Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Filmov z vojnového prostredia je veľa, teraz si tvorcovia vybrali tú prvú. A natočili výborný film, síce bez nejakých komplikovaných štúdiách mysle hlavných hrdinov, alebo dusnej atmosféry. Je to taký odľahčenejší vojnový film, takže zaujme aj širšiu verejnosť, herecké výkony sú pomerne slušné, akcia je perfektne nakrútená a je to o vyše pol hodiny kratšie ako väčšina podobných filmov. Flyboys by som prirovnal k novému Pearl Harboru, až na to, že sú ako som už spomínal z prvej svetovej vojny. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Velmi krásný a příjemný film, byť z 1.světové války. Zde se nejlépe ukazuje, co je schopen vytvořit tandem dvou perfektních lidi. První - Dean Devlin, který film produkoval (mimo jiné jeho dítky jsou též "Den nezávislosti", "Patriot" a "Godzilla"). Druhý - režisér Tony Bill je držitelem Oscara za produkci legendárního filmu "Podraz". Kromě jiného je režisér Bill aktivním leteckým akrobatem, takže letadlům perfektně rozumí a též je to na leteckých bitrvách ve vzduchu vidět. Ani nepoznáte co je počítačová animace a co skutečné záběry. U filmu jsem ani nedýchala, protože tam bylo napětí do posledního nervíku v těle. Ale ten závěr ! ŠOK ! Tak tohle řešení bych nečekala, ale musím bez rozpaků přiznat, že takhle zakončit vzdušný souboj se dalo pouze s letadly za 1.světové války. Protože se jednalo o skutečný příběh a pár lidi tento masakr přežilo, hodnotím toto zpracování jako vynikající a výkony všech herců na absolutní jedničku. Samozřejmě, že Jean RENO, Martin HENDERSON i James FRANCO tomu dodali patřičné grady. A ta kapička romantiky tam prostě musela být. Nádherný film !! ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dvoj a vícepološníky z 1. světové ve mně už v dětství vyvolávaly posvátnou úctu a nutno říct, že následkem toho jsem od Flyboys nečekal nic víc než snůšku přehánění, patosu a milostné selanky. Což jsme taky dostal, naštěstí v balení, které mě jaksi nezvládlo urazit. Autentické je to asi jako Hvězdné války, postavy jsou napsané ploše jako tortilla, letecké souboje celkem zábavné a celkově to nestihne začít nudit. Snad jednou někdo natočí něco historicky věrnějšího než je tahle vícekřídlá akce, ale i tak... příjemné pokoukání. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že majitelé slepovaných "Red Baronů" si měli v modelářském spolku o čem povídat, ale milovníci příběhů přišli dost zkrátka a romanticky založení uschli načisto! Zamilovaná dvojka by nejiskřila ani kdyby jste ji polili benzínem a komunikace vázla natolik, že v případě Francouzky ve mně klíčilo podezření, že půjde spíš o mentální než jazykovou bariéru. Letecké scény, které jediné za něco stály, byly evidentně prvořadé a zjevně nikoho netrápilo, že má letec z 1.světové války melírované kučery - skandální! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Přestože byla letadla vynalezena teprve nedávno, rychle se stala nástrojem války. A zrodil se nový typ hrdiny..... Sympatičtí hrdinové, dobrý zvuk a to nejlepší přichází, když dojde na letecké souboje. PARÁDA! Je to taková pohádka o rytířích, princezně, dracích a lásce, prošpikovaná dobrodružstvím, napětím a špetkou humoru. Já byl spokojen. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Na základě filmu vznikla i počítačová hra "Flyboys Squadron". V těto hře je možně vidět některé obrázky z filmu. (ČSFD)
  • Celorudá barva Fokkerů Dr. 1 je velmi zavádějící, protože je považována za symbol tzv. Rudého barona, který jako jediný německý pilot létal s letadlem celým rudým. A to navíc jen přibližně poslední měsíc svého života na jaře 1918. Ve filmu však tento nátěr používá hned celá letka. (ČSFD)
  • Snímek je věnován památce filmového finančníka Jorgeho Gallegose, který zahynul v Thajsku při tsunami v roce 2005, a britskému pilotovi a specialistovi na letecké veterány Rayi Hannovi, který se podílel na natáčení. (Karlos80)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama