Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Východní Berlín, krátce před pádem Berlínské zdi, je hřištěm, na němž se odehrává zápas dvou mladíků, kteří bezcílně proplouvají životem a utápějí se v nudě. Bezútěšnost jejich existence je dovede až k fatálnímu rozhodnutí, díky němuž skončí za zdmi věznice. Tím ale jejich tragédie teprve začíná. Za mřížemi se setkají s nacistickou ideologií. Pokud ji přijmou, nastoupí cestu vedoucí rovnou do pekla. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Heike a Tommy jsou dva mladí "dederoni", kteří zatouží po svobodě a tak chtějí utéci za hranice. Jenže se píše rok 1986 a oni se narodili na nesprávné straně berlínské zdi, hranice jsou zadrátované a o "Schengenu" se jim může jenom zdát. Končí samozřejmě v base, kde už jde všechno podle standardu. Šikana, sexuální zneužívání, různé party a také podle předpokladu Stasi! Zajímavý je charakterový vývoj obou chlapců. Zatímco před vězením byl Tommy tím průbojnějším a odvážnějším. Po propuštění se karta obrací a je to Heike, který je akčnější, bohužel se přidává k velmi špatné společnosti a vše spěje nevyhnutně k tragédii. Tento TV film má své mouchy, ale má svou sílu i výpovědní hodnotu! ()

Geller 

všechny recenze uživatele

Myšlenka zajímavá i když trochu ošoupaná. Upozorňuji, že jsem film viděl dabovaný. Český dabing, že je jeden z nejlepších? Pochybuji, tohle bylo opravdu šílené, navíc tento fakt nepodpořili ani velmi strnulé dialogy. Škoda, ale párkrát to tu už bylo ale kvalitativně rozdílně zpracované. Na druhou stranu velmi syrově natočené a v originálu určitě mnohem zajímavější. ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Vcelku rutinní záležitost.Natočeno je to dobře a to je tak všechno.Snímek naprosto nevyniká v ničem.Jestli jsem čekal film o neonacismu,tak to byl asi jiný film.Celý film je spíše o NDR a o tom utéct,kdy samozřejmě tenhle nápad dvou kamarádů dá brzo za své a ocitnou se ve věznici.Spíše drama z vězení,než házení pravačkama.Ústřední dvojice nebyla špatná,ale jejich počínání mi bylo vcelku jedno,na to jak dlouho vykreslit dvě postavy,tak to docela omyl pane režisére.Romantická část byla naprosto scesná a jeden co nemusel nacisty,aby v závěru se k nim přidal díky tomu,že bachaři nebyly zrovna přátelští,je už věc názora každého diváka.Buď je blbá kniha nebo režisér,který se snažil idylku Východního Berlína vzít na dramatickou část tehdejší doby,ale bohužel jsem viděl mnohem lepší kousky a jestli o NDR tak klidně Der Tunnel v koprodukci ZDF.Drsnýho jsem zde neviděl vůbec nic.Jestli je drsný,že někdo změní ideu a vsugeruje si,že bachaři jsou prostě komunisti,kde se to nedá vydržet,tak natočím drama o vězení,kterých je spousty na mnohem lepší úrovni.Tím nechci říct jak jsem napsal v úvodu,film je to dobrý,koukatelný,herecky zvládnutý,ale je to nemastný neslaný až běda,což je docela škoda. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Drsný, ovšem relativně věrohodný film, o tom, že každej ismus je vlastně úplně na hovno. Líbil se mi příměr mladýho a ustrkovanýho Heikeho k samotnýmu Ádovi, oba dva utlačováni a formováni nejbližším okolím (každej samozřejmě jiným způsobem), zkrátka oba dva vyklepaný trosky, co svůj strach schovávají za násilí a nenávist (u toho projevu Heikeho (btw árijec jak vystřiženej) na konci filmu skoro až mrazilo). Tohle se Němcům povedlo, navíc doba se od těch osmdesátek svým způsobem vlastně ani moc nezměnila, jen těch Turků je v národním týmu skopčáků tak nějak víc... Oi! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když nad tím tak přemýšlím, tak se vlastně jedná o Kult hákového kříže naruby. Abych pravdu řekl, ten neonacistický prvek jsem po většinu filmu ani moc nevnímal. Vůdce ex jsem vnímal spíše jako film, ukazující život mládeže ve východním Německu nedlouho před pádem Barlínské zdi a taktéž jejich pobyt ve vězení, kde skončili kvůli pokusu o útěk. Pasáže, odehrávající se v porevolučním období pak už byly z mého pohledu o ničem, protože už jsem je viděl v různých filmech x krát. Takže paradoxně to, na co jsem byl nalákán, mi nejvíc překáželo. Přesto jsem spokojen. 80% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama