Reklama

Reklama

Hokej je hra

Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Sportovní
Československo, 1978, 6 min

Obsahy(1)

Mužný sport očima Vladimíra Jiránka a Josefa Hekrdly.  Výtvarník Vladimír Jiránek v oblasti animovaného filmu spolupracoval většinou se zkušeným režisérem Václavem Bedřichem a s vynikajícícm animátorem Josefem Hekrdlou. S oběma jej spojuje smysl pro specifickou polohu humoru. V 70. a 80. letech realizoval deset autorských moralit – např. Pivo přes ulici (1974), Dobré jitro (1975), Zprávu o medvědech (1982) a také Hokej je hra z roku 1978. Jde o humorné postřehy ze zápasu v ledním hokeji, na nichž je vysvětleno, v čem tkví podstata a půvaby této mužné sportovní disciplíny. Na cokoli je občas nutné podívat se s nadhledem. Platí to i o tak dramatickém sportu, jakým je hokej. Se svérázným satirickým odstupem popisuje V. Jiránek pravidla hokejového klání a svým filmem nám říká – ani v těch nejdramatičtějších chvílích bychom neměli zapomenout, že hokej je skutečně jenom hra a nic víc.
Ceny: Cena ředitele festivalu – Budapest 1979, Zvláštní cena za animaci – Kranj 1980 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

easaque 

všechny recenze uživatele

4* pravidla hokeje pro neznalé z pera Vladimíra Jiránka má vtip a jeho jednoduchá animace nekazí zdařilé dílo, které je už téměř 40let staré, ale stále aktuální. Nezbývá než neznalému doporučit a najít ho lze třeba tady. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že na tomto díle vysvětlím mé panovnici alespoň některé taje hokejování. Marně. ,,Je to málo barevný". Hm. Další poznámka ku hokeji, kterou jsem z ní během několika let byl schopen vyndat, zněla: ,,Ovečkin je hezkej chlap". Hm, hm. Já musím být neskutečná zrůda, když jí i tenhle koňoxicht rajcuje...... ()

Reklama

Joski 

všechny recenze uživatele

Krásne prevedená Jiránkova karikatúra do animovanej skratky. Jiránek ako autor TV krátkych animovaných filmov sa stal klasikom tohto žánru v Čechách. Na Slvensku môže konkurovať jedine V.Kubal, I.Popovič či Lesík. Ale Jiránkove gagy a grafická skratka ide na koreň veci a má svoje hlboké morálne posolstvá: Co sme udělali slepicím, Olympijský oheň, Automatic .. atď. Jednoducho kresba s myšlienkou. Dnes sa to už nevidí! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Střídačka je místo kam se odkládají použití hráči“. Animovaná groteska, která nás s notnou dávkou nadsázky a ironie provede za charakteristického mluveného doprovodu pana Miloše Kopeckého a jednoduché linky karikaturisty Vladimíra Jiránka, světem hry, jenž, slovy tvůrců, hrají dvě družstva a jedno obecenstvo. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Místy skoro dokonalé (" Přesilovka je časový úsek, který neumíme využít "), ale i tak v pár věcech prohrávající v bully (kupříkladu bruslení by mohlo znít alespoň trošku jako, já nevím, třeba.... Bruslení?). A teď mě omluvte, jdu koukat na online pŕenos a očekávat další domácí mač, Škodovka!! Sledovati možno zde. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama