Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 3
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 3

Recenze (547)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně všedně začínala tahle série, která už proprala opravdu leccos. Oba hlavní hrdinové během už zhruba druhé sezóny rozehráli ochotnickou křeč a začali kouzlit se sociálním humorem (a opravdu dobrou chemií, což nemyslím v gay smyslu). Co je tenhle seriál hlavně? Slovy klasiků, nastavuje zrcadlo současné Americe: Malé a zpravidla pitoreskní lidské příběhy, zpravidla v místě, kde lišky dávají dobrou noc (nikdy jsem neviděl tolika Amerického venkova). Krom toho se strefuje do veškeré pověrčivosti, co jí jen v Americe je, a v pozdějších sezónách mu není svaté už nic. Všechno je to krásně stylizované a dobře hudebně pojaté... Ve wishlistu v deníčku jsem měl na druhém místě, co bych rád viděl zfilmované, Heinleinova Joba -- zde se mi to v pozdějších sezónách víceméně splnilo, tak na 50% -- přestože příběh je zcela jiný, základní práce s Apokalypsou a rolí lidí v celé komedii je trefná... Viděno komplet (1. díl 9. série bude až za 22 dnů). /// Nejlepší postavy: Castiel, Crowley, Smrt, Dick Roman, Dean, Loki, Lucifer, zlý Sam. Nejlepší dvojice: Meg a její láska. Nejlepší song: Eye of Tiger. Nejhorší postava: Bela. // edit ke konci 9. řady -- sešup hodnocení pokračuje, celá série je docela hodně nezáživná.  /// edit: a od té doby jsem už nepokračoval. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celých patnáct sérií jsem si užil. Občas mě to pobavilo, občas mě to štvalo, občas se postavy chovaly hloupě a nelogicky. Ovšem máte tady dva charismatické hlavní hrdiny, kupu výborných vedlejších postav, skvělé zaporáky a pár super zvratů. Poslední díl si mohli odpustit, ten byl spíchnutý horkou jehlou. Ale jinak jsem si tuhle věc hodně oblíbil. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ničím nepřekvapující mysteriózní seriál pohybující se někde na hranici hrůzy a teenegrovského thrilleru připomíná svým vzepřením něco mezi kultovní Akou X a populární Buffy, přemožitelkou upírů. Počítačové efekty nejsou nijak oslnivé a divákovi dávají jasně najevo, že na jejich vznik moc peněz nezbylo, protože je důležitější investovat do jiných věcí. Souhlasím, ale nejsem si jist, co je tím u tohoto díla myšleno. Na druhou stranu to může být též vinou nevelkého rozpočtu. Pokud tohle překousnete, můžeme se začít věnovat samotnému ději. Jednotlivé epizody disponují jednoduchým příběhem, v němž povětšinou hraje roli nějaká nadpřirozená síla, kterou je třeba zlikvidovat. Scénář je průměrný, stejně jako režie a herecké výkony, ale co od podobného projektu očekávat. Přes všechny zápory si myslím, že jsou Lovci duchů příjemnou oddychovou podívanou na pozdní páteční večer. 60% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po „Lost“ a „Prison Break“ sa mi do rúk dostáva „Supernatural“. I keď prvé dva seriály sú kvalitatívne lepšie mňa ako fanúšika hororov Supernatural dosť potešil. Samozrejme je to čistý priemer, ale atmosféra funguje, ústredná dvojica je sympatická, každá časť je o niečom inom a pritom je to pospájané solídnym motívom. ()

Khalesi odpad!

všechny recenze uživatele

Ani jeden z hlavných hrdinov mi nie len, že nepríde sympatický, ale ani ničím zaujímavým nevyniká.Dej je tak fádny, nezáživný, neoriginálny a klišovitý, že sledovať tých pár epizód (asi polovicu prvej série- no áno, nádej umiera posledná), bolo pre mňa nefalšovaným utrpením ! Vážne 80% ? Tak to je ľudstvo vo vačších sračkách než som si povodne myslela... ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • Adam Milligan (Jake Abel), mladší z nevlastních bratrů hlavních hrdinů je ve 22. epizodě 5. série s názvem Swan Song náhradní schránkou archanděla Michaela. Podle 19. epizody 4. série s názvem Jump the Shark je Adam narozen 29. září. Toto datum je shodou náhod také datum oslavy Svatomichalské pouti (v angličtině Michaelmas). (GreatestFan)
  • V seriálu jsou leviatani vyobrazeni jako Bohem první stvořená monstra, starší a mnohem silnější než lidé, monstra i andělé. Jejich hlavní charakteristiky jsou obří čelisti, nezničitelnost a schopnost měnit podobu na jakéhokoli člověka. V tradicích je však popisován úplně jinak. Konkrétně ve Starém zákoně a Tanachu je popisován jako obrovská mořská příšera, která je ztotožňována se strachem a chaosem. Především je třeba zdůraznit, že to není žádná rasa, ale jedinečný bájný tvor. Někdy je ztotožňován se samotným Satanem, jindy se o něm mluví jako o individuálním démonovi či jako mocné pekelné bytosti. Někdy se o něm říká, že je to archanděl Rafael, který jej má porazit. [Zdroj: Wikipedia.cz] (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama