Reklama

Reklama

Projekt

  • angličtina Project (festivalový název)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1981, 6 min

Obsahy(1)

Plošková animace výstřižků a pixilovaná ruka projektanta, který na stole rýsuje panelový dům. Geniální metaforické přirovnání socialistického realismu a normalizace s panelákem, který rozmanitost životních stylů všech domácností zformátuje do jednotné šedé formy, až každý byt vypadá stejně. (ferrenc)

Recenze (7)

Terva 

všechny recenze uživatele

Na pracovním stole projektantovy ruce připravují pomůcky potřebné při navrhování projektu: tužky, pravítka, gumy, nůžky, barvy, tuš a papíry, kružidla, ořezávátko..Scénář : Jiří Barta. Kamera : Miloslav Špála. Hudba : Petr Skoumal ()

Mackin 

všechny recenze uživatele

Kritika potlačování jedinečnosti a individuality prostřednictvím neobvykle realizovaného stavebního výkresu panelového domu. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle více než třicet let starý Bártův kraťásek musím pustit sestře. Je v Brně na VUT na architektuře. Jen aby ten komunismus nepochytila :-D ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, výborně provedený a smutně pravdivý. I když vypovídá o době, kdy vzniknul (normalizace), tak je nadčasový, jenom se ty síly, které se lidi snaží uniformovat v každé době převlékají do jiných kabátků, běda, když je někdo osobytý a něčím se odlišuje. ()

samuelsson 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov, ktorý vykreslili komunistickú ideológiu normalizácie a "králikární". Síce krátky, ale mimoriadni výstižný. ()

Reklama

Reklama