Reklama

Reklama

Fantastická čtyřka: Silver Surfer

  • Česko Fantastická 4 a Silver Surfer (více)
Trailer 3

VOD (1)

Po smrti Dr. Dooma se tým Fantastické čtyřky vrací zpět do zaběhnutých kolejí. Reed Richards alias Mr. Fantastic se ožení se svojí přítelkyní Sue Stormovou, když tu náhle spolu se zbytkem týmu, Johnnym Stormem a Benem Grimmem, budou muset čelit zcela novému protivníkovi. Ten má jméno Silver Surfer a přišel jako předzvěst zničení celého světa! Je jenom na našich hrdinech mu v tom zabránit! Čtyřka se ale bude muset zapotit ještě více, jelikož v roli padoucha se vrátí také Dr. Doom, který samozřejmě netouží po ničem jiném než se pomstít... Japonští rybáři právě loví na moři, když náhle proletí po nebi cosi zářícího a voda v moři ztuhne. V Egyptě zase začne padat sníh a zasype pyramidy. Na západě Spojených států dojde po průletu stříbrné komety k výpadku elektřiny... Podivné fyzikální a klimatické jevy se začínají objevovat po celém světě a zajímá se o ně pochopitelně i doktor Reed Richards přezdívaný Mister Fantastic, který se chystá konečně oženit se Susan Stormovou alias Invisible Woman. Na svatbu se těší i dva zbývající členové Fantastické 4, Susanin bratr Johnny a Ben Grimm. Ti také přemluví Reeda, aby uspořádal rozlučkový večírek. Ten se zprvu brání, ale nakonec svolí. A právě když se baví s přáteli, přijde za ním generál Hager. Chce, aby Reed pomohl při identifikaci nebezpečných jevů a přispěl k jejich zastavení. Reed, který tuší, že jevy vyvolává kosmická radiace, navrhuje sestavit čidlo, které tuto radiaci zachytí a zabrání vytváření hlubokých kráterů, které na místě vznikají. Čidlo má být připojeno na vojenský obranný systém. Sám ho ale sestrojit nechce, nemá čas, bude se ženit. Doporučuje doktora Wagnera... Ve skutečnosti ale na čidlu pracuje. Právě ve chvíli, kdy stojí se Susan před knězem, dostává zprávu, že New York je ohrožen, hrozí mu sesuv. Susan se sice podaří zabránit havárii vrtulníku, škody po průletu Silver Surfera – jak pojmenují letící stříbrné těleso – jsou značné. Johnny – Human Torch – ho začne pronásledovat, dojde ke rvačce, ale Johnny se zřítí na zem. Od té doby se necítí dobře. A brzy se ukáže, že když se někoho dotkne, vymění se za něj – má v těle proměňující se molekuly. Média píší o Reedovi posměšně, Susan si stěžuje, že nikdy nebudou žít jako ostatní. Reed proto slibuje, že až tohle skončí, všeho nechají a Fantastickou 4 opustí... Mezitím je ohrožen Londýn, uprostřed Temže se vytvoří obrovský kráter a čtyři přátelé jen s námahou odvrátí smrt mnoha lidí. Generál Hager se domnívá, že Reed není schopen svět uchránit, a povolá Victora Von Dooma, přestože ho Reed před ním varuje... Reed pochopí, že energie, kterou je vybaven Silver Surfer, vychází z jeho prkna, od něhož je ho třeba oddělit. Začne na tom pracovat, což ale ve skrytu dělá i Von Doom, který se chce sám prkna zmocnit a stát se všemocným... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (495)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dějově otřesné a v podstatě nekoukatelné. Nekoukatelná je i Jessica Alba se svými výstavními modrými čočkami, které mají zřejmě ladit k sexy uniformě. Takže nám zbývají solidní vizuální efekty (za 130 mega), několik cool záběrů na velkoměsto a pár solidních vtípků. Ještě že chemie mezi touhle partou jakž takž funguje. Jinak už by to bylo skoro na odpad. Velmi jednoduché a hloupé. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Don Payne, Mark Frost .. Stejně bezpohlavní jako první díl. Fantastická parta je prostě skupina, která sama nezvládne vyřešit velké problémy a tak jim musí pořád někdo pomáhat. Kdo však nepomáhá je pak Tim a jeho ubohá režie. Tlučhuba Story se v rozhovorech chvástal tím, že se poučil z chyb jedničky a dvojka bude mnohem lepší (což na druhou stranu nebylo tak těžké, protože jednička byla zatraceně špatná). Po tomto stejně pomrdaném výsledku bych mu doporučil: 1) dát výpověď svému psychoterapeutovi, za to že mu nakecal, že se dokáže zlepšit a najít si konečně někoho, jenž ho dokáže konfrontovat se smutnou realitou. Nebo: 2) odchod ze scény, neboť na jeho místo čekají stovky průměrných, přesto stále lepších rutinéru. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ostudně dlouhý (ano, při 88 minutách), bezobsažný a vzhledem k existenci prvního - kvalitativně totožného - dílu i naprosto zbytečný film snažící se zoufale vyrejžovat další peníz (což se pohříchu povedlo) na hrdinech "od Marvela", kteří jsou v podání pana Storyho naprosto stejně neškodní a nevěrohodní jako "od Mattela" - obzvlášť to platí pro Pejzystrata Evanse, který divákům předvedl herectví jenom jednou v životě (v Boyleově Sunshine, kde si to ovšem velmi výrazně vynahradil...a od té doby zase potvrzuje, že to byl jenom prapodivný omyl vesmíru). Jak ale můžete chtít nějakou mezidílovou sebereflexi od režiséra, co natočil americkou verzi Taxi? Slovům "poučil jsem se z chyb, které měl předchozí film" byste mohli věřit do první scény s otřesně animovaným vrtulníkem. Těmi je film při své krátkosti téměř prošpikován, jako kdyby nestál 130, ale 30 mega (což je jen tak BTW přesně tolik, kolik měl Blomkamp na District 9, ehm...), a na to jde už vážně říct jenom "Když neumíte udělat realistickou CGI helikoptéru a skutečnou nepoužijete, tak proč to sörete do každé desáté minuty?" Herectví nula, akce výhradně CGI a nuda, vtip a vůbec celkově scénář nulanulanic. 20% dávám jako obvykle proto, že jde o snímek hrající si na áčkovou kategorii, ale byvší přitom tak zoufale ubohý, že nestojí za vidění ani v kategorii "tak špatné, že už je to zase sranda". Na závěr ještě jednou - příklad dokonale zbytečného filmu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zmařené šance stejně jako u jedničky. Američanům se ale nejspíš bude líbit, jelikož comics prorůstá jejich životy již téměř jedno století. Nemyslet na výdělek, nedělat film pro celou rodinu, ale dát tomu temné grády posledních Batmanů - což téma dvojky nabízelo - mohl vzniknout oslnivý temnočerný nářez....mohl, ale nevznikl. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po vcelku zábavné jedničce je dvojka mírné zklamání, a to přesto, že na scénu dorazila jedna z mých nejoblíbenějších comicsových postav, Silver Surfer. Na vině je především příliš dlouhý rozjezd kde šmrnc a hravost typické pro FF nahradily nudné svatební přípravy a vzdychání nad těžkým údělem celebrit, takže v okamžiku, kdy se začne něco dít, je už divák poněkud znuděn. Alba, která není až taková krasavice, je navíc ještě protivnější než v jedničce, ubylo kočkování mezi Benem a Johnnym, a Surfař, který to všechno mohl zachránit, byl trestuhodně nevyužit jako statista co se občas někde mihne, něco způsobí a zase zmizí. Přes všechny vady na kráse je to však, stejně jako jednička, taková pohodová comicsovka, kterou si užívám zejména dnes, kdy se comicsový žánr zvrhl do až depresivně temných psychologizujících osudovostí. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (18)

  • Při natáčení filmu se Jessica Alba (Sue Storm) seznámila se svým budoucím manželem - asistentem režiséra Cashem Warrenem. (Roman.Ticka)
  • Jack Kirby, který nakreslil Silver Surfera, byl unavený z neustálého kreslení vesmírných lodí, a tak dál Norrinu Raddovi (Laurence Fishburne) surfařské prkno. (3T)
  • Na začiatku filmu, keď sa koná svadba, je medzi hosťami aj Stan Lee (autor pôvodného komiksu), ale kedže nie je na zozname, ochranka ho na ňu nepustí. (KazzaK)

Související novinky

Silver Surfer dostane druhou šanci

Silver Surfer dostane druhou šanci

01.03.2018

Pokud byste se marvelácké legendy Stana Lee zeptali, kdo je jeho nejoblíbenější superhrdina, odpověď by zněla Silver Surfer. Stříbrný mimozemšťan, který je rychlejší než světlo, se samozřejmě objevil… (více)

Stan Lee slibuje další hrdiny na plátnech kin

Stan Lee slibuje další hrdiny na plátnech kin

06.07.2013

Zakladatel Marvelu a duchovní otec většiny superhrdinů z této stáje má úctyhodných 90 let, ale pořád je vitální, velký sympaťák a s chutí hraje své minirole ve většině filmů podle svých předloh.… (více)

Wolvie už za rok?

Wolvie už za rok?

11.07.2007

Příští filmové léto ovládnou superhrdinové. Roztočí to plecháč Iron Man, pak přijdou Batman a Hulk a nakonec do toho svou kamennou pěstí praští Hellboy. A studio 20th Century Fox odvážně tvrdí, že by… (více)

Z komiksů k nezávislákům

Z komiksů k nezávislákům

03.04.2007

Minulý týden jsme psali o tom, jak se někteří herci díky Oscarům a jiným oceněním přehoupnou z nezávislých produkcí do hollywoodských trháků. Může to však fungovat i opačně. Třeba takový Chris Evans.… (více)

Reklama

Reklama