Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou šedesátá léta minulého století a zpěvačky Effie, Lorrell a Deena záhy zjistí, jaké to je, když se jim splní jejich nejdivočejší sny. Poté, co je na místní pěvecké soutěži objeví ambiciózní manažer Curtis Taylor Jr., dostane dívčí trio známé jako "Dreamettes" jedinečnou příležitost zpívat vokály v písničkách oblíbeného zpěváka Jamese "Thundera" Earlyho. Když dívky následně začnou díky Taylorovi vydávat jeden hit za druhým a proslaví se jako "Dreams", rychle si uvědomí, že neutuchající snaha prorazit postupně zastínila jejich přátelství. Taylor totiž vystrnadí nesmírně talentovanou Effie, aby se tváří skupiny mohla stát krásnější Deena a udržela je tak na vrcholcích žebříčků hitparád. Maloměstským dívkám s velkoměstskými sny začne pomalu docházet, že daň za slávu je možná daleko vyšší, než by kterákoli z nich čekala. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (218)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Z filmu mám smíšené pocity. Je to film odehrávající se o několik desetiletí zpátky. Tomu by měly být přizpůsobeny kulisy. Jednou mi to přišlo, jako kdybych viděl novodobé moderní koncertní vystoupení někde v baru. To nechápu. Ze začátku mi vadil Eddi Murphy a sympatický mi přišel Jamie Foxx. To se v průběhu filmu změnilo - sympaťákem se stal Eddie, a tím ,,nesnesitelným" Jamie. Pěvecky to bylo ovšem dokonalé. Jennifer Hudson nasadila laťku opravdu vysoko. Její písně jsou plné emocí. Například píseň One night only. Nádhera. O jeden z nejlepších výkonů se postarala Beyoncé, která vyšvishla píseň Listen jak z partesu. To mi přeběhla husina:)) Skvěle zazpívaná píseň, kde se Beyoncé určitě nešetřila a vydala ze sebe maximum. Škoda těch pár nedostatků. Jinak stále kvalitní film. Hodnocení: 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle RnB rozhodně můžu. Chytlavé písně, které se neomrzí, písně s nábojem, kterým navíc vévodí krásné interpretky se snad ještě krásnějšími hlasy. A to platí i o Beyoncé. Neskutečný casting, a to i v případě takových jako Jamie Foxx nebo Eddie Murphy. Hlavně ten Eddie je neuvěřitelný. Proč takové role nedostává častěji? Není to epické, není to ani tak vizuálně bohaté, ale má to příběh a má to skvělé písně. Takhle by měl vypadat muzikál současnosti. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pěkné, moc pěkné. Dreamgirls sice nedosahují geniality Moulin Rouge, ale divadelní energií pulzujícímu Chicagu se blíží. Od režiséra Kinseyho by jeden opravdu nečekal tak skvěle stylovou práci, Beyoncé překvapila, že dokáže hrát (zpívání jí šlo vždycky), Eddie Murphy nebyl tak dobrý snad nikdy (a poslední dobou rozhodně ne - rád bych ho viděl v nějakém dramatu) a po pěvecké stránce pro mě vede neznámá Jennifer Hudson (finalistka American Idol z roku 2004 - s našimi Superstary opravdu nesrovnávat). Fajnová oldschool R´n´B muzika s blyštivým broadwayským šmrncem, zajímavá, energická režie, skvělé herecké výkony, ne zrovna strhující, ale docela zajímavý příběh (hodně inspirovaný Dianou Ross a jejími The Supremes) - Dreamgirls toho nenabízejí málo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od tohohle muzikalu necekal a pustil sem si ho spis kuli Murphymu, ale nakonec docela prijemny prekvapeni. Hlavne prvni polovina, kdy jsou vsichni vicemene spokojeny, dari se jim, pohodovej dej slusne odsejpa a jedna pisnicka nasleduje druhou a vetsina jich je docela povedena. Bohuzel v druhy pulce uz film tempo zacne ztracet, postavy zacnou resit problemy a pak uz se misty dostavuje nuda. Navic je druha pulka uz docela natahovana. Co se tyce tech muzikalovejch cisel, vyprava je fajnova, takze tem vystupum ani rezisr nemusi pomahat nejakejma kamerovejma vychytavkama a herci (zpevaci) zpivaj fakt slusne. A do ty doby, kdy to je bud klasicky dialogy nebo hudebni vystupy, je to v pohode, ale v momente, kdy se zacnou postavy mezi sebou bavit pomoci zpevu, je to lehce otravny. Co se tyce hercu, Murphy neni ani tak oskarovej, jako proste jinej, ze zacatku si sice jeste neodpusti nejaky to saskovani, ale ke konci, jako unavenej, ne moc chtenej zpevak na drogach hraje fakt slusne. Takze nominaci ano, ale spis za to, ze predved, ze umi zahrat i neco jinyho, nez nejakyho hlaskare v komedii, nez za to, ze by skutecne hral oskarove. Nejlepsi a po pravu odmenena oskarem tu je Hudson, coz je ale dany taky tim, ze ma nejvyzivnejsi roli. Zkratit druhou polovinu filmu, byl bych spokojenej, takle jen slusny 4*. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Film o aroganci, závisti, lidské pošetilosti a o zpívání. To jsou Dreamgirls. Trio, které mohlo mít vše, jenže chamtivost a nafoukanost jim jejich budoucnost přetrhali. Nejvíce je to pocítit v postavě Curtise Taylora, který od začátku překypoval optimismem a v závěru, když se z něj stal arogantní snob, máte sto chutí mu jednu třísknout. O Dreamgirls jsem toho hodně slyšel. Dokonalé písničky, výborné herecké výkony (viz. Oscar pro Jennifer Hudson) a nálada, kterou milovníci R´n´B uvítají s otevřenou náručí. To všechno film plní na 100%, jenže k té dokonalosti něco chybí. Překotný děj přes srdce přenesu, ale občasné klišé scény už ne. Chápu, že takové filmy o hvězdách bývají, jenže u Dreamgirls je to až moc patrné. Každopádně obrovská spokojenost a o Jennifer Hudson se jednou bude psát na titulních stranách novin. Ať už jako o zpěvačce (lepší hlas jsem ještě neslyšel) a nebo jako o herečce (na dubut nadprůměrný výkon= Oscar více než zasloužený). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Snímek drží rekord pro film s osmi nominacemi na Oscara bez nominace na Film roku a je prvním hraným filmem se třemi oskarovými nominacemi na Píseň roku. (imro)
  • Eddie Murphy všechny překvapil, když přijal roli stárnoucího zpěváka Earlyho bez dlouhého licitování. (Pumiiix)
  • Do role náladové Effie chtěli tvůrci obsadit méně známou tvář. Po půlročním váhání mezi téměř osmi stovkami uchazeček se nakonec rozhodli pro Jennifer Hudson, finalistku jedné série americké superstar. (Pumiiix)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama