Reklama

Reklama

Block Party

  • USA Block Party (více)
Trailer

Obsahy(1)

Slavná komediální hvězda Dave Chappelle připravuje svou životní koncertní show přímo v ulicích New Yorku. Komik a hudebník Dave Chappelle se potuluje po svém rodném městečku. Chystá se zorganizovat největší koncertní párty za účasti slavných hvězd hudebního průmyslu. Pozve desítky svých oblíbených zpěváků a skupin, aby zahráli a zazpívali tisícům lidí pod otevřeným nebem přímo v ulicích Brooklynu. K účasti na jeho koncertu se mu kromě jiných podaří získat i slavnou skupinu Fugees, která veřejně vystoupí po více než 7 letech. Poté Dave objíždí americká městečka a rozdává lidem lístky na párty zadarmo. Dny zbývající do obří slavnosti jsou naplněny náročnou přípravou. Dave a jeho tým pracuje bez odpočinku, ale s obrovským nadšením a zápalem. V den D se v Brooklynu shromáždí dav lidí z nejrůznějších koutů Ameriky. Na koncert čekají lidé různé barvy pleti, vyznání, věku... Konečně začíná ta největší oslava života, zábavy, historie a lidské sounáležitosti. Chappellova párty ukáže, že hudba spojuje lidi dohromady a alespoň na chvíli nás může odnést od neklidné a bouřlivé doby kolem nás... Hudební komedii Block Party o jednom velkém splněném snu natočil režisér Michel Gondry, který je držitelem Oscara za film Věčný svit neposkvrněné mysli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodina kdy Chappelle pobíhá po své rodné hroudě a nahání neznalé na svou show je výtečná, stejně jako část o přípravách s návštěvou jednoho architektonického skvostu obývaného čarodějnickým post-hippie párem. Jenže pak se to začne plně soustředit na párty samotnou a s ohledem na její hudební styl jsem vlastně docela převapen, že jsem to ve zdraví přežil. Ale stejně jsem si hned po skončení musel pustil jako detox něco řízného od Alice Coopera, přece jen kdo má vydržet všechna ta provolání o utlačování, (ne)rovnosti a (ne)svobodě od lidí s diamanty v uších? ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Block Party není jen záznamem koncertu nějakých hiphoperů, ale i obrazem komunity, která jím žije a toho, jak je tento hudební styl vnímám mimo ni. Nutno říct, že tahle komunita působí velmi nesourodým dojmem. Hodně vzývá Ježíše, ale nově též Aláha, z (až huličské) pohodovosti bleskově přechází ke vzteku a pocit, že je opravdová, se mísí s vnímáním její neautentické namachrovanosti. Skoro všechny tyto její vlastnosti jsou mi naprosto cizí. Nemám pocit, že dokument pronikl o moc dál, než jsem již byl. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keď Dave Chappelle nemá zrovna potrebu rozprávať svetu svoje primitívne, zaostalé, politické názory pre debilov, dokáže (dokázal) vykúzliť aj takúto fajn autentickú, pohodovú atmosféru. Skvelý projekt, kvalitní hudobníci a aj ten povestný najhlúpejší Američan (Kanye) sa tentokrát dal skoro počúvať. Trčí mi to dvd-čko doma v polici snaď 10 rokov a dosť som si ho dneska užil. Z Killing me softly na ulici mám zimomriavky ešte teraz. Lauryn Hill je bohyňa. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument se spoustou vtipných hlášek v podání Dava Chappella, který je vynikající bavič! Samozřejmě to celé stojí na hip hopových interpretech, řekla bych na těch legendárních. Takže mě to bavilo, ale přece jenom je to pouze o koncertu, takže to nemá žádný výrazný příběh nebo něco podobného, takže to není úplně 100%. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Už je to pár let co jsem tenhle skvost shlédl. Úžasný průvod s opravdovými americkými umělci co se týče rapu, r´n´b a funku. Narvat do jednoho "filmu" osobnosti jako Most Definity, užasnou a nádhernou Layuryn Hill, Commona, hezouna Johna Legenda, profíky Westa & Daddy Kana a obry jménem Fugees, to je celkem umění. Průjezd s těmito hvězdami ulicemi Brooklynu se nedá hodnotit jinak než 5*****. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Vysokoškolský pochodový orchestr vystupující ve filmu je z Central State University ve Wilberforce, Ohio. (D3VIL)
  • Koncert byl natočen 18. září 2004 v Downing street v Brooklynu. Scény v Ohiu byly natočeny tři dny nato. (D3VIL)
  • The Fugees (Wyclef Jean, Lauryn Hill, Pras) ve filmu vystupovali poprvé po sedmi letech. (D3VIL)

Reklama

Reklama