Reklama

Reklama

Faunův labyrint

  • Mexiko El laberinto del fauno (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Píše se rok 1944 a dvanáctiletá Ofélie jede se svou těhotnou matkou za otčímem, frankistickým důstojníkem, který kdesi v horách na severu Španělska potlačuje zbytky republikánského povstání. Život ve vojenské posádce ale nenabízí Ofélii pouze realitu poznamenanou boji s povstalci, všeobecným nedostatkem jídla a velmi chladným vztahem s otčímem – v nedalekém starodávném labyrintu potká dívka jednou v noci starého fauna, který ji prozradí, že je ztracenou princeznou kdysi mocné pohádkové říše a současně poslední nadějí na její záchranu. Než se ale opět setká se svým královským otcem, musí splnit několik úkolů. Fascinující podívaná a silný příběh o tom, že ve světě dětské fantazie se za život, čest a odvahu platí stejná cena jako ve světě dospělých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (1 606)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Faunův labyrint splňuje všechny předpoklady pro vznik kvalitního filmu - silný příběh, přiměřený rozpočet, zkušený režisér a solidní herecké obsazení. Je to přesně ten druh fantasy, který mám rád, protože neždímá tím nejlacinějším způsobem tisíckrát vykradené motivy z Tolkiena, ale jde vlastní cestou a kombinuje klasický pohádkový příběh s realisticky pojatým válečným dramatem. Je to originální,emotivní, napínané, výtvarně propracované s výbornou kamerou a režisér se nebojí ani naturalistických krvavých scén a zabrousí i na půdu čistokrevného hororu. Celkový dojem: 90 %. Dosavadní vrchol tvorby Guillerma del Tora, který bude režisér jen těžko překonávat... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Krásný kontrast dvou světů - reálného, jemuž velí ctižádostivý a egoistický kapitán a snový, plný fantazijních stvoření, profesorským faunem počínaje a strašidelným Pale-Manem konče. Tímto se dostávám k efektům, resp. maskám, které jsou originální, nápadité, do posledního čtverečního centimetru precizní a působící úplně realisticky. Smutný film, který je naplněn výbornými hereckými výkony, lahodnou hudbou a je jenom velká škoda, že onen labyrint nedostal ještě o maličko větší prostor. 19 miliónů dolarů(rozpočet)/82 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nejdřív ti nebudu moct věřit. Ale jak použiju toto (ukáže kladivo), přiznáš pár věcí. Když se dostaneme k tomuto (ukáže kleště), vytvoříme spolu, jak bych to nazval, bližší vztah. Jako bratři. Vždyť uvidíš. No a když se dostaneme k tomuto (ukáže nůž), uvěřím ti všechno, co mi řekneš...... Po všetkých tých Narniách, Potteroch a neviem čoho ešte je tu konečne DOSPELÉ fantasy ! V žiadnom prípade to nie je pre deti ! Nádherná výprava, krásne masky (v tomto je Del Toro macher a som veľmi rád, že nie je všetko len predigitalizované, ale vidieť aj ručnú prácu, ktorá má veľké čaro), dobrá akcia a poriadne hnusný záporák. Má to atmosféru, má to peknú myšlienku, je v tom násilie (nečakal som to) a aj hororové prvky (čo som nečakal tiež). No aj napriek všetkému dobrému a peknému mám pocit, že sa z toho dalo spraviť niečo viac a preto nedávam maximalne hodnotenie. Rozprávka pre dospelých. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro. Zvláštní to člověk, který z Bladea udělal akčního Boha a z Hellboye hláškujícího ďábla. Jako další svůj film si před pokračováním Hellboye vybral právě Pan´s Labyrinth. Pohádka o dívce, která možná je a možná není dcerou Krále podsvětí. Musí projít třemi důležitými zkouškami, při kterých se zjistí, jestli je smrtelná jako všichni ostatní nebo stále nesmrtelnou dcerou svého otce. Zní to krásně, že? To jste ještě neviděli fauna, který malé hrdince všechno rád vypráví a je úchvatný. Všechno to zní tak krásně a kde je chyba ptáte se? Ta je v tom, že tato pohádková linie je spíš druhá v pořadí. Hlavní a většinu stopáže je věnována příběhu nevlastního otce dívky, který je španělský vojenský kapitán. Tento kapitán má jeden problém a tím jsou povstalci v okolních lesích kolem jeho velkého panství. Ti jsou informování z kapitánova domu a připravují se na úder. Kdyby Del Toro celý film obětoval na příběh dívky, hledající svůj skutečný původ, pravděpodobně by šlo o jednoznačných 5*. Tak kouzelné a půvabné atmosféry nedosáhl nikdo jiný. Budu doufat, že del Toro nalezne podobné téma a využije svůj úžasný cit pro fantasy. Představte si Alenku v říši divů natočenou tímto ďáblem z Mexika... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se tesil naprosto neskutecnym zpusobem. Nejdriv byl jen namet, pak prvni fotky, trailery a nakonec vysoky hodnoceni, takze sem od tohohle filmu cekal naprostej vrchol. Jenze bohuzel, tentokrat jsem asi cekal prilis. Tenhle film jsou vlasne dva filmy v jednom, navzajem se nepotrebujou a aby byl aspon jeden z tehle dvou pribehu perfektni, potreboval by vyuzit i ten prostor druhyho pribehu. Mrzelo me, ze se Toro vic venoval valecne casti nez fantasy, kdyby to bylo naopak, mozna sem byl ted maximalne spokojenej, jenze toho fantasy je tu strasne malo. Valecna cast ma vcelku jednoduchej pribeh, nicmene nektery sceny jsou misty docela drsny a hlavni zaporak ma skvely charisma, takze film nudi jen vyjimecne. Akorat je tu nekolik nelogicnosti, jako treba pokus o zabiti kapitana, to bylo takovy dost hloupy. Nebo to, ze hlavni hrdinka pokazdy, kdyz chce neco provest, udela to ve chvily, kdy prijde kapitan. No a pak tu je fantasy cast. Coz o to, pohadka je to docela pekna, triky pusobi sice misty moc plasticky, ale pohoda, jenze jsem celou dobu cekal, kdy uz to konecne pride a ono nic. Navic tu neni ani moc fantasy postav. Guillermo del Toro natocil dva jedoduchoucky pribehy, ktery spojil, aby to mohl vydavat za neco velmi originalniho, ale ve vysledku to ve me nevyvolalo skoro zadny emoce a osud jednotlivejch hrdinu mi byl vicemene fuk. Nicmene po rezijni strance asi bez chyby. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (57)

  • Režisér chcel do filmu zaradiť aj rozprávku o drakovi menom Varanium SIlex, ktorý stráži modrú ružu nesmrteľnosti. Z rozpočtových dôvodov sa od toho opustilo. (Greenpeacak)
  • Na festivalu v Cannes obdržel film dvaadvacetiminutový potlesk. (Kulmon)

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Reklama

Reklama