Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • USA Hellboy II: The Golden Army (více)
Trailer 1

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 078)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Když ho miluješ, není co řešit, to v případě Rudýho platí vrchovatě. Dvojka je vyrovnanější, vizuálně pestřejší, akčně výbušnější a vtipnější co se postav týká. Hellboyův sarkasmus + výjevy z rodinného života s Liz jsou skvělé, hodně se povedl i Abe. Opět nám ale zlobí scénář, který je řidší než zdrávo a nikde není psáno, že diváky nebude iritovat to okaté ladění na Hobita. Mně ale fantasy háv příběhu zaujal, Guillermo měl alespoň spoustu místa na svoje roztomilé příšerky a kreatury z jiné dimenze. Pořád mi ale připadá, že Hellboy by mohl být i lepší, jen mu vymyslet důstojnější zápletku. Každopádně silné ****, z lásky k upilovaným rohům zaokrouhluji hore háj. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Del Toro natočil přesně to, co se od něj čekalo. Film vypadá, jako kdyby stál třikrát tolik než ve skutečnosti a přehlídka zábavných akčních scén, monster a originálních nápadů téměř nebere konce. Bohužel ve scénách, kdy se pracuje s emocemi, film povážlivě ztrácí na tempu. Přesto určitě stojí za to Hellboye a jeho partu, která zachraňuje svět před neporazitelnou armádou, v kině navštívit. Pořád je to totiž zatraceně dobrá podívaná. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Zlatá armáda sa vydarila viac ako jednotka... všetkého je viac dokonca aj Selma Blair je nenormálne viac sexy :) .....................Soundtrack Danny Elfman: 1. Introduction (3:37) ,2. Hellboy II Titles (1:18) ,3. Training (1:50) ,4. The Auction House (2:28) ,5. Hallway Cruise (1:35) ,6. Where Fairies Dwell (4:16) ,7. Teleplasty (1:21) ,8. Mein Herring (1:05) ,9. Father and Son (6:02) ,10. A Link (1:29) ,11. A Troll Market (1:21) ,12. Market Troubles (3:41) ,13. A Big Decision (1:10) ,14. The Last Elemental (4:11) ,15. The Spear (1:47) ,16. A Dilemma (2:55) ,17. Doorway (3:35) ,18. A Choice (3:58) ,19. In The Army Chamber (5:47) ,20. Finale (3:49) , ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Banda příšer bojuje proti bandě jinejch příšer. Je to možná ještě víc ujetý než jednička, ale bitky jsou dobrý. Elfskej princ by si to na kopí mohl rozdat s Donnie Yenem z "Hrdiny" a Hellboy to se svym megakanónem kosí hlava nehlava. Selma Blair zase vypadá líp, ofinka vykonala své dílo dobře. Když se ale ponoříte pod tyto povrchní aspekty, a trochu víc se nad Hellboyem zamyslíte, dojde vám, že je to vlastně čistá pohádka. Del Toro je přerostlý dítě a ne nadarmo tam je ten prolog s malym Hellboyem. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Mohlo by se zdát, že se pod vypiplanou vizuální stránkou rozplynula samotná podstata komiksového Hellboye, del Toro ale jako zkušený a osobitý vypravěč rozhodně nedovolil, aby jeho rudá srdeční záležitost ztratila tvář ve fádní trikové podívané. Hellboy zachraňuje svět, mimořádně vtipně a trefně řeší vztahové problémy a ještě stíhá hláškovat jako o život. Nakonec nevadí, že tvůrci vedou příběhovou linku na nejzákladnější úrovni - lze totiž vycítit, že pod tunami jedniček, nul, kostýmů a fantastických masek tepe skutečné fanouškovské srdce. Ano, del Toro je zkrátka geek každým coulem a na stříbrném plátně si plní své dětské sny. Buďme shovívaví. P.S. Na své si přijdou i romanticky založení - Hellboy 2 obsahuje víc skutečných emocí než většina regulerních dojáků. 80% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V prvním díle útočily ohromné příšery a tak si režisér pohrával s myšlenkou, jaké by to bylo, kdyby najednou zaútočily malé potvůrky, které jsou vlastně roztomilé. Zrodili se z toho zubatí skřítci, kteří mají neutuchající chuť na železo a nejraději ho získávají z lidského masa. (Rodriguez)
  • Místo, v němž odpočívá Zlatá armáda, bylo nejdříve zamýšleno jako podvodní, ke kterému by protagonisté museli doplavat. Od toho se nakonec ustoupilo kvůli nákladům. (Poker_Face)

Související novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (více)

Reklama

Reklama