Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho letního rána v ospalém městečku Blackwater v Louisianě udeří meteor do muzea Pleistocene, městečko se začne prudce ochlazovat a 40.000 let starý mamut je vypuštěn do ulic. Speciální agenti Powersová a Whitaker mají 17 hodin na jeho zneškodnění než bude město zpustošeno. Agenti povolají odborníka, paleontologa Dr. Franka Abernathyho, aby jim pomohl dostihnout a ulovit „stvůru“ dříve, než jeho zuřivé běsnění zdemoluje okolní svět. Jak ubíhají hodiny a narůstá počet mrtvých, Dr. Abernathy si uvědomí, že pro záchranu své dcery Jacky a ostatních nevinných obyvatel musí pomoci agentům zničit své vlastní celoživotní dílo. (Intersonic)

(více)

Recenze (89)

HonzaMag odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo i na mne moc. I přes naprosto originálně-imbecilní zápletku o mamutovi - sběrači vzorků pro vesmírné "badatele" jsem v hodnocení tentokrát neoblomný. Ještě, že už si nepamatuji, kolik jsem za tento skvost zaplatil... Ve výčtu žánrů mi chybí komedie, parodie, blábol, slátanina a naopak přebývá horor... ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Tohle byl doslova omyl. Kdybych si to nespletla s jiným filmem, náhodou taky pojmenovaným Mamut, v životě bych se na to nekoukala. Protože ta kravina je z toho cítit na sto honů. Velká řvoucí příšera, neoriginálně zapomnětlivý otec a urážlivá dcera, agenti FBI tající „velkou federální záležitost“... Velmi trapné. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Yep, yep, yep! Pekelně dobrý a zábavný shit, který vesele sjíždí lajny klišé všech podřadných (sub)žánrů a výsledný produkt je hodinu a půl trvajícím veselým tripem, k jehož sledování je (možná) třeba více než jenom pořádného nadhledu. Vyjmenování všech (veskrze zábavných) negativ by zabralo půl strany – byť nutno uznat, že špatný střih rozbíjející dramatickou linku, je jasným výrazem režisérovy levoty. Divácky mnohem jednodušší a méně útrpnější zřejmě nakonec bude nechat se osvítit duchem Eda Wooda, díky digitálním trikům říznutého Uwe Bollem, a pořádně si to celé užít… ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Jasně, ono je to hrozně jednoduché odsoudit Mamuta jako stupidní béčko a jít dál, ale přesto si myslím, že v tomto filmu je trošku víc. Už samotná premisa o vraždícím předchůdci slona, kterého ovládá mimozemská síla naznačuje, že se to zase tak vážně brát nebude a když se k tomu připočte to, jak si film utahuje ze zajetých klišé (na samotě u lesa si to v autě nerozdává místní fotbalové macho a roztleskávačka, ale dva důchodci, nechybí honička kukuřičným polem atd.). Plus některé další fórky (patolog, který se jednou rukou opírá o mrtvolu bez hlavy a druhou jí hamburger diskutuje o tom, která veze Války světů byla lepší). K tomu všichni herci příjemně přehrávají. U Vincenta Ventresca, který hraje hlavního hrdinu, jsem chvílemi dokonce přemýšlel jestli se nesnaží o nějakou zfetovanou verzi Charlieho Chaplina a tajná agentka vypadá jako by sem zabloudila z nějakého pornofilmu. I to, že je titulní mamut tak odporně natrikován beru jako plus, ale už neberu to, že si tenhle obří býložravec zahraje 30 vteřin čistého času. Kdyby se více přitlačilo na komediální strunu a mamut dostal více prostoru, tak bych možná uvažoval o čtvrté hvězdičce. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Jsou asi dvě možnosti, jak se dívat na tento film, a to buď jako na sci-fi film o útoku mimozemšťanů na zemi a tak být z filmu nesmírně zklamaný, nebo jako na parodii na filmová klišé, a tak být po skončení filmu spokojený. Já jsem si vybral tu druhou verzi a tak jsem taky dostal. Film nepřináší nic extra zajímavého, ale jako 90 minutová oddechovka, která si velmi solidně dělá srandu ze všech možných horrorových, sci-fi apod. filmových situací a prvků, si myslím dokáže docela dobře pobavit. Navíc herci poměrně "přesvědčivě přehrávají", což filmu kupodivu docela prospívá. Nevím jestli bych o film zavadil nebýt jmen herců hlavních hrdinů filmu, nicméně nejsem vůbec zklamán (a dle zkreslené představy vycházející z hodnocení na CSFD jsem byl poměrně spokojen.). Slušné 3* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Tým zodpovědný za speciální vizuální efekty byl nominován na cenu Emmy. (Terva)

Reklama

Reklama