Reklama

Reklama

O vodovodu, který zpíval v opeře

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1990, 8 min

Obsahy(1)

V jednom starém činžáku bylo staré umyvadlo, které milovalo klasickou hudbu, zvláště operu. Neustále si pobrumkávalo či prozpěvovalo basem a snilo o velké pěvecké kariéře. Snilo takhle dlouho, ale k ničemu se nemělo. Dokud jednou při sledování záznamu opery v televizi neudrželo v sobě zpěv a zalpělo árie. Bohužel dvě namyšlené židle jej okřikly a vyhnaly pryč. Tak se vydalo na konzervatoř, kde konstantovali, že talentu má v sobě dostatek a nedokáží jej více již naučit. A rovnou jej poslali do opery, tam však direktor umyvadlo nechal přimontovat na zeď, kde z něj pili tenoři a baletky si v něm dokonce umývaly nohy. Štěstí se však brzy na něm usmálo, když tlustá operní diva zalehla tenora a udělala z něj kastráta. Umyvadlo se chytlo své šance a zaskočilo za něj a stalo se velkým tenorem opery. (wosho)

(více)

Recenze (8)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ředitel se už už chystal otrávit kyanidem, divadlo bylo vzhůru nohama, když v tom se ozvalo: Glo, glo, glo, gloo.." ;) ()

Luciana 

všechny recenze uživatele

Humorně laděná historka o jednom pěvecky nadaném pavlačovém umyvadle, jehož touhou ze všech největších, bylo stát se slavným operním pěvcem. A představte si, že se mu to doopravdy povedlo! A pak, že se sny neplní. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Pěkná hravě fantazijní hříčka. Technické provedení, jak přesně by vodovod zpíval, podle mě není příliš důležité. Stačí si to představit... Pro mě příjemné spojení výtvarného řešení A. Borna a vyprávění Marka Ebena. Souhlasím s Lucianou: přejme i umyvadlům jejich sny a hlavně sněme ty vlastní! ()

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

Mně se tedy tento snímek nelíbí ani v nejmenším. Jedna hvězdička je tak akorát. Třeba už jen drobnost, že zpíval bez pohybu jazyka a rtů i písmenka, že celkově příběh není moc nosný... nevím, můj názor. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo hodně vtipné: Gló glo gló... Ale pak už jsem ho měla plné zuby stejně jako ty židle. Ale i tak je to stejně milý snímek. :D ()

Reklama

Reklama