Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když přijdete úplně o všechno? Jak může člověk žít, když mu schází to nejpodstatnější? Oddělené příhěhy úspěšné modelky Csilly a klenotníka Zoltána, o nichž film vypráví, se vyvíjejí podobným způsobem. Oba přišli o to, na čem stála jejich existence, oba procházejí peklem a oběma trvá poměrně dlouho, než dokážou přijmout svůj osud. Jejich životy se protnou v okamžiku, kdy znovu najdou svůj vnitřní klid. Ceny: Týden maďarského filmu v Budapešti 2005: Nejlepší debut, Nejl. herec v hl. roli, Nejl. herec ve vedl. roli, Nejl. produkce, Nejl. zvuk, Nejl. střih, Hlavní cena studentské poroty (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

pm 

všechny recenze uživatele

Nemůžu ten příběh dostat z hlavy. Zpočátku mi snad vadila ta formální moderna, ale potom jsem ji už nevnímala. Špičková modelka s poraněnou tváří a osleplý zlatník: dva lidé, kteří přišli vzhledem ke svým profesím o všechno, ale ono to všechno je tady také velmi relativní. Nepopsatelné a neuchopitelné. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Propracované charaktery postav, přesvědčivé průběhy jejich osudů. Film ve mě zanechal ten oblažující pocit, že stálo za to ho vidět, a taky další pocit, že mě obohatil. ()

Reklama

Berenise 

všechny recenze uživatele

Výnimočný film. Ťažko popisovať a komentovať, je to proste treba vidieť. Veľmi dlho som naň čakala a tešila sa a tým som nadobudla postupne pocit, že ma kvôli tým vysokým očakávaniam určite sklame. Našťastie nestalo sa. Je to natočené o niečo menej pochmúrne a o niečo viac moderne, ako som čakala, ale nie je tomu čo vytknúť. Vrele odporúčam. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Film, který mě uhranul na Dnech evropského filmu, víceméně nabízí model, jenž by asi rádi předkládali Hřebejk s Jarchovským, kdyby ovšem uměli tak tisíckrát lépe točit. Stezky světla jsou nádherný film o neuchopitelnosti času a relativitě pohledu, ve kterém postavy postupně ztrácejí to, pro co žily, a přesto nakonec mohou žít dál. A když se v impozantním závěru osleplý klenotník i zestárlá modelka setkávají, najednou se zdají být oba handicapy naprosto malicherné. Čas v jejich životě přestává hrát roli a co by se mohlo zdát z pohledu normálních lidí jako složitý problém, je z jejich pohledu problém pouze relativní. Zejména herectví Györgyho Cserhalmiho tu dokazuje, jak moc zůstaly jeho schopnosti v tezovitých Želarech nevyužity. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Modelka na sklonku kariéry a klenotník, který přichází o zrak. Zdánlivě nesouvisející dějové linie, které se však postupně protínají, aby nakonec vyvrcholily v perfektní závěr. ()

Galerie (7)

Související novinky

Dny evropského filmu běží

Dny evropského filmu běží

29.01.2006

Jen abyste nezapomněli... momentálně probíhá až do 5. února v pražských kinech Světozor a Aero promítání filmů v rámci festivalu Dny evropského filmu. Od 6. do 14. února pak bude festival probíhat v… (více)

Reklama

Reklama