Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé drama rozvíjí příběh bratrů Alexe a Ivana, z nichž jeden je policista (Alex) a druhý gangster (Ivan). Poté, co byl Ivan zabit za nevyjasněných okolností, se Alex pouští do vyšetřování. Místo rozřešení případu se však stále víc zaplétá do husté sítě netušených vztahů a čekají jej šokující odhalení! (oficiální text distributora)

Recenze (13)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Alex (Daniel Auteuil) je policistou, nikoliv z vášně, nýbrž z protestu vůči své kriminální rodině. Nyní se musí vyrovnat se smrtí svého bratra Ivana, jenž byl zastřelen při násilném vloupání. Také Ivanův syn Justin by se o smrti svého otce chtěl vědět více. Informace by mohla podat Juliette (Laurence Côte), jež byla přítomna zločinu. Je sestrou Ivanova komplice Jimmyho a má poměr s Alexem. Když beze stopy zmizí, obrátí se Alex na profesorku filosofie Marii (Catherine Deneuve), která s Juliette pěstovala též vřelý vztah... Nominace na Golden Palm za rok 1996, "dorostenecký" César pro Laurence Côte za rok 1997. Melodram, film-noir, gangsterka dohromady. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Proč ses dal k policii? / Chtěl jsem vypadnout. / Prdlajs. Chtěls buzerovat lidi. Ne, to není ten film s Mádlem, nýbrž kriminálka připomínající cosi od Claudea Lelouche se spoustou existenciálních reflexí a reminiscencemi na to, že kdysi i detektivky měly především ve Francii něco společného s Novou vlnou. Brzy se dokonce ukáže, že označení krimi je pouze chatrná škarboška pro zajímavé vyprávění o prázdnotě, marnosti a zapeklitosti posledního útočiště - vztahů především, ale nejen rodinných. Dojem pokusu maskovat art akcí podtrhuje voice-over jako z Jules et Jim či Catherine Deneuve v roli profesorky filosofie, která servíruje jedinou vtipnou, zároveň dojemnou a nejspíš nejlepší scénu filmu, lekci filosofie arabskému výtržníkovi. Daniel Auteil nepatří mezi mé oblíbené herce. Vypadá jako vrána (a není to králík), role zmateně dobrého policajta mu tedy v mých očích výjimečně slušela. Deikátní hořkost extra-silné kávy bez cukru kalí nevalná kvalita přepisu na DVD a překlad titulků, jehož lajdáckost registruje na několika místech i divák nehovořící francouzsky. Zbytek, těžká melancholie. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá věcička v mnoha ohledech, předně tedy působivá psychologická sonda jedné rodiny (od děda po vnuka) a příběhu dvou naprosto rozdílných bratrů, jejich vztahu a jejich vztahů, sourozeneckých, mileneckých, přátelských, pracovních a jiných, nedefinovatelných.. Prolínání filmových žánrů tu působí zcela nenásilně, od krimi přes drama lehkým mrknutím oka.. Daniel Auteuil výborný a zpropadeně sexy, velmi chladným způsobem.. ()

Gortyna 

všechny recenze uživatele

V naší videopůjčovně jsou Děti noci umístěné v sekci "Napínavé filmy", což tedy rozhodně nejsou. Je to důmyslně vystavěný psychologický film. Kdo se ponoří do složitého přediva komplikovaných vztahů mezi jednotlivými protagonisty, bude určitě spokojený. Motivy jednání většiny postav jsou ve vleku jejich nočních můr, snad proto název filmu. Rozhodně stojí za vidění. ()

garmon 

všechny recenze uživatele

Originalita tohoto je v ryze francouzsky klasicistním vrstvení pohledů na příběh. Znám to z André Gida: zápletku může pohled někoho jiného zcela proměnit, děj dostane jiný smysl, příběh jiný žánr. Děti noci jsou v tomto ohledu nejvíc filmem morálky a chování - chvílemi velmi zdařile vytvořeným. Trojlístek hlavních postav je velmi smutný a nejsmutnější pro mě zůstává postava Auteuila, která nevystoupí ze sebe, ani neprolomí tu existenciální samotu. Laurence Côte mě chytla v Rivettově Bande des quatre. Tady byla už moc stará na svou roli. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama