Reklama

Reklama

Boží zápasník

  • Česko Nespoutaný (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nacho (Jack Black) vyrůstal v jednom malém mexickém klášteře v Oaxace a nyní v něm pracuje jako kuchař, který chce dostat toto svaté místo z finančních potíží a to díky tomu, že vyhraje Wrestlingový turnaj. Ale jak Nacho brzy zjistí v televizi to všechno vypadá méně bolestivě a tak mu nezbývá nic jiného, než do boje zapojit i taktiku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Desperado 

všechny recenze uživatele

Na mainstream podivné a na uvoľnenú podivnosť Napoleona príliš mainstreamové. Ale Black tu zachraňuje čo sa dá. Hess sa topí v šťavnatých audiovizuálnych, no predsa niekedy nepochopiteľne zdĺhavých gagoch, kde chýba rázny skeč, a aj tie musí so svojím komediálnym timingom ustáť Jack Black. Ale tá skvelá atmosféra voňavého a slnečného Mexica, neraz pripomínajúca rozprávanie Deppovho Don Juan DeMarca, podčiarknutá s chytľavým soundtrackom a Hessovým absurdným humorom či snaživo ambicióznym lúzrom Blackom, ma núti nejsť pod tri hviezdičky. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Je až neuvěřitelné jak moc tato komedie je nevtipná. Jared Hess měl možná ambice nahradit na trůně quirky krále Wese Andersona, ale narazil a dostal tvrdou lekci na solar (o téměř deset let později můžeme potvrdit, že skončil v režisérském pekle). A Jack Black je také k uzoufání nezajímavý, což je vzhledem k toliko komediálně atraktivnímu tématu jedno velké "bohužel". Motivace postav nefungují, stejně jako těžko uvěřitelný vztah ústřední dvojice a Danny Elfman se jenom ztrapňuje. Btw: včera jsem viděl výbornou lucha libre exhibici naživo a rozhodně bych si ji zopakoval 100x raději než dal další šanci Hessovi s Blackem. Anebo ještě lépe, v případě zájmu o lucha reálie zkuste skvělou kanadskou plošinovku Guacamelee!. 30 % ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Celkom nuda, vyslovene vtipná scéna tu nie je žiadna, človek sa pobaví maximálne na absurdnosti toho celého a samozrejme na Jackovi Blackovi, ktorý si tento film zjavne užíval. EDIT: Po náhodnom druhom zhliadnutí musím ísť s hodnotením hore - na tej absurdnosti som teraz bavil podstatne viac ako prvý krát. Veľká sláva to ale aj tak nie je. 5+/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jared Hess- no jasně, to je ten týpek, co stojí za jednou z nejoriginálnějších komedií posledních let- Napoleon Dynamit. A Nacho Libre je v různých nuancích naladěný na hodně podobnou notu. Kopec absurdity, přehnaného (nikoliv však fekálního) humoru- prostě komedie tak trochu jinak, svým způsobem starosvětsky... Ale bavil jsem se nehorázně, ksichty JBýho budou fungovat asi vždycky a ten jeho opičoidní kolega taky neměl chybu. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

I přes přízemní a vesměs infantilní humor představuje Nacho Libre filmovou jednohubku na deštivé letní odpoledne, která pobaví. Příběh těží z originálního nápadu a kontrastu zápasnického a klášterního života a šťávu mu dodává zejména zarputilý Jack Black a krásná tvář Any de Reguery. Dvě a půl hvězdičky. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Figúrka na začiatku filmu, predtým, ako vidíme sa hrať malého Nacha pred kláštorom, je Nightcrawler, fiktívna postava z komiksov X-Men. (Smok)
  • Pri niektorých wrestlingových scénach štáb vyhadzoval do vzduchu bábiky. Náklady na ne boli totiž nižšie, ako na komparzistov a vyzerali dosť reálne. (Smok)

Související novinky

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

Reklama

Reklama