Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Natočili další film z 1. světové války a těch přeci jenom tolik není a když už tak o letcích už vůbec ne. Dvě a půl hodiny mě dokázali příjemně zaměstnat a i když syrovost války nedává znát, objeví se, a objeví se hodně a dokáže pohnout city. Nebýt dvou věcí, které mě při sledování opravdu štvali mohlo by se jednat o opravdu povedený válečný velkofilm. Škoda jen odfláknutých leteckých scén, které mi ke konci při náletu na německé sklady připomínali herní videa ze hry Blitzkrieg 2, což se příliš dobře nepodepsalo na vizuální stránce. A druhá věc byla stopáž, která by se dokázala obejít bez řady především milostných scén. Vezmu ale v potaz, že je vše podle skutečné události a i když je vidět, že si autoři řadu scén přimysleli stojí to rozhodně za to jej vidět.. --- Nevozte střelivo domů. Nábojů máme spousty, ty nechte nahoře. Ať si je vezmou Němci ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu mi snad ani tolik nevadilo hrdinství a patos, jako spíš podivný spád děje a návaznost scén na sebe. Což se týká nejen např. záchrany milované ženy (start - střih - odvoz dětí - střih - Němci - střih - dovoz dětí - střih - Němci...), ale začasto i bojových scén, jejichž průběh logikou zrovna nehýří (např. po bojové akci bez tankování hurá na nepřátelské letiště). Bojům taktéž chybí jakákoli taktika. Celé to působí moc uhlazeně a lehce, chybí tomu válečná syrovost, navíc herci působí jako by si odskočili od focení módního katalogu. Pár technických: Fokkery Dr. I neměly červenou kamufláž, stroj Rudého Barona byl výjimka (krom toho to vypadá jako kdyby Němci ani jiná letadla neměli). V roce 1917 už Zeppelíny za dne nad Francií nelétaly. Jednotka působí poněkud malá, ve skutečnosti v ní sloužilo postupně celkem 265 dobrovolníků (z toho 63 padlo). Na vrcholu nemnoha leteckých filmů z první světové neochvějně zůstává anglický film Aces High z roku 1976. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční popcornový nářez ze zatím nepříliš provařeného období první světové války. Navzdory velkému počtu klišé, a dojemné romantiky a chlapského poplácávání zcela bez problémů zkousnutelný. Dialogy vcelku přsvědčivé, romantika fungující, soubopje opravdu napínavé, skvělá hudba.. A Jean Reno !!!! 90% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběhově trošku naivní a moc filmově vypadající, herci včele s Jamesem Francem takový nesedící, krom toho Franca zrovna moc nemusim, ale všechno to vynahrazujou skvělý vzdušný souboje francouzských dvojplošníků s německými trojplošníky, který jsou výborně nasnímaný, akce maj spád, vůbec nepůsobí uměle a povětšinou jsou i celkem strhující. Podle mě to je spíš zábavnej film než nějakej hodnotnej válečnej snímek, ale to mi ani nějak nevadilo, nicméně zkrácení stopáže by tomu rozhodně neuškodilo ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zdařilí snímek z neokokaného prostředí 1. světové války. Je sice pravda, že herci jsou spíše průměrní (někdy ještě horší), dialogy taky nejsou nic extra ale hlavní jsou letecké souboje, kterých je celkem dost a jsou pěkně udělané. Jen je škoda, že se film utápí v klasickém americkém patosu a režisér nejspíš občas nevěděl jestli chce točit zábavnou akční podívanou nebo realistický válečný film. Ale i tak jsem se celý film dobře bavil. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Žádné velké studio se nechtělo podílet na financování snímku, a tak do něj peníze vložili producent Dean Devlin a Davit Elisson, syn zakladatele společnosti Oracle. (imro)
  • Podle prestižního filmového periodika Variety byly Flyboys jedním z největších propadáků roku 2006 a po sečtení všech nákladů i s reklamní kampaní byla celková ztráta 90 milionů dolarů. (imro)
  • Na základě filmu vznikla i počítačová hra "Flyboys Squadron". V těto hře je možně vidět některé obrázky z filmu. (ČSFD)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama