Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velitel ruské ponorky, Alexander Marinin, musí nejen tvrdě bojovat s fašisty, ale také uhájit své postavení a lásku. Snímek o přátelství, zradě, hrdinství, naději a lidech, kteří vyhráli válku... (oficiální text distributora)

Recenze (25)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Se snahou o využití filmových prostředků zpracovaný poměrně schematický příběh, který by česká filmová obec byla ochotná vyslat do bojů o hladinové Oskary. Ruská cudnost ovšem velí tomuto kousku bez velkofilmových aspirací vymezit patřičné místo skryté očím pár inchů pod vodou. Škoda ateliérových scén s příliš televizním pojetím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Nehorázne plytký až nudný dej, je vidieť že Rusy sa snažia vzkriesiť svoju kinematografiu ale po dlhých rokoch nečinnosti, začínajú od nuly a absolútne nevedia podať dej tak aby bol stráviteľný a vlastne vôbec aby nejako oslovil. Čaká ich ešte dlhá cesta na takú úroveň aby sa vyrovnali minimálne Európskej produkcii a vydobili si stratené miesto na ťažkom trhu. Po trikovej stránke sa to na prekvapenie v celku dalo zniesť. ║Rozpočet $3,4miliónov ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

No jak asi může dopadnout válečný drama o veliteli ponorky, když se na ponorce odehraje dohromady asi 15 minut? Velitel ponorky totiž pořád pátrá po nějakym ztracenym bratrovi a že to má bejt film o ponorce, se dozvíme jen z několika vteřin nějakejch zmatenejch snů nebo flashbacků hlavní postavy. Když už to asi tak uprostřed filmu vypadá, že se to snad konečně rozjede, tak hlavní hrdina udělá průser a dostane zákaz vyplout na moře. V tu chvíli jsem už měl chuť to vypnout a jít dělat něco zábavnějšího (např. se dloubat v nose), protože se tam pořád jenom kecá a kecá. Nakonec jsem teda přetrpěl cca 80 minut naprostý nudy a úplně na konci jsem se dočkal aspoň nějaký tý akce. Ponorka konečně vypluje z přístavu, objeví se německá loď a začne se bojovat. Triky sice nejsou nic moc, ale aspoň něco. Do týhle chvíle bych to ohodnotil odpadem. Konec to aspoň trochu zachránil, takže 1 hvězda... ()

Paserak 

všechny recenze uživatele

Recenze mi přijdou zbytečně kruté. Jako prostředí a život baltské ponorkové flotily v 2.sv.v. Nepřišlo mi to až tak bídný když vezmu v potaz, že filmaři jistě nedisponovali milionovými konty svých amerických protějšků. Ano, zápletka s bratrem nebyla ideální. Scénárista ale potřeboval umístit do příběhu i stalinistický tlak. Rovněž úsměvná forma vyprávění mladičké dívenky. Povedlo se ale zachytit hrůzu jepičího života námořníků flotily. Obyčejný lidský strach. Beru film na milost a dávám 3+1/2*. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ruská vojnová kinematografia má rozhodne aj lepšie snímky. Vojnový film bez vojnových scén (nerátam záverečnú animovanú námornú bitku) pre mňa akosi stráca význam. No a ako dráma s neskutočne slizkým a večne naliatym hlavným hrdinom ma to tiež moc nebralo. No čo už keď síce nemáme peniažky (a ani nápad) ale tááák velmi chceme točiť filmy? ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama