Reklama

Reklama

Austrálie: Země za hranicemi času

  • Austrálie Australia: Land Beyond Time
Austrálie / USA, 2002, 40 min

Režie:

David Flatman

Scénář:

David Flatman

Hrají:

Alex Scott (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Úchvatná cesta po exotické, surrealistické a dramatické australské přírodě. Austrálie, nejmenší kontinent světa, je jedinečná, úchvatná země, která se vyvíjela odděleně od všech ostatních světadílů. Austrálie je zemí extrémů - kilometry a kilometry vyprahlých pouštních dun typických pro australské vnitrozemí a nádherné deštné pralesy na pobřeží, oplývající ojedinělými volně žijícími zvířaty. Ve filmu "AUSTRÁLIE: Země za hranicemi času" se vydáme zpátky v čase a staneme se svědky zrodu a vývoje této záhadné země, která ukrývá pozůstatky prvních forem života na Zemi, a poznáme ty nejpodivnější živočichy, které nikde jinde na Zemi nežijí. "Austrálie je úžasná země s bohatou historií, rozmanitostí a charakterem" - David Flatman, režisér a producent filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Dokument je natočený vcelku slušně, ale nemotorně. Soustřeďuje se pouze na centru a východním pobřeží, vůbec nezmiňuje Great Barrier Reef, Tasmánii ani národní parky na severu - i přes toto omezení ale nejde nijak do hloubky, přitom právě v outbacku žijou stovky, ne-li tisíce opravdu kuriózních zvířat a rostlin. Jinými slovy - film nedokázal dostatečně vystihnout sílu Australského života a geologických dějin. Přesto dávám vysoké hodnocení hlavně za samotnou Austrálii, úžasné letecké záběry a podmanivou hudbu. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Austrálie, země zaslíbená. Obratnou a poutavou metodou nás tento IMAX dokument seznámí s krásami a zajímavostmi přírodního bohatství našeho nejmenšího, nejploššího a nejsuššího kontinentu, země nekonečných rovin, pouští i deštných pralesů a domova jedinečné fauny a flóry nemající jinde na Zemi obdoby. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný dokument, rozdělený dle oblastí na dvě části-East Coast a Outcast.K dokonalosti chybí jen lepší komentář, na který jsem zvyklý z Cestománie. ()

Chipešek 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný dokument podbarvený hezkou hudbou. Na Davida Attenborougha nebo některé BBC dokumenty to sice nemá, ale určitě se nebudete nudit, fauna Austrálie skrývá velký potenciál a autoři umně střídají zábavné skeče s monumentálními leteckými záběry. 85% ()

Sathana 

všechny recenze uživatele

Nádhernou přírodu i její hříčky a živočichy, kteří se jim museli přizpůsobit, uvidíte v překrásných širokoúhlýc záběrech a v neobvyklých situacích, které jen tak v každém dokumentu neuvidíte a ještě je to doplněno o krásnou hudbu. Pokud máte originální DVD, určitě se podívejte ještě na bonus "Jak se natáčelo", kde uvidíte spoustu dalších unikátních záběru a také zajímavý komentář Davida Flatmana. Moc krásný dokument. ()

jindrak 

všechny recenze uživatele

Super dokument, který nastiňuje pro ty, co v Austrálii nikdy nebyli, jak to tam vypadá. Po shlédnutí jsem dostal nutkání koupit letenku a do Austrálie se vidat :). Sic je to již letitý dokument, od té doby se Austrálie pravděpodobně stala cenově dostupnější. Doporučuji shlédnout všem, kteří o Austrálii nic nevědí. ()

Reklama

Reklama