Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Simon Lacassaigne, syn proslulého gangstera, se rozhodne jít v otcových šlépějích. Jenže střet se zákonem mu nevyjde a skončí za mřížemi. Z vězení se mu však podaří utéct a díky úsilí strýce se dostane do bezpečí jedné malé vesničky. O nový domov se musí dělit i s Francoise, stíhanou za vydírání.. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný kriminální film, jehož nepravděpodobný děj mu propůjčuje obtížně zpochybnitelnou reálnost a přesvědčivost. Standardně vynikající herci, jimž dominuje zenit krásy a půvabu Catherine Deveneuové i výrazná, osobitá Lelouchova režie, doslova vtahují do strhujícího děje filmu, který současně viditelně přesahuje hranice svého deklarovaného žánru. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Překrásný písňový vstup (spolu s titulky) - a potom? Potom už nic moc. Když se dá na gangsterku i Lelouch, potom se očekává, že do toho dá něco nového, pro něj specifického. Něco zvláštního tu ovšem je, ale filmu to zrovna neprospívá - snad až na test důvěry vložením ruky na ruku. À nous deux - tak na nás! ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Typycky Lelouchovský výpravný styl, který mi sedí. Tento film je dost nevšední, lehounce naivní a trochu v duchu pořekadla "S poctovostí nejdál dojdeš". Náhoda svede uprchlého trestance z kriminálu a prostitutku na jednu cestu, aby se pokusili odstřihnout od svého dřívějšího života a začít jinde úplně od nuly. V té souvislosti mě napadá, zda je to vůbec možné a sní kriminálníci o takové šanci? Kdo ví... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Každému se to stává a i u Lelouche to muselo přijít a vybral si slabou chvilku. Tenhle film vůbec nemá charisma, přitom má příběh i napětí. Dokonce i osvědčený Lelouchův spolupracovník Lai se tentokrát moc nevytáhl. Lelouch zachoval svůj standard více dějových linií, které se během doby protnou, ale z Dutronca dostal mnohem lepší výkon ve filmu Dobrák a zlí lidé. A motiv prchajícího vězně byl neporovnatelně lépe zpracován v jeho filmu Celý jeden život. A co říci k Deneuve? Ženská hezká to byla, ale že by si zrovna vybírala nezapomenutelné role, to tedy ne. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Tento zriedka uvádzaný film je jedným z najzamotanejších snímkov Claude Leloucha. Až natoľko, že trápi diváka svojou koktavou štruktúrou, puntičkárskym ohľadom na nepodstatné detaily a pochybnými incidentami. Lelouch zaujímavo využíva lokality v USA a Kanade a vykresľuje uveriteľné výkony JAcquesa Dutronca a Catherine Deneuve. ()

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu hraje sedmiletá dcera Catherine Deneuve (Françoise) Chiara Mastroianni, která není uvedena ani v titulcích. (Terva)

Reklama

Reklama