Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý dopravní policista Roger se přihlásil do supertajného kurzu, který mu má pomoci získat lásku Amandy. Na místě zjišťuje, že cílem kurzu není získat srdce dívky, ale dostat se jí pod sukni. A účel světí prostředky - rozuměj všechny prostředky. Vedoucí kurzu Dr. P (Billy Bob Thornton) používá drsné a někdy i bolestivé metody, které jsou ovšem mimořádně účinné. Partička studentů složená z ťulpasů a nekňubů, co vždycky stáli někde v rohu, najednou zjišťuje, kde byla chyba a proč dostávali neustále košem. Z plachého Rogera se stává lev salónů. Situace se radikálně mění v okamžiku, kdy Dr. P dostane zálusk na Amandu. Nastává nemilosrdný souboj učitele a žáka. Žádná podpásovka není dost podlá a údery se rozdávají výhradně zezadu.

Režisérem filmu je specialista na komedie Todd Phillips (Starsky & Hutch, Road Trip). Rogera hraje nastupující komediální hvězda Jon Heder a Amandu Jacinda Barrett, známá z filmů Poseidon nebo Bridget Jonesová - S rozumem v koncích. Hereckou sestavu doplňují Michael Clarke Duncan, Luis Guzmán a v menší roli i Ben Stiller. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Už hodně dlouho jsem neviděl takhle nudnou komedii. Možná, kdyby v ní hráli nějací neokoukaní herci, vzešlo by z toho něco lepšího. Billy Bob mi připadal, že potřebuje rozšířit svoje finanční konto a tak si tu strojově odříkal těch pár vět. Jon Heder se ani snažit nemusel, ten už má asi přikleplé role outsiderů navždy, ovšem tu jeho transformaci do chlapa s pořádnejma koulema jsem nějak moc nezaznamenal. No, aspoň si vrznul. O zbytečném cameu Bena Stillera raději nemluvit. Nejvíc mě ale mrzí promarněná šance s obsazením Jima Parsonse nebo-li Sheldona Coopera z Big Bang Theory. Jasně, tou dobou ještě nebyl žádná hvězda, ale skoro až mám pocit, že si ho střihač nějak neoblíbil a spoustu materiálu s ním vystříhal, protože ty tři záběry na něj jsou pekelně málo. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Jon Heder ma opravdu talent na hrani 'retardovanych' lidi s nizkym sebevedomim ci ponekud odlisnym vnimanim sveta(viz. Napoleon Dynamite), coz muze vest k jeho zaskatulkovani, ale co, hlavne, ze budou dobre filmy, mezi ktere se radi i Skola svadeni aneb Jak se stat lvem... Nudit se nebudete, dostkrat se i zasmejete, mnohokrat pousmejete, snad nejvic me to pripomelo Kurz sebeovladani, takze pokud jste na podobne filmy, tak nevahejte. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Dvojice Billy Bob Thornton x Jon Heder je radost pohledět po pulce filmu je souboj mezi nima o dívku paradní záležitost , rozhodně by neškodilo delší rozepře. Vše okolo jako ostatní studenti a spolubydlíci jsou uplně zbyteční. Doslova ostatní studenti jsou prilis trapný a slouží jen jako TIME-OUT pro dvojici Thornton x Heder. Proč jen mi pripadá , že Michael Clarke Duncan pokud hraje v komedii vždy je to postava , která znásilnuje muže přápadně mírně 4%. Navrch krásná minirolička Bena Stilera s vyzáží houmlesa ( mírna podoba s Earlem Hickym z My Name is Earl). Celkově nikterak trapná a nudná komedie s naprosto vycnivající dvojicí Thornton x Heder. Nehledte na to , že kliše a recyklace je vidět na každém kroku. Oni dva to tahnou dobre a sice na konci je Happyend ve stylu žák prekonal učitele tak vás to tolik ani neobere o čas a myšlení. 70% ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Co dělá krále opravdovým králem? Musí být nejrychlejší? Nebo nejsilnější? Ne. Víte, jaká zbraň je pro lva nejdůležitější? Jeho řev. Je to jeho řev, který mu umožňuje, aby si vzal to, co mu právem náleží." – poučuje studenty vedoucí kurzu pick-upu Dr. P (Billy Bob Thornton). A pokračuje: "Přátelé jsou překážky, které se staví mezi tebe a úspěch." ___ Film o nalezení důvodu pro to, bít se o něco či o někoho jako lev. Tím důvodem nemůže být nic jiného než srdeční záležitost. A tomu boji nenaučí pick-up, protože ten učí, jak si obstarat sex, nikoliv životního partnera. To, co chce srdce, je tak nepostradatelné, kdežto na to, co chce libido, se hodí přísloví – lehce nabyl, lehce pozbyl. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Potenciál to mělo solidní, když vezmu, že Heder tady neni super retard jako obvykle, že je tady Billy Bob Thornton a v menších rolích zarostlej Stiller, Sanz, Duncan nebo Fogler. Jenže je to hovno platný, jelikož to je spíš utahaný než vtipný a Hederovy, potažmo Thorntonovy naschvály nejsou rozhodně tak srandovní, jak by měly být. Průměrná komedie ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Todd Phillips nejprve nabídl hlavní roli Howardovi Sternovi, protože je jeho velký fanoušek. Stern však tou dobou přecházel z lokálního rádia na satelitní, takže neměl čas na natáčení filmu. Jeho roli později získal Billy Bob Thorton. (HappySmile)
  • Ben Stiller svou roli natočil za dva dny v Kalifornii, měl totiž tak nabitý rozvrh, že se nemohl dostavit na natáčení do New Yorku. (HappySmile)
  • Rozpočet filmu byl 35 milionů a sehnat je na tento film bylo podle Billy Boba Thorntona mnohem těžší, než sehnat 150 milionů na akční trhák. (Pumiiix)

Reklama

Reklama