Reklama

Reklama

Zodiac

  • USA Zodiac
Trailer 3

Rozvedený Robert Graysmith pečuje o synka a pracuje jako karikaturista v San Francisco Chronicle. Tady se také v srpnu 1969 dostane k případu záhadného vraha, který o měsíc dříve v kalifornském Vallejo zavraždil mladou Darlene a těžce zranil jejího přítele Mikea. Vrah rozeslal redakcím řady novin dopis, v němž tvrdí, že vraždil už v prosinci, a požaduje zveřejnění zvláštní šifry. V září zaútočí znovu a jeho oběťmi se stanou Cecilia a její přítel Bryan, který vražedný útok přežil. Robert začíná být případem posedlý a obtěžuje redaktora Paula Averyho, který o něm má psát. Po čase se spřátelí a společně sledují nejen další zločiny a zprávy, které vrah novinám rozesílá, ale také práci detektivů pověřených vyšetřováním. Averymu se podaří získat důkazy, že dosud záhadný vrah, přezdívaný Zodiac, poprvé vraždil už v roce 1966, kdy se jeho obětí stala studentka Cheri Jo. Zodiac oznámí, že už své zločiny nebude zveřejňovat. Detektivům se podaří dostat na stopu Arthura Leigha Allena. Důkazy proti němu však nejsou dostatečně průkazné, a tak musí být propuštěn. Policistům se stále nedaří dopadnout vraha ani usvědčit Allena, považovaného za hlavního podezřelého. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 358)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja fakt nevim. Fincher je pan reziser, to urcite, vsechno ma pevne v rukou a cely je to natoceny naprosto dokonale, ale prislo mi, ze toho je proste malo. Tentokrat se zkratka nekona zadna husta depresivni atmosfera, ale poctiva pomala kriminalka. Na druhou stranu se musi nechat, ze me film zaujal, misty sem byl napnutej a vubec se nenudil a nekdy to navic Fincher obohatil nejakym vtipkem nebo odkazem a ackoliv mi bylo jasny, ze vraha nechyti, presto se konec velmi poved. No ale pres to vsechno bylo tech 160 minut moc. Jak jsem rek, ne ze bych se nudil a ani mi neprislo, ze by tu byly naky zbytecny sceny, jen se mi proste uz nak blbe sedelo. Ale rozhodne prijemna zmena po vsech tech modernich kriminalkach, kdy najdou chlup a vi kam chodi vrah nakupovat. Jinak, kdyz uz filmu zacne krapet dochazet dech, tak se presunem o ctyri roky dopredu a de patrat Jake Gyllenhaal a okamzite film chyti druhej dech. A co se tyce samotnejch vrazd, tak jsou perfektni, skoda, ze nich je tak malo, ale Fincher byl holt vernej skutecnejm udalostem. Co se tyce hercu, tak Jake je ze zacatku krapet nevyuzitej, ale nakonec se rozjede, jen mi prisel desne mladej, nez abych ho bral jako otce trech deti. Trosku mi to jeho patrani pripomnelo JFK od Stonea, ktery je ale daleko lepsi. Jinak Robert Downey to podle me ani moc nehral, ale choval se tak, jak se chova normalne. A mozna, ze ted nekoho naseru, ale kdyby se nahodou nejakej idiot rozhod natocit Piraty z Karibiku bez Deppa, myslim, ze by ho Downey dobre zastoupil. Co rict zaverem. Proste poctiva bezchybna filmarina, kterou ale znovu videt nemusim. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

This is the Zodiac speaking. I wish you a happy Christmas. Dokonale zpracovana udalost o nejznamnejsim nejpopularnejsim americkym vrahem.. potesil taky Dirty Harry :-)) Sceny vrazd jsou precizne zpracovany, vsechny role precizne zahrany, atmosfera navozena....precizne :-). Jedine minus bych videl v prilis tahle dejove linii, prece jen se daly nektere nedulezite faktory vypustit.. to je asi vse, co me ted napadne.. velmi dobre 4 ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Shire: 1. Easy to Be Hard - Three Dog Night ,2. Sky Pilot - Eric Burdon/The Animals ,3. Soul Sacrifice - Santana ,4. Bernadette - Four Tops ,5. (I Never Promised You A) Rose Garden - Lynn Anderson ,6. I Want to Take You Higher - Sly and the Family Stone ,7. Hyperbolicsyllabicsesquedalymistic - Isaac Hayes ,8. Inner City Blues (Make Me Wanna Holler) - Marvin Gaye ,9. Brother Louie - Stories ,10. Hurdy Gurdy Man - Donovan ,11. It's Not for Me to Say - Johnny Mathis ,12. Mary's Blues - John Coltrane ,13. Solar - Miles Davis ,14. The Sound of the City - Johnny Mann Singers , ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vyčítat Zodiacovi dlouhou stopáž a schématičnost mi přijde jako kdyby někdo vyčítal Hvězdným válkám, že se v nich lítá nadsvětelnou rychlostí... Podle mě vše, co se na plátně odehrálo mělo svůj smysl. Film není šokující, brutální, nemrazí z něj ani nejde hrůza. Ale jako celek je víc než dobrým a reprezentativním zástupcem krimi žánru. Samozřejmě, že je to něco jiného, než na co jsme od Davida Finchera zvyklí - reálná předloha, žádné nečekané a šokující zvraty, ale to přece nevadí. Kdyby točil pořád stejné věci, začal by brzy nudit. Takhle se dokázal posunout dál a ukázat, že umí i trochu jiný styl i žánr. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (41)

  • Snímek byl do kin rozvážen pod kódovým jménem "Gemini". (imro)

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama