Reklama

Reklama

Karate baka ičidai

  • Japonsko 空手バカ一代 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tento film je založen na skutečném životním příběhu korejského stíhače Choi Bae-dal, který později změnil své jméno na Matutatsu Oyama, zakladatele Kyokushin Karate v Japonsku. Děj se odehrává v 50. letech, a když Matutatsu Oyama (Sonny Chiba) nepracuje jako vyhazovač, tráví čas souboji s vyzyvateli. Souboje ho však přestávají bavit, dokud nenarazí na mladou dívku, která chce spáchat sebevraždu. (Epistemolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Laťka nasazená dvojkou byla spíše podlezena (i když celkem bez ohýbání). Wrestling byl docela sranda, judo zajímavý a samozřejmě nechyběl dojímavý postraní příběh, ale zrcadlový bludiště si opravdu mohli odpustit. Komu se líbily minulé díly, ten si užije i tenhle, ale jinde holt Sonny září víc. PS: Úvodní bitka na oleji fakt stojí za to. Už vím, kde vykrádal Kurýr. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Třetí díl o mistru Oyamovi se mi z trilogie líbil nejvíc. Jednoznačně je technicky nejlépe zvládnut. Perfektní kamera, spousta přehledných soubojů, perfektní prostředí. Na filmu je znát rozpočet a první díl se s ním například po technické stránce nemůže rovnat. Střet Oyamy s postupně "modernizovaným" Japonskem bych filmu ještě věřil, ale co následuje od poloviny filmu už nemá zřejmě s legendou mistra pranic společného. Akční karate řezanice, která ve finále úplně neskutečně sprostě vykrádá kultovní a legendární martial arts skvost "Enter the Dragon" s Brucem Lee. A to do úplných detailů, jako je zrcadlové bludiště, souboj s posledním záporákem v něm apod. To mne opravdu zamrzelo. Jinak ve filmu potěší spousta soubojů různých stylů a účast Oyamova kamaráda, nejlepšího judisty Japonska. Kombinace hromadných soubojů, kde spolu jdou ruku v ruce dva mistři, dva styly, karate a judo, byla opravdu super. Film je to na svoji dobu perfektní, zvlášť pro příznivce žánru, ale s Oyamem to už moc společného nemá a ta vykrádačka "Dragona" s Brucem byla na mne opravdu trochu moc ... ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Celá série mi nějak nesedla a tenhle díl mi přišel nejhorší. Kromě začátku a konce žádne relevantní bitky ( ty v ringu mi přišli dosti pochybné a tuční "wrestleři" vypadali jak nepovedení superhrdinové). Mezi tím jakýsi příběh o děckách a jejich sestře... no prostě žádná sláva. Kdo chce vidět, když to Sonny pořádně roztočí nechť se podívá třeba na Streetfightera... ()

stub 

všechny recenze uživatele

Závěrečná část trilogie, odehrávající se z větší části na Okinawě (která je od 2.sv.v. zahlcena americkými vojáky, které se odsud mimochodem nepodařilo (přes značné úsilí místních) vykydlit dodnes), disponuje z celé série nejlépe nasnímanými akčními sekvencemi a několika silnými dějovými momenty (předvším z prostředí okinawské bídy). Přes svou kvalitu je akce ve filmu poněkud nešťastně rozložena - na úplném začátku boj proti celému doju, vzápětí několik bitek s wrestlery a poté dlouho nic. Obstojný děj to však mezitím dokáže utáhnout a na závěr přichází sladká odměna v podobě masivní akční řežby, kde lze tentokrát kromě karate vychutnat rovněž judo. Pihou na kráse nadupaného konce je suverénní vykrádání Bruce Leeho Enter the Dragon, které o to víc udivuje, že by se bez něj snímek úplně klidně obešel. Rovněž o věrohodnosti tohoto dílu by se dalo s úspěchem pochybovat. Přes všechny výtky jde však o důstojné zakončení řady. ()

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

Tento díl rozhodně není slabší než dva předešlé. Je to opět fantasy, ale ze všech tří nejprofesionálněji natočen. Tím myslím hlavně kameru a střih při akčních scénách, ty byly největší slabinou předchozích dílů. Olejová pranice v dojo pana Ishibashiho stojí za to a Kojiro Hongo jako spřízněný judista taky potěšil. Chiba si v závěru říká o srovnání s Brucem, a z tohoto souboje nevychází nejlíp. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama