko, neboť Formanův snímek viděla až po dokončení svého filmu. ()

Reklama

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Děkuji touto cestou uživateli hasak69,za příležitost poznat vesnici a okolí,kde tráví svůj život!:-)Ještě navíc formou,kterou bych nečekal ani v nejhorších snech:-)))Tohle je neskutečný paskvil!Vím,že jsme na filmové(popř. seriálové) hodnotící stránce,to nic nemění na faktu,že tento ,,dokument"dosáhl takové míry trapnosti,že zkonzumuje plný počet!Skutečně zábavná podívaná na nedělní odpoledne...:-))))Scéna s teplákovkama nebo šusťákovkama je vážně odzbrojující!!!Skoro jsem se válel smíchy! ()

mazic 

všechny recenze uživatele

3,5* Bavil jsem se celkem dobře. Téma se mi zdá zajímavé. Připomínalo mi to velmi mé okolí (možná, že nejsme schopni si to přiznat, že se v dokum,entu vidíme). Jedná se o to, že všechny 3 skupiny věděly o problému, který je brzdí a že vše, co je rozvrátilo, bylo vlastně blbost, ale nejsou schopni si sednout a vše si vyříkat a čas běží a běží a běží..............a zajímalo by mě zda běží dál :-))) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do mikrosvěta jedné šumavské vesnice, kde se lidé dělí na sokoly, hasiče a myslivce. Jednotlivé skupiny spolu moc nespolupracují a interakce žádná. Jedinou místní hospodu, kde by si mohly své vzájemné problémy vyříkat, jim před lety zavřeli a starostou (který nepatří do žádné ze tří skupin) propagovaný Eurocamp je pro všechny daleko za vesnicí, ani k němu nevede chodník a jezdit do hospody autem je pro všechny zúčastněné blbost. Takhle končí námi za halasného přikyvování médií čerpané peníze z programů EU. Jen by mne zajímalo, kdo v té obci starostu pořád opakovaně volí a proč (70%). ()

Galerie (11)

Související novinky

Reklama

Reklama