Reklama

Reklama

…až na věky

  • angličtina Forever and Ever (více)

Obsahy(1)

Sny a představy svatebního dne očima dokumentaristy a režisérky animovaných filmů. Scénář a režie Pavel Koutecký a Michaela Pavlátová.

Film natočený v koprodukci Krátkého filmu - Studia Bratři v triku a České televize - Tvůrčí skupiny Kateřiny Krejčí a Ivanky Průchové, za přispění Státní fondu ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie.

Společné dílo režisérky a výtvarnice Michaely Pavlátové a dokumentaristy Pavla Kouteckého je svérázným zamyšlením nad sny a realitou manželského života. Reálné záběry ze svatebního obřadu rozehrávají řadu představ o tom, jakými peripetiemi může projít a k jakým koncům může dospět vztah muže a ženy. Ač jsou však tyto konce sebetruchlivější, provází zrod každého manželství naděje, že právě tento vztah bude onou láskou trvající navěky.

Film využívá napětí mezi dokumentárními záběry a řadou rozličných výtvarných přístupů a animačních technik. Ve virtuózním střídání temp a způsobů animace dokazuje Michaela Pavlátová, že byla v roce 1993 právem nominována na cenu Oskar, za nejlepší animovaný film.

Film "... až navěky" získal v roce 1998 hlavní ceny na festivalech v Tampere a v Ottawě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

wosho 

všechny recenze uživatele

Zprvu se mě to nelíbilo, ale s přibývajícím časem se mě to čím dál tím víc dostávalo pod kůži. Dokonale promyšlené a propracované. Navíc celý animák o manželství je propleten černě-cinickým humorem. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Z tohoto miniaturního křížence domácího videa a animovaného filmu (animace má navrch) jde strach. A to šeredný strach ze závazků, konkrétně manželství. Škoda, že se tvůrci omezili jen na náznaky a konstatování známých pravd a nepojali to trochu šířeji. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Překvapivě silný zážitek, ze kterému člověku až zatrne. A navíc je podbarvován nádherně emotivní hudbou, která dává obrazům ještě větší náboj. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama