Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dobrý horor, kde mi sice vadilo pár drobností, některé nejasnosti, obarvená rádoby zrzka, protahovaný příběh, když už je jasné, oč jde, a že Bruce Campbell nedostal víc prostoru - ten závěr nic moc tedy, když vzpomenu na Evil Dead, se sekerou to umí líp ;-), ale celkově to má příjemně budované napětí, postupně rozplétanou záhadu, skvělou kameru a dobré triky, takže se dostavilo to, co u hororu člověk čeká - napětí, netrpělivé poposedávání a nakonec slušné rozuzlení. I to zasazení do 60. let má svůj styl, včetně písniček - ta klišé a pastelové barvy té doby, jinak plná optimismu a lásky a boje za mír, tady vyznívají pěkně děsivě. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

4/10 Tak asi budu za toho, co zabiji sekerou svuj oblibeny zanr, ale vzdyt to vyjma jisteho stylu/uniformity/barev nenabidlo nic, za co by se to dalo pochvalit. Kvuli tomu, ze tam tam hral obtlostly oblibenec Campbell a ze nejvic vykradali ze znasilneni v EvilDead me nostalgie nefackuje a nemuzu, ani kdych chtel dat vic. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Stylový horror s naprosto dokonalou atmosférou a skvele padnoucím obsazením. Chvilemi jsem si pripadal jako bych koukal na klasicky Hammeracky kousek. McKee v zadnem smeru nezklamal, predvedl obrovsky cit pro budovani napeti a atmosfery a navic mel opet velmi dobrou ruku pri obsazovani hlavni hrdinky. Doufam, ze nespadne do kolotoce srackoidnich remaku, jako se to stalo napriklad Ajovi. Rozhodne jeden z mala aspirantu na nejlepsi horror roku 2006. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když filmu dávám v podstatě průměrné hodnocení, osobně k němu mám velmi kladný vztah. Nic jsem od něj předem nečekal (pouze Bruce Campbella...) a film mne docela dobře bavil. Zajímavé prostředí, sympatická hlavní postava, velice dobré herecké výkony ... taková teenagerská oddechovka. Milý, malý horror, který ničím nešokuje a nepřekvapí, ale také neurazí. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Auvajz! Aj ja som čakal od Luckyho po veľmi sľubnej May nejakú pecku /čím sa podpisujem pod prvé dve vety Andersonovho komentára/. Lenže príbeh sa začal odvíjať tak akosi pooooomaliiiiiiiiičkyyyyy a predvídateľne a až dokonca fungoval asi ako suché gumy na mokrej trati. A pokus o mrazivé finále sa, žiaľ, premenil až na akúsi autoparódiu. Filiácie s kultovkou The Evil Dead sú zjavné, ale /vtipne/ fungujú iba v prípade obsadenia Brucea Campbella. Sekvencie so "zadymeným" lesom veru márne kriesia "lesného ducha", zostávajú iba bezradnou citáciou. Nepíšem to rád, ale The Woods sú zbabraným pokusom. Berme to tak, že dobrý režisér mal skrátka v rukách apriori nefungujúcu story. A počas jej nakrúcania si navyše vybral svoju slabú chvíľku. Silné dve hviezdičky si zaslúži iba herecký ansámbl na čele s Agnes Bruckner /do ktorej som mal problém nezamilovať sa/ a zopár jej vtipných hlášok. Tretiu hviezdičku pridávam Luckymu iba ako odškodné za to, že na ČSFD má jeho skvelá May také debilne nízke hodnotenie... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)
  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)
  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)

Reklama

Reklama