Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neprůbojná Olivia je bývalá učitelka, která pracuje jako uklízečka, Franny je bohatá žena v domácnosti, Christine úspěšná televizní scenáristka a Jane módní návrhářka. Ačkoli každá jiná, jsou už od střední školy nejlepšími kamarádkami a s výjimkou Franny se každá z nich právě potýká s osobní krizí. Olivia je věčně bez peněz, nemůže zapomenout na bývalého ženatého milence, a navíc uvízne ve vztahu se sobeckým Mikem. Manželství Christine se po měsících nekonečných hádek rozpadá a Jane prožívá hlubokou krizi středního věku, která se projevuje nejen věčnou podrážděností. Existuje něco, co by jim mohlo pomoci jejich potíže vyřešit? (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Kdo zase překládal ten název? Vždyť původní je trefný a ten český trapný, naprosto nevhodný! Jeden by se na takovou zajímavou záležitost ani nepodíval. Přitom: skvěle zahraná, dialogická vztahovka. Taková ta nenápadná komedie, kterou si pustí dospívající dcera (třeba kvůli Jennifer nebo kvůli tomu pitomému názvu), zívá u ní, ani trochu se nesměje a vy to máte jako kulisu k práci. Do té doby, než slyšíte ty skvostné manželské rozhovory. A když vaše dítě v polovině odchází že je to nuda, vy si ten film posunete na začátek, odložíte práci a užijete si ho v každé jeho maličkosti. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Budu zase jednou nevděčně příkrý k mladším lidem než jsem sám a věřte, že to není ze zahořklosti nebo závisti. Budu si koledovat o argumentaci, že na věku diváka nezáleží, že film je buď dobrý nebo špatný. Hmno, věřte, že u některých záleží (jenže to pochopíte, až vám tolik bude, takže neřešitelný rozkol) a tohle je jeden z nich. Aby jste prozřeli, že tohle není sterilní hovadina (jak zaznívá zde v komentech, kde má film ubohých a trapných 57%), natož vatová konverzačka o ničem, musí vám být alespoň pětatřicet a musíte mít odžito pár vztahů (myslím skutečných vztahů, ne chození s někým) a pokud možno děti. Rázem se pak vaše optika přeostří a uznale oceníte vypilovaný scénář všech těch konverzací, které jsou tak věrné a tak skutečné (ne umělé jako v mnoha "jakožezeživota" filmech), že vás to rozesměje i zamrazí. Téměř v každé větě a v každé scéně je ta nudná, rutinní opravdovost života, všechna ta stejnost i rozličnost, ta tragikomická obyčejnost a nedotaženost bytí, tak autentická.... Ale, musíte ji zažít a prožít (ne že by to nutně muselo nastat) na vlastní kůži. Mladému člověku to asi přijde opravdu pouze TV hovadina (přičteme-li absolutně idiotský (!!!) český název "Zbožňuju prachy", díky němuž bych rychle utekl z půjčovny a dílo nepochopení dokonává v mazáckém stylu), která nemá co říct, což je stejně tragikomické, jako všechny ty osudy a charaktery ve Friends with Money. U mě 100%. ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Ňák nevim, co přesně mám napsat, pže film ve mně zas tak moc nezanechal, neměl nijak zvlášť úžasnou zápletku, přesto vzbuzoval různý pocity. Přes pocit soucitu, neúspěchu až k radosti, která se tu a tam objevovala. Jinak ale snímek vzhlížel poněkud depresivně. Aniston jako "pouhá" uklízečka vedle svejch údajnejch kamarádek, který pomlouvaly jednu druhou, a to obzvlášť v autě po cestě ze společnejch akcí. Až zoufalý mi přišly Jenniferiny snahy zlepšit si život, jako například oblíct se do uklízečskýho dárku od jejího dohozenýho přítele, kde se předváděla s očekávánim sexu... ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Na tomhle komentáři nechám asi celou svou upřímnost a reálný pohled.Jennifer Aniston mě nepřestává překvapovat a kromě filmu ZKUS MĚ ROZESMÁT je tento film ZBOŽŇUJU PRACHY podle mě její nejpřibližovací film ke všední realitě.Jennifer Aniston tu hraje bývalou učitelku která žije sama zahlcena vzpomínkami na bývalého partnera a jako novou práci si zvolí uklízení domů solventních klientů,ale tato práce nepadne do oka jejím snobským přátelům kteří naoko žijí spořádaným životem,ale ve skutečnosti si nedokázali zamést před vlastním prahem.Líbí se mi že si Jennifer za každých okolností zachovává svou důstojnost,své pochopení pro ostatní i když ona je sama zklamaná a partnersky osamělá.Když jde na charitativní večer s chlápkem u kterého uklízela tak jí prozradí že on nepracuje protože je bohatý a Jennifer konečně najde někoho né jen do počtu,ale k sobě chybějící článek ke svému štěstí.Závěr měl smysl a moc jsem jí přál ten triumf kde nakonec trumfla společensky všechny své snobské přátele kteří nevěděli do čeho dřív investovat svoje prachy zatímco ona uklízela nepořádek za pár dolarů.Dávám 4* za obdivuhodnou a nezkreslenou ukázku reality. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné nezávislé drama o znuděných, sebelitujících a věčně nespokojených dámách (slečen) ve středním věku. Na takové hvězdné herecké obsazení se velice příjemně kouká a ona snad i ta Jennifer Aniston není zase tak špatná herečka. Z počátku to sice chvíli trvá, než se film rozjede, ale pak to stojí za to, tedy za předpokladu, že máte rádi upovídané filmy. Slovy se tu opravdu nešetři (nadávkami a sexuálními narážkami taktéž ne). Nicole Holofcener má za sebou pouze několik seriálů (Gillmorova děvčata) a jeden film, ale na její práci to vůbec není poznat. Herce vede zkušenou rukou a u diváků dokáže vyvolat i jakés takés emoce. Chválabohu za to, že na tom prozatím nejsem tak špatně, jako všechny představitelky. Mužští představitelé si role určitě užívali, obzvláště je to poznat u Scotta Caana. Jeho záletník je zahrán velice přesvědčivě :) Nejlepší herecký výkon podle mě předvedla stará škola, a to Jason Isaacs. Postavu zahrál s přesvědčením a věřil jsem mu každé slovo... Tak ignorantskou, sebestřednou a vztahovačnou osobu by nikdo jiný nezahrál lépe. Jestli máte rádi pomalé a ukecané dramata, neváhejte. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Los Angeles. V době natáčení filmu zde byla nejdeštivější zima vůbec. Restaurace, kde mají Mike (Scott Caan) a Olivia (Jennifer Aniston) rande naslepo, je Fred 62, též v L.A. Dalšími natáčecími místy byly New York a Kalifornie. (SONY_)

Reklama

Reklama